Ik heb ruzie met mijn vrouw.
Dat komt zelden of nooit voor maar nu zijn de rapen echt gaar.
Het volgende is het geval: ik heb aan klussen in huis een broertje dood, niet omdat ik het niet wil, maar omdat ik het niet kan. Ook aan klussen in de tuin heb ik een broertje dood, maar daar kan ik wel, terwijl ik het niet wil. Tot dusverre geen probleem. Mijn vrouw is een klustijger in huis, en ik moet met mijn takken van haar tuin afblijven. Graag!
En dan nu de kink in de kabel.
Onze tuin mag er wezen, dankzij de inspanningen van mijn vrouw, eerlijk is eerlijk. Maar omdat, met het vallen de avond, het zicht op dit juweeltje toch wel erg belemmerd werd, heeft mijn vrouw mij overgehaald om wat sfeerverlichting aan te brengen, bij het romantische prieeltje, bij de zoetgeurende jasmijn, bij het rustieke eikenhouten bankje, kortom op iedere plek waar de liefde uit de grond kan schieten.
Zonder mopperen, echtwaar, zonder één woord te mopperen, heb ik me van deze taak gekweten. Of het nou binnens- of buitenshuis is, het elektriek is immers mijn pakkie-an.
Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het resultaat mocht er zijn. De voltallige directie van de Efteling heeft een veertiendaags arrangement bij ons geboekt om inspiratie op te toen voor een nieuwe invulling van het concept “feeëriek”.
Helaas viel al op de eerste avond de halogeenverlichting boven de kikkervijver uit, de Kerstkaarsjes in onze naaldbomen zijn, vrees ik, helemaal onopgemerkt gebleven en het Hels Hete Heksenvuur heeft slecht in mijn verbeelding gebrand.
Heeft u ook zo’n vrouw die zeker weet dat u de kroonsteentjes niet goed heeft aangesloten, dat u uw materiaal niet heeft nagekeken op kabelbreuk, dat, domdomdom, u bij aankoop uw peertjes niet heeft gecontroleerd? En die er met geen mogelijkheid van te overtuigen is dat uw energieleverancier in gebreke gebleven is? Of de netbeheerder, die kan toch ook wel eens een steekje laten vallen? Dat kan toch?

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

Ma3anne · 6 juli 2004 op 13:34

Misschien een windmolen uitgevallen ergens? Probeer die smoes eens! 😀

sally · 6 juli 2004 op 13:59

[quote]Mijn vrouw is een klustijger in huis, en ik moet met mijn takken van haar tuin afblijven. Graag![/quote]
zo`n vrouw zoekt mijn man!!
leuke column 🙂

Mosje · 6 juli 2004 op 14:03

[quote]en het Hels Hete Heksenvuur heeft slechts in mijn verbeelding gebrand.[/quote]Dan had je onze heks Ma3anne maar om advies moeten vragen…

rrobin · 6 juli 2004 op 16:36

Gelukkig heb je geen broertje dood aan het schrijven van columns 🙂 Als je ze nou nog het s’avonds kon schrijven in je tuin.. 😛

De alinea-indeling is goed, ik zou enkel 2x op enter drukken in plaats van 1x, dat leest iets makkelijker weg 😉

Dees · 7 juli 2004 op 10:11

[quote]kortom op iedere plek waar de liefde uit de grond kan schieten.[/quote]

Dat is dan gelukt, was sich liebt, das neckt sich, toch? 😀

viking · 9 juli 2004 op 09:17

Uhhhhmm, is partnerruil een optie? Hoe jong is mevrouw?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder