Twee piepjes op mijn mobieltje. Dat betekent een berichtje en soms krijg ik daar de zenuwen van. Sommige mensen zitten nergens mee en sturen desnoods zoals nu , ’s nachts om 3 uur een berichtje.
Oké, ik kan het ding uitzetten maar dan doet de wekker op dat kreng het ook niet. Op de klok zie ik dat ik een kwartier geslapen heb wat sowieso al een record is.Even kijken wie het in z’n krankzinnige kop haalt om op deze tijd te sms’en..
Een bericht van Telefoonmaatschappij VOEDOEFONE! Daar zit ik nou echt op te wachten om 3 uur s’nachts.
Hoe werkt zoiets tegenwoordig? Vannacht is het VOEDOEFONE en morgennacht misschien de HEMA.? Of een ander randdebielbedrijf dat je zelfs tijdens je nachtmerries niet met rust kan laten. Kan daar niet een wet op komen waarin bedrijven die s’nachts mensen lastigvallen, voorgoed worden gesloten?
Toch even kijken wat VOEDOEFONE te melden heeft
“Een sms bericht kost 22 ct. Vanaf nu kunt u gebruik maken van een voordelige aanbieding van 15ct of 12.5 ct per berichtje. Wilt u meer weten bel gratis het infonummer 555.
Wil ik meer weten? Tja, waarom niet, ik ben nu toch al wakker.
Nog kwaad bel ik 555 en daar gaat ie dan: “wilt u info over voordelig sms’en met een smsvoorraad ?; kies 1 .
Wilt u info over uw beltegoed, kies 2.
Wilt u uw beltegoed opwaarderen? kies 3.
Uw persoonlijke instellingen? Kies 4”
Zo’n menu maakt mij niet vrolijk en ik ben al niet vrolijk. En dan die stem die dat menu af zit te ratelen. De stem van die voedoedoos klinkt alsof ze haar mobieltje verward heeft met een vibrator en dat ze nu tot de ontdekking komt dat het kreng is doorgeschoten naar haar stembanden. Zo’n stem dus!.
Dus druk ik de 1 in.: “als u nu een voorraad van 50 smsjes besteld, betaalt u 15 ct per berichtje. Maar, als u 100 berichten bestelt, betaalt u slechts 12.5 ct per bericht.”
Haar vibraterende mobiel is zeker weer haar mond uitgefloept want ze klinkt een stuk opgewekter. Intussen zit ik te wachten op de voorspelbare voetangels en klemmen. En ja hoor, daar komt ie:
“Als u de voorraad niet binnen een maand gebruikt, dan vervalt de voorraad (?????????????)
WAT NOU, HUFTERIGE VOEDOEFONE!!!! WAT ZIJN DAT VOOR CRIMINELE OPLICHTERSPRAKTIJKEN? Nooit van normen en waarden gehoord? Kan dit zomaar in dit land???? En waar zit de consumentenbond?? En Justitie?? En Pieter Storms en Peter J.de Vries?? en Willibrord Frequent??? En wat kunnen we volgende week verwachten?? ALBERT HEIJN met een geestig berichtje?? Zo van: “Als u volgende week uw voorraadkast niet geleegd hebt, vervalt de voorraad en komen wij de spullen ophalen? Zoiets??
Of van ZEEMAN? Als u volgende week nog dat truitje van krokodillenbont niet heeft gedragen dat u gister gekocht heeft, valt het truitje uit elkaar! Of HEMA ? Als u volgende week nog niet over uw nek bent gegaan van onze rookworst komen wij deze persoonlijk uit uw darmen verwijderen?
Kunt u mij volgen VOEDOEFONE???? IK BEN PISSED OFF!! Iedereen zou zijn VOEDOEFONE-abonnement moeten opzeggen en vervolgens dient de voltallige directie van deze criminele organisatie minimaal 20 jaar in een isoleercel te worden gesmeten!
Ik bedoel maar, om 3 uur s’nachts berichtjes naar mijn mobiel sturen die het daglicht niet kunnen verdragen is één ding. Er nog mee weg komen ook is iets anders!! Godbetert.!

Categorieën: VC-Kees Schilder

4 reacties

viking · 1 augustus 2003 op 12:24

Kees,

Ik ben bang dat je column visionaire eigenschappen heeft en dat je verwachtingen nog veel te mild zijn uitgedrukt. Het ergste is dat we mettertijd niet alleen collectief worden opgezadeld met dit soort communicatieve bullshit maar dat we daar tzt ook vet voor gaan dokken. Onze jongste generatie mobielt zich volslagen debiel en nu moeten wij er ook aan geloven en geloof me, ze gaan ons krijgen…

Big brother anno nu: jij, Kees, ligt gekweld door je chronische slapeloosheid met jezelf te rampetampen als plotseling je illusionaire orgie wreed wordt verstoort door het volgende SMSje:

Geachte heer Schilder,
Wilt u een blond meisje, toets 1…
Wilt u een brunette, toets 2…
Wilt u …

Greetz
Viking

MBB · 2 augustus 2003 op 01:16

‘dan doet de wekker het niet’
Dus je koop een mobiel van €500 en een abonnenment van €30 per dag om gewkt te worden?
Wist je dat er nog steeds analoge wekkers (die dingen met bellen) verkocht worden voor nog geen €10?

Wat betreft dat ‘jonge generatie’; ik schijn de enige te zijn zonder zo’n ding, en het bevalt me best.

Bovendien schijn je er toch maar kanker van die gsmstraling te krijgen. ((in mijn geval ruim gecompenseert door monitorstraling, zodat ik niet als enige gezondover zal blijven 😎 )

Kees Schilder · 2 augustus 2003 op 10:59

Ja Viking maar ik val niet op meisjes dat is dus aan mij niet besteed.Vrouwen zijn een andere zaak,daar kan ik wat mee.
En MBB, ik heb dat kreng uit zakelijke overwegingen en aangezien er toch een wekker opzit..
groet

Kees · 4 augustus 2003 op 22:19

Hé Kees,

Ik stuur je steeds een SMS, maar je stuurt niets terug @$##!@!!! Ben je weer door je voorraad heen?

Ik vreet mijn nagels keer op keer op, als er weer eens zo’n mobiele reclame komt. Ze zijn bang dat we zelf niet weten waar het kreng voor is, dus komen ze met handige suggesties: bel vanuit Marokko om de kleur van een truitje na te vragen, laat de stilte horen (alsof de lijnruis dat toelaat). Hoe lang is een SMS? Belachelijk duur die paar letters. En dan doen alsof een voorraad goedkoop is, terwijl je die voorraad er doorheen jaagt, dus minimaal de kosten ervan kwijt bent, plus een nieuwe voorraad omdat het pas de tiende van de maand is !

Die van de postbank vind ik ook heul erg. Een saldo-bundel of hoe het ook heet. Kun je voor veel geld horen hoe je saldo met elke opvraging afneemt. Of je krijgt een BETAALDE sms bij bij- en afboekingen. Volgens de postbank zo handig. Dan weet je b.v. wanneer je salaris is gestort. Domme mensen! Bel thuis de girofoon, bewaar je afschriften, betaal contant (met name met je zwarte geld), dat is 100* zo goedkoop!

Kees, laten we samen de oorlog tegen de SMS-aanbieders openen. Ik SMS je nu de details…

Groetjes, Kees

Geef een reactie

Avatar plaatshouder