Er zijn dingen in het leven, die je zeker als vrouw niet doet.

-De voetbalschoenen van je vriend schoonmaken.
-Bier drinken in een gala jurk.
-Slapen, met de beste vriend van de gene waar jij smoor op bent. Dat laatste, is mij gister nacht overkomen.

In een malle bui besloten we een girls night out te houden. Muziekje aan, rosé in aanslag, en heel veel popcorn. Een paar uur later waren we er klaar voor om naar de stad te gaan. Op naar een van de stomste discotheken in omstreken maar het is de enige die er is.

Dansen, flirten, dansen, flirten en je laten trakteren op lekkere drankjes. Het was de perfecte avond uit. Ik had het echt even nodig om eens lekker te gaan stappen en mijn stomme opmerking tegen Mr. LL te vergeten. Natuurlijk was het een rare opmerking en natuurlijk had ik die avond dat Mr. LL kwam de fles rosé iets eerder weg moeten zetten. Maar ja, gebeurd is gebeurd. Er was niets meer aan te doen.

Tot daar Mr. LL’s beste vriend binnenkwam. Een paar drankjes later besloten we bij mij thuis nog wat te gaan drinken.

Van het een kwam het ander en voor ik het wist was ik zo dronken dat ik hem alles vertelde over Mr. LL. Hoe ik me voelde, wat ik over hem dacht en hoe ik mezelf wel voor de kop kon slaan over mijn opmerking.
We besloten de vodka open te trekken. En een paar shotjes later lag ik lam op de bank. De klok sloeg 8 uur, en ik had het helemaal gehad. En met mijn dronken hoofd deed ik zo’n beetje het stomste wat een vrouw kan doen. Ik nodigde hem uit om te blijven slapen.

Het was niet de bedoeling om met hem naar bed te gaan, of om met hem te zoenen. Het was laat, de drank had zijn werk gedaan en ik viel bijna om van de slaap. In bed, probeerde hij me te zoenen maar ik zei luid en duidelijk dat ik dat een kut streek vond tegenover Mr. LL.

De freakshow wordt steeds freaky-er. Ik weet niet wat me bezielde. In mijn alcohol roes leek het de normaalste zaak van de wereld. Ik moest niets van hem en er ging ook niets gebeuren. Ik wilde alleen slapen en alles vergeten.

Maar toen ik de volgende ochtend wakker werd en naast me keek slaakte ik een kreet. Wat deed hij in míjn bed? En waarom was het hij die naast me lag en niet Mr. LL? Had ik nu alles voorgoed verpest? Was dit het geen wat je echt never, ever moet doen? Zou het ooit nog goed komen?

Één ding weet ik zeker, Mr. LL was al iets geschrokken van mijn opmerking, en daar had ik het al iets mee verpest. Maar dit heeft het toch wel grondig de afgrond in getrapt. Wat zal hij denken, als hij hier achter komt? Zal hij denken, wat een gore trut? Zal hij denken, ach ik probeerde haar beste vriendin twee weken geleden te regelen dus who cares? Zal hij denken; jou hoef ik echt nooit meer te zien?
Nog 8 dagen voor hij terug is in ons miezerige landje, dus nog 8 dagen om een oplossing te bedenken. Is het beter als hij hier nooit achter komt? Daar is het al te laat voor. Toen we wakker werden werd hij gebeld, het waren zijn vrienden. ,,Wáár heb je geslapen”? Krijst iemand aan de telefoon. En daarna hoor ik een kabaal. (Wat ik versta als lachen. Ja het zijn vreemde gozers.) Het is niet grappig, het is een ramp! Wil ik schreeuwen. Maar er komt niets uit mijn mond. Het enige wat ik kan denken is “shit mother fucker fuck shit”.
Kan een vrouw met deze actie, van de macht, naar het kruipende wezen gaan, en het vervolgens zodading verpesten dat het nooit meer goed komt? Of zullen haar charmes haar nog kunnen redden? Gaat de liefde van af nu weer haar eigen kant op en laat ze mij met de bende staan?
Kan deze nacht uit de geschiedenis worden gewist..?


5 reacties

wendy77 · 8 mei 2006 op 13:42

Drank maakt meer kapot dan je lief is…..en verder is drank een kutexcuus om zulke ‘misverstandjes’op te schuiven. Maar verder….heerlijk verhaal om te lezen 😛

Eddy Kielema · 8 mei 2006 op 15:05

Leerzame column, want ik wist niet dat het schoonmaken van de voetbalschoenen van een ander dezelfde impact heeft als het slapen met de beste vriend van je lover! 🙂

Chantal · 8 mei 2006 op 18:15

Haha leuk verhaal! Ergens vind ik het leuk om te lezen dat, hoewel ik soms bijzonder vreemde acties heb, het altijd nog erger kan 😉

Met veel plezier gelezen in ieder geval!

champagne · 9 mei 2006 op 13:36

Gewoon meteen eerlijk opbiechten, zou ik zeggen… Anders blijf je met de angst rondlopen dat het uitkomt en lijkt het dus alsof je écht iets te verbergen hebt.

😉

Mosje · 10 mei 2006 op 13:59

Wat zeg je nou Champagne? Opbiechten? Als iedereen heel eerlijk zou doen over vreemdgaan, dan zou onze maatschappij aardig ontwricht raken.
Gewoon over liegen dus.
😉 😛

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder