Ik snap, sinds afgelopen zaterdag, opeens dat sommige ouders spijt hebben van hun beslissing om ouder te worden! Ik ben altijd dolgelukkig geweest met mijn kroost en stond dag en nacht voor ze klaar, me er toen nog totaal niet van bewust dat de dag des onheils er echt een keer zou gaan aankomen! Al een jaar of 3 heeft de jongste telg een vriendje! Een leuk joch waar ik vreselijk goed mee kan opschieten. Nu de puberpuistjes een beetje verdwenen zijn snap ik ook wat mijn dochter in hem ziet, want hij heeft een lekker bekkie! Op zich dus niets om over te klagen zou je zeggen, maar niets is minder waar! Het joch wordt namelijk ook elk jaar een jaartje ouder! Nu was dat de afgelopen 2 jaar geen enkel probleem. Ik kocht een cadeautje, gaf hem drie zoenen en klaar was Klara, maar dit jaar ging die vlieger even niet op! Nee, schoonmama werd uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van schoonzoonlief. Op het moment dat hij me glunderend verteld dat zijn ouders het ook zo leuk zouden vinden als ik kwam, krijg ik spontaan last van uitslag op mijn weke delen en verslik ik me in mijn koffie! Vol verbijstering kijk ik hem aan en vraag me tegelijkertijd af waar de nooduitgang is! Tijdens opnamen van een film kan er altijd hard CUT geroepen worden, maar tijdens mijn B-film moment is er weer geen regisseur te vinden. Ik raap mezelf weer bij elkaar en zeg met een gemaakte glimlach dat ik van de partij zal zijn! ” Gaaf zeg, we dachten namelijk dat je wel zou zeggen dat je niet aan die burgertruttenzooi zou meedoen” zegt mijn schoonzoon snoezig en gaat het goede nieuws aan mijn dochter vertellen!

Nou Chan, daar ga je dan! Op naar het feest der feesten, met allemaal mensen die je niet kent en waar je gebak enzo moet eten! Na een uurtje voor mijn kast te hebben gestaan, besluit ik om maar gewoon op sjiek te gaan, het is tenslotte een keuring en ik ga in ieder geval proberen om goedgekeurd te worden, al is het maar voor mijn dochter! Met mijn zwarte broek, mijn zwarte topje en mijn colbertje aan, bekijk ik mezelf even in de spiegel en het resultaat bevalt me wel! Feestgangers beware, moeders gaat op stap!

Als ik aanbel bij schoonzoonlief hoor ik mijn dochter buiten al roepen, “owwwww, daar is me moeder” en zakt de moed me in de schoenen! Ergens binnenkomen is normaliter geen probleem voor me, aangekondigt worden ook niet zolang dit bij een optreden is, maar op een verjaardag vind ik het iets minder! De vader van schoonzoon doet open en heet me hartelijk welkom met drie flinke smakken op mijn wangen. Nou, dat ijs is dan maar gebroken, pff! Als ik binnenstap zijn alle ogen gericht op Mekka en de keuring kan beginnen. Ik geef iedereen, een mannetje of 25, netjes een hand en vervoeg me op de bank tussen twee heren in. De stoelen zijn op, dus ik moet wel! Gelukkig heeft de ene heer een klein kindje op zijn arm die al direct mijn oorbellen heeft gevonden en verwoede pogingen doet om mijn oorlelletje op te rekken! Ik begin maar wat met het mannetje te babbelen, hij is een maand of 7 dus maakt het hem weinig uit dat ik alleen maar kiedekiede kiekeboe zeg! Na een half uur brabbeltaal te hebben uitgekraamt en de rest van de aanwezigen me met open mond hebben aangekeken, komt het leukste onderdeel! De taart! Jawel, zonder te vragen krijg ik een stuk taart aangereikt en hulpeloos zit ik er naar te staren! “Ow, mijn moeder is niet zo handig met taart, dat valt altijd van het schoteltje” zegt mijn dochter en op dat moment beslis ik dat ik mijn testament ga wijzigen! Om niet al te onbeleefd te zijn neem ik een klein hapje van mijn taart en zet het daarna weg onder het mom dat ik aan de lijn ben, mijn dochter waarschuwend aankijkend!

Vanaf de bank bekijk ik het bonte gezelschap en merk ik dat iedereen een beetje gaat rouleren! De gangmakers zoeken elkaar op en jawel, ze plaatsen zich in mijn directe omgeving. De eerste schuine mop is gevallen en dan komt er opeens een gevoel van ontspanning over me. Schuine moppen zijn mijn ding, dus ik luister aandachtig en moet er enorm om lachen! Ik zie mijn dochter angstig naar me kijken want ze weet dat ik er ook een aantal ken en er altijd van geniet om ze te vertellen! Ik besluit mijn dochter niet meer aan te kijken en steek van wal met mijn eerste schuine bak! Het ijs is gebroken, alle hens aan dek, Chan zit op haar praatstoel en komt daar even niet meer vanaf! De mannen liggen dubbel en de sfeer wordt met de minuut losser. Als ik richting dochter kijk, zie ik haar ophalende bewegingen maken met haar armen en als ik naar beneden kijk, zie ik inderdaad dat de heren een leuk uitzicht op mijn decolleté hebben en ik hijs lachend mijn topje omhoog! Als één van de mannen naar me knipoogt, zeg ik liefjes; “sja, bij schuine moppen hoort een leuk uitzicht” en zelfs de vrouwen moeten lachen. Gelukkig, want meestal scoor ik bij die sekse wat minder!

Na de stokbroodjes zalm en de toastjes brie te hebben overleefd, besluit ik om half één naar huis te gaan! Ik heb een leuke avond gehad maar wil toch nog even rustig op de bank hangen! Ik bedank de gastheer en gastvrouw, geef mijn dochter en aanhang een kus en zwaai joviaal naar de rest van het gezelschap. In de auto zet ik mijn clownsmasker af en zucht ik even diep! Entertainen blijft een vak apart, maar het is de moeite waard geweest!


6 reacties

Mosje · 5 april 2007 op 11:57

Leuk stukje, maar alle ogen zijn wel gericht op Kwatta, en niet op Mekka.

arta · 5 april 2007 op 12:27

Leuk weer wat van je te lezen!
[quote]Ik snap, sinds afgelopen zaterdag, opeens dat sommige ouders spijt hebben van hun beslissing om ouder te worden! [/quote]
Deze zin vind ik in de verdere context wat misplaatst, verwachtte mega-blunders en vreselijke mensen, maar dat kwam er in je conclusie:
[quote]Ik heb een leuke avond gehad maar wil toch nog even rustig op de bank hangen! [/quote]
naar mijn idee absoluut niet uit!
🙂

KawaSutra · 5 april 2007 op 13:16

Met de opmerking van Arta in gedachten vond ik het toch heel aangenaam leesvoer want je kunt het lekker vertellen. Wat wil je als getrained moppentapper.

Bitchy · 5 april 2007 op 15:26

Hoe herkenbaar!!! 😉

Volgens mij ben je mijn zus die hier stiekem onder een pseudo schrijft!!

Isabeau · 5 april 2007 op 18:47

Zeer vermakelijk stukje. Goed dat je hebt overleeft daar haha 😀

Misschien kun je in het vervolg een beetje letten op de hoeveelheid uitroeptekens die je gebruikt, want het zijn er in dit stukje best wel veel.
Ik wacht op je volgende stukje 😀

pally · 5 april 2007 op 22:03

Ha , Chantalle, daar duik je weer op met een grappig( tikje aan de lange kant) verjaardagsstuk! Nou ja, lange moppen zijn ook vaak leuk….

[quote]niets om over te klagen zou je zeggen , maar niets is…..[/quote]

twee maal vlak achter elkaar het zelfde woord vind ik niet zo mooi: een kleinigheid
Maar echt gelachen 😀

groet Pally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder