Friia heeft mij vlinders geschonken die ik gretig heb verorberd en nu zitten ze gevangen in mijn buik. Het is vrijdagavond wanneer ik door de versnelling van het vliegtuig in mijn stoel wordt gedrukt. Geen voorschot op het weekend dit keer met het wekelijks avondje poolbiljart want vandaag moet ik als de donder voor een bliksembezoek naar Schotland. De wielen komen los en in ijltempo verdwijnt de grond onder mijn voeten. Ik moest en zou het huis, dat ik op internet had gespot, in levenden lijve zien. Een buitenkans van misschien dan toch het winnende lot. Duizenden gedachten, over allerlei zaken die geregeld moeten worden voor een migratie naar Schotland, veroorzaken heftige turbulentie in mijn hoofd. Zoveel plussen en minnen die overwogen moeten worden en gelukkig zit mijn zus als balans in de weegschaal aan mijn zijde.

Ik probeer mijn rust te vinden in de symboliek die in een dag als deze verscholen ligt. Vond Robinson Crusoe ook niet de steun en toeverlaat in Vrijdag nadat hij hem van de ketens had ontdaan? Ontketend voel ik mij. Een leven op zijn kop. Geen vastigheid meer maar alleen de vrijheid als garantie. Met een legio aan mogelijkheden zal ik op mezelf zijn aangewezen maar ik ben klaar voor het avontuur.

De druk op mijn oren neemt toe. Onzekerheid brengt me vertwijfeling. Ook een schone omgeving kent donkere dagen. De support van vrienden en kennissen maakt een besluit te vertrekken ook niet eenvoudiger en vormt een waar dilemma. Of zijn ze me toch liever kwijt dan rijk? Ik schud de negatieve gedachten resoluut van me af, het is vandaag immers niet de dertiende.

Ik vlieg met mijn hoofd door de wolken en kijk naar buiten. Een stralende zon in een azuurblauwe lucht geeft de wattendeken van wolken een gouden gloed. Aan de einder lonkt een nieuw begin. Een floers voor mijn ogen vertroebelt mijn zicht. Ik leg mijn hoofd ter ruste tegen de hoofdsteun van het krappe vliegtuigstoeltje en sluit mijn ogen. Is dit mijn ticket naar de droom die ik naleef? Laat het een goede vrijdag zijn.

Categorieën: Thema column

16 reacties

arta · 3 oktober 2008 op 07:36

Elk facet van de vrijdag glanzend in jouw stuk!
Het begint práchtig en leest super!
[quote]Is dit mijn ticket naar de droom die ik naleef?[/quote]
Jaaaaaaa!
🙂

Mup · 3 oktober 2008 op 08:18

[quote]De druk op mijn oren neemt toe. Onzekerheid brengt me vertwijfeling. Ook een schone omgeving kent donkere dagen. De support van vrienden en kennissen maakt een besluit te vertrekken ook niet eenvoudiger en vormt een waar dilemma. Of zijn ze me toch liever kwijt dan rijk? Ik schud de negatieve gedachten resoluut van me af, het is vandaag immers niet de dertiende.[/quote]

Nog een keer dan; zo herkenbaar!
Doen!

Groet Mup.

Ma3anne · 3 oktober 2008 op 09:15

Natuurlijk moet je het doen MacKing! Op CX merken we het toch niet als je geëmigreerd bent. :hammer:

Het thema mooi verwerkt, met zoals gebruikelijk grappige Kingwoordspelingen.

Zucht… en toch zal ik je missen straks. 🙁

WritersBlocq · 3 oktober 2008 op 10:22

Wat een prachtig verhaal, ik ga hem vast nog wel vaker lezen, maar hoop ook te lezen hoe dit is afgelopen. Ik neem aan goed, en ik neem ook aan dat je daar een internetverbinding hebt.
Meeting ’09 bij jou?

Groetje en succes het het regelen, en plezier ook, Pauline.

Mien · 3 oktober 2008 op 11:26

Goeie vrijdag!
King Arthur in een kilt!
Wauuuwww … go for it!

Mien Bijna Weekend

lisa-marie · 3 oktober 2008 op 14:56

Vrijdag zal nooit meer dezelfde zijn, eenmaal in schotland twijfel je niet meer.
Ik heb ervan genoten! 😀

Li · 3 oktober 2008 op 16:59

De startzin greep mij meteen bij mijn strot.
Daarbij blijf jij de King van de subtiele woordspelingen.

[quote]Zoveel plussen en minnen die overwogen moeten worden en gelukkig zit mijn zus als balans in de weegschaal aan mijn zijde. [/quote]

Mooi!

De volgende meeting in Schotland? 😉

Li

pally · 3 oktober 2008 op 18:10

Mooi geschreven, King, de drang naar avontuur vermengd met de twijfels over het onbekende. Heerlijk, doen! Dat zeggen die vlinders ook,

Groet van Pally

WritersBlocq · 3 oktober 2008 op 19:01

Trouwens King, wie is die Friia uit de eerste zin?

KawaSutra · 3 oktober 2008 op 21:49

Ken je klassiekers WB! Friia ofwel Frea is de godin waar vrijdag naar vernoemd is ten tijde van de Germanen.

Ik lees prachtige zinnen King. Zinnen die je in gedachten zo naar Schotland kunnen voeren. Ik hoop van harte dat jouw wens werkelijkheid zal worden.
A man’s home is his castle.

WritersBlocq · 3 oktober 2008 op 22:27

Hee Kawa, geef de boodschap ook effe door aan Google en Ome Wiki! :slik:

KingArthur · 4 oktober 2008 op 11:44

Dank voor alle reacties. De champagnefles kan nog niet ontkurkt worden maar het ziet er steeds meer naar uit dat deze move gaat lukken.

Meeting in Schotland? Ik zou vereerd zijn. Ruimte zat 🙂

WB: Friia is duitse naamgeving voor Frea of Frige (engels). Maar eigenlijk vind ik niet belangrijk wie maar wat ze me heeft gegeven, een godsgeschenk.

Troy · 4 oktober 2008 op 13:06

Mooie column. Ik hoop voor je dat je in Schotland flink wat inspiratie op zal doen; dat kan bijna niet anders in zo’n prachtig land.

Dees · 4 oktober 2008 op 20:04

je bent een bevlogen romanticus zo af en toe in je stukjes. het is niet helemaal mijn ding, het is me hier en daar net te aangezet ofzo, of ik heb niet de fijne besnaring om het naar behoren te waarderen. maar heel veel succes in schotland, je past er wel, denk ik zo….

Prlwytskovsky · 4 oktober 2008 op 23:25

Alez, wat is Nederland dan, zonder King?

pepe · 5 oktober 2008 op 09:06

Zeker mooi king en ik hoop echt dat je droom werkelijkheid zal worden.

Ik duim voor jouw goede vrijdag, maar ook voor goede andere dagen, gewoon alle zeven.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder