Ferme meningen over grote kwesties, die moet u niet van mij verwachten. Natuurlijk, ik zou ze moeten hebben alleen het lukt maar niet.De koppen schreeuwen en dwingen me tot onverkorte stellingname. Eurocrisis, Poolkappen, sparen, aflossen óf beleggen én.. meneer T..? Tja… Soms heb ik even een héél klein meninkje in handen, het rilt een beetje en ik voel het hartje slaan, maar het verpietert weer waar ik bij sta vanwege al die verstandige zelfverzekeraars die er nét even anders over denken en waar ook wel weer wat in zal zitten. Zo’n échte mening wordt niet zelden met zoveel vertoon van macht en aplomb uitgedragen dat de meninghebbende zelf een heel stuk groeit als hij er in column of gesprek bovenop gaat staan. De machtigsten onder hen, de Max Pammen, de Youpen en de Bas Heijnessen zeg maar, verpakken hun zegje niet zelden in een ironisch doosje van stalen superioriteit. En Ik zou wel gek zijn als ik hun mening niet deelde. Milde, maar des te vernietigender spot daalt neer op de andersmenende.
En daarom doe ik soms maar even of ik er ook een heb want ‘meningloos is meaningless.’ Ik probeer hem alleen niet te hard te laten blaffen want
je staat al snel te kijk als grote vent met een klein keffertje.
Hoe rampzalig was het op ‘ t schoolplein niet wanneer je van het populairste groepje hoorde: ‘ Nee, jij niet, ga weg!’, en dus schuif ik soms stilletjes aan bij gemene meningdelers, ook al heb ik vaak twijfels bij de samenhang van de argumenten die ertoe leiden.
Maar ja, zelfs zo’n ijzersterke mening heeft ook weer een beperkte houdbaarheidsdatum, want niet zelden betrap ik de meningmannen met de grote broek in een volgende uitgave of aflevering weer op een ander,soms zelfs tegenovergesteld, exemplaar. En dan is het opletten geblazen, want ze zien je ‘s ochtends al aankomen met je mening van de vorige avond onder je arm.
Zo word ik als een kogel in de Flipperkast heen en weer gemept. Er gaan overal lichtjes branden en bellen rinkelen maar aan het eind verdwijn ik qua eigen mening weer machteloos en zonder vrij spel in de ballenbak.
Terwijl ik toch alles lees, hoor en zie, maar wel of niet Spaanse banken steunen, een noord-zuid euro, diepgaand onderzoek politionele acties Indonesië, harder straffen, meer asfalt, Ruud of Estelle, u zegt het maar.
Het is me eigenlijk allemaal teveel, te snel, te wisselvallig en veranderlijk. De dingen zijn vaak anders dan je denkt wanneer je even een aanloopje neemt en over een mening heen springt.
Daarom sluit ik me maar aan bij Kees van Kooten die zo’n geval een briefje op zijn voorhoofd plakte met daarop geen mening maar een mededeling: VÓL !

Categorieën: Maatschappij

9 reacties

Wayan · 2 juli 2012 op 09:47

Trawant is altijd goed voor een perfecte column in vloeiend en vlekkeloos Nederlands met aardige uitdrukkingen !

KingArthur · 2 juli 2012 op 10:15

Met plezier gelezen. Heerlijke column. Het is niet altijd makkelijk maar ik ga nu proberen de mind wat verder te openen (vergroot tevens mijn capaciteit)en mijn meningen eens sterk af te zwakken.

Meralixe · 2 juli 2012 op 21:08

U doet me denken aan dat gouden duo “Van Koten en De Bie” Mens toch, wat konden die typetjes neerzetten. En, dat doe je ook een beetje in uw columns, typetjes neerzetten, een beetje de underdog spelen. Dat geeft ruimte voor fijne humor. Goed zo! :hammer:

Yfs · 2 juli 2012 op 21:42

[quote]het rilt een beetje en ik voel het hartje slaan, maar het verpietert weer waar ik bij sta[/quote]

[quote]Ik probeer hem alleen niet te hard te laten blaffen want je staat al snel te kijk als grote vent met een klein keffertje.[/quote]

[quote]want ze zien je ‘s ochtends al aankomen met je mening van de vorige avond onder je arm.[/quote]

Och… ik zou de hele column wel in een quote willen zetten. Ik heb tijdens het lezen bevestigend ‘ja’ zitten knikken met mijn hoofd (alsof iemand dat kan zien), zitten schaterlachen
en met open mond gezeten (geen gezicht) Maar.. kheb een duidelijke mening over deze column… Geweldig!!! :wave:

pally · 2 juli 2012 op 23:02

Geweldige humor en zelfspot dragen jouw stukje, Trawant! Gecombineerd met schrijverschap kan dat duo niet kapot.
En, het houdt de lezer ondertussen ook nog eens fijntjes een spiegel voor…

groet van pally

Ferrara · 3 juli 2012 op 12:10

Wow, meneer T. wat een (h)eerlijk stuk.
Ik ben in een klap van mijn schulgevoel af. Dank daarvoor.

trawant · 3 juli 2012 op 20:16

Dank voor alle enthousiaste reacties..met plezier gelezen!

arta · 4 juli 2012 op 12:25

Een beetje laat, maar ook van mij alleen maar lof!

gast · 12 juli 2012 op 11:02

[url=http://www.cookdress.net/]dresses for bridesmaid[/url]keep them sharp and clean.Mrs Burton sourced a series of lace motifs to create a unique design. Each motif [url=http://www.portdress.org/]flower girl dresses[/url]. flower girl dresses [url=http://www.noondress.net/]dresses for summer wedding guest[/url]. dresses for summer wedding guest [url=http://www.hilingerie.com/]Designer Lingerie[/url]. Designer Lingerie [url=http://www.hilingerie.com/]Designer Lingerie[/url]. Designer Lingerie [url=http://www.barlingerie.com/]free lingerie[/url]. free lingerie some as small as a five-pence piece [url=http://www.casedress.net/]cocktail dresses evening[/url]. cocktail dresses evening [url=http://www.noondress.net/]dresses for summer wedding guest[/url]. dresses for summer wedding guest was then crafted with minute stitches every two to three millimetres. Kate clearly had her own ideas for her bridal gown and the ivory and white satin gazar [url=http://www.noondress.net/]dresses for summer wedding guest[/url]. dresses for summer wedding guest [url=http://www.barlingerie.com/]free lingerie[/url]. free lingerie long-sleeved dress was the result of a friendly keep to the policies. The gown need to showcase your finest options and also have a good comfortable match. In the make a difference of accessorizing your gown you could go for gold and silver clippings for accent. Red black and white wedding dresse [url=http://www.publicdresses.com/]petite dresses[/url]. petite dresses like their white sisters have flexibility.
Exclusive Products and services for Red Brides
Brides

Geef een antwoord