Wordt u er ook gek van? Van al die telemarketiers en callcenterclownen die als musketiers en callgirls uw oren binnendringen en met onoorbare voorstellen komen, meestal zo rond etenstijd. Wordt u er ook gek van? Van al die keuzemenu’s waarin u verzeilt raakt zodra u telefonisch basale vragen stelt aan energie-, telecom- of bankbedrijven. Wordt u er ook gek van? Van al die “die-all-systems” die u laten bungeejumpen door uw telefoon. En dan die antwoordapparaten, die stomme voosmails of moet ik zeggen veinsmails, die mij vragen een bericht in te spreken, na de piep wel te verstaan. Gek word ik ervan. Answers are blowing in the wind. Standaard spreek ik deze antwoordapparaten in met: “Hier is het automatische vraagapparaat van Mien. Wie ben je, waar zit je, wanneer luister je me af? Bel je me daadwerkelijk terug, en zo ja, hoe laat?”. Om te vervolgen met een uitgebreide berichtgeving van mijn hilarische avonturen van de afgelopen week, totdat ik die ellendige veinsmail heb volgevoost. Einde bericht.

Ik ben van een uitstervend ras. Mijn GSM staat zelden aan. In het huidige tijdperk is “mobiel zijn” en “aanstaan” bijna van levensbelang. Het geeft je bestaansrecht. Vrienden en familie klagen steen en been. Ik sta blijkbaar niet vaak genoeg aan?! Ik beloof hen bereikbaarschap. Middels trilstand, want er hangt al genoeg geluidverontreiniging in de lucht.
Maar even voor de goede orde en voor mijn begrip, GSM, staat dat niet voor Ga Snel Mailen? De bedenker van de (naam) GSM moet een voorspellende blik hebben gehad. Het duurt niet lang meer of telefoneren bestaat niet meer. Dan wordt er alleen nog maar getelemailt met de GSM. Ik ben benieuwd waar dan de PC nog voor nodig is. Als bijzettafeltje voor de laptop?

Bereikbaarheid is het magische woord voor nu en voor de toekomst. Het dient ons allen. Wil je desondanks de bereikbaarheid ontvluchten. Dan is VOGAHHH het devies. VOGAHHH, het ultieme antwoord op alle tele-ellende. VOGAHHH geeft een passend antwoord op de befaamde Frequently Answered Questions (FAQ) die te pas en te onpas in onze oren worden gezeverd door telemarketiers, callcenterclowns en soms ook vrienden en familieleden. VOGAHHH oftewel Very Often Given Answers Ha Ha Ha.

Hoe werkt VOGAHHH? Heel simpel. Ik heb een lijst gemaakt met veel door mij gegeven antwoorden. Zodra een ongenode gast mijn telefoon probeert te enteren spreek ik “lijf” mijn antwoord in. Uiteraard put ik voor mijn antwoorden uit een tailor made lijst. Bovenaan de lijst staat mijn favoriete antwoord: “Momentje, ik krijg net een ander lijntje binnen”. Dit antwoord vraagt natuurlijk om een vervolgactie. Na dit antwoord leg ik mijn telefoon ter ruste op mijn bijzettafelPC om vervolgens verder te gaan met soep EN aardappelen … een nietsvermoedende telemarketier geduldig wachtend achterlatend aan de andere kant van de lijn.

[url=https://www.vendorseek.com/images/landing/callcenter2.jpg]Mien Foon[/url]

[img align=left]http://www.noordhollandsdagblad.nl/multimedia/dynamic/00510/telefoon_510305h.jpg[/img]

Categorieën: Maatschappij

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

6 reacties

WritersBlocq · 13 september 2008 op 10:43

Hee Mien, geweldige column en ik ben het heeeelemaal met je eens. Vandaar dat ik een geheim privé-nummer heb en nooit word lastiggevallen door commerciële telefoonterreur.

Groetje, Pauline.

Neuskleuter · 13 september 2008 op 10:48

Ik wil die lijst wel eens zien! :hammer:
Voor callcenters heb ik ook de wachtfunctie ingeschakeld. Na een voorbeeld uit de grote variatie aan smoezen laat ik de telefoon ook liggen, om mams verslag te doen van de loop van het gesprek. Samen verzinnen we nieuwe smoezen voor ik weer opneem.

Dit gaat ook heel goed samen met het spelen van een typetje. ‘De demente bejaarde’ die in paniek raakt als een deal bijna rond blijkt te zijn werkt heel goed. Vooral als ze zelf al iets hebben bevestigd en hun floormanager aan de lijn komt om me gerust te stellen. En alle voorgaande moeite te wissen op het scherm van de arme beller.

Je onderwerp is hier al vaker voorbij gekomen. Ik vind het toch weer leuk om te lezen, omdat je het lekker vlot, helder en grappig beschrijft. Leuk gedaan!

lisa-marie · 13 september 2008 op 11:49

Hij is goed 😆
En ook ik ga vogahh invoeren.

arta · 14 september 2008 op 10:06

😆
Erg grappig, lijkt wel een reclamespotje….

FatTree · 15 september 2008 op 11:33

Het blijft een mooi onderwerp, maar voor mij ging het stuk een beetje onderuit door je matige kennis van de huidige techniek.

Voorbeeld:
Waarom zou de bedenker van de naam GSM een voorspellende blik moeten hebben? E-mail was er eerder dan de GSM.

Mien · 15 september 2008 op 13:59

Neuskleuter:
Helaas, lijst is geheim en zwaar bewaakt!

FatTree:
Email was er inderdaad eerder dan GSM maar als je mijn stukje goed leest (en beschouwt) zie je in een latere passage staan:
[quote]Het duurt niet lang meer of telefoneren bestaat niet meer. Dan wordt er alleen nog maar getelemailt met de GSM.
[/quote]
Dit refereert naar het feit dat je tegenwoordig (b.v. via iPhone) kunt emailen per telefoon. In die zin had de bedenker van de naam GSM (Ga Snel Mailen) in mijn beleving een voorspellende blik.

Groet, Mien Mailfoon

Geef een reactie

Avatar plaatshouder