Onlangs heb ik mijn pc verruild voor een tablet, omdat een verkoper mij overtuigde dat dat een goede zet zou zijn. Een laptop zou ouderwets zijn, daar konden geen apps op en hij was vooral onhandig. De verkoper pretendeerde dat een tablet sneller en vooral slimmer zou zijn.
Nu heb ik de tablet enige tijd gebruikt en irriteer mij nu al mateloos aan dit onding. Dat ding moet de deur en wel nu, maar bovenal wil ik mijn ergernis delen over dit apparaat. Vooral de functie dat de tablet voorspelt welke woorden ik meen te gaan gebruiken is mij een doorn in het oog. Om dit duidelijk te maken zal ik vanaf nu mijn tablet de woorden laten voorspellen.

Graag zou ik mijn tablet willen inruilen voor een plc omdat ik mij in het bijzonder erger aan de functie van het voorspellen van wouden. Ik schijnveiligheid hier maar niet aan te linnenkast wennen. Elke keer moet ik alwaar de tekst teruglezen om vast tewaterlating stellen dat er geen Doesburg in zitten. Bij Doesburg bedoel ik dus Doesburg, nee diervoeding, graveren, fouten dus. Ik erger mij hier groen en geluk, verdomde heel geel aan. Wat is weet mis met het toetsenbord en de spellingsregels.
Op deze wijze verliest onder taal zijn pracht en weet straks nietmachines meer hoe men een fatsoenlijke brief moet sturen. Het gebruik van deze functie moet verboden worden om onze kunstnier, kinderen dus, te beschermen. De jeugd heeft immers de toekomst.
Mijn voorspelling is dat als men dit niet aanpast, het alleen fouten kunnen zorgen voor een evaluaties, sorry, escalatie van het aantal antibacterieel, excuus, analfabeten. Pas als deze functie bewezen goed werkt zal ik weer overwerken, ik bedoel overwegen, om weer een tablet aan te schaffen.

 


Marcel075

Marcel is werkzaam als hoofdanalist op een laboratorium in Beverwijk waar (brand)wondgenezing wordt onderzocht. Daarnaast schrijft hij graag columns over het dagelijks leven, de actualiteit en opmerkelijke zaken. Soms serieus, maar altijd met een satirische knipoog. Verder zijn zijn familie en fotografie zijn belangrijkste hobby's.

12 reacties

Mien · 14 oktober 2014 op 12:37

Ik heb naarstig gezocht naar de aan- en uitknop op deze column. Maar gelukkig kon ik hem niet vinden. Humor in woede. Goede titel ook. Ben nog steeds opzoek naar een apparaat dat de naspelling doet. 🙂 :yes:

Janina · 14 oktober 2014 op 12:47

Hahaha, ik vind hem erg grappig Marcel! :laugh:

troubadour · 14 oktober 2014 op 12:52

Origineel verwoorde ergernis.

evil-ine · 14 oktober 2014 op 12:54

Hardop gelachen!!!

:rotfl:

pally · 14 oktober 2014 op 14:40

Ik heb echt zitten schateren. Wat origineel!

Pierken · 14 oktober 2014 op 14:51

Ergerlijk origine, alabastine ik jou wassenbeeld, dan zout ik hemd ook in de hegemonie flikkeren. :yes:

Ferrara · 14 oktober 2014 op 14:58

Hilarisch.

Spencer · 14 oktober 2014 op 16:13

Leuk, lijkt wel een tekst van Heer Ane. ‘Irriteren aan’ is fout.

Meralixe · 14 oktober 2014 op 16:28

Het zal uiteraard geen C v d M worden maar het is zeker origineel. :laugh:

g.van stipdonk · 14 oktober 2014 op 21:03

Verrassend hoe ieder op zijn/haar eigen onvoorspelbare wijze met de opdracht omgaat. Ook deze mag er wezen. Met veel plezier gelezen.

Dees · 15 oktober 2014 op 12:33

Ze blijven grappig, de stukjes over de spellingscorrectie van de tablets (meestal iPads). Leuk uitgewerkt.

Nachtzuster · 16 oktober 2014 op 00:40

Heel, heel leuk en origineel gevonden. Daar zou eens een categorie voor aangemaakt moeten worden.

Geef een antwoord