Onlangs een vaststelling gedaan: veruit de meeste vrouwen kunnen niet verdragen dat hun vriend naar een andere kijkt. Ze verwijten hem dat natuurlijk heel de tijd, zitten allen met een complex over hun uiterlijk en zagen ook daar constant over. Soms denken ze dat hun vriendje hen gaat laten zitten voor een mooiere, dan zagen ze daarover. Als ze een hete brok zien lopen, zagen ze heel de tijd dat het een arrogante, lompe trut is met geen of nauwelijks verstand, en daarbij nog een bitch ook.

Dus eigenlijk zijn alle vrouwen bang dat ze gedumpt gaan worden vanwege hun uiterlijk, zodat ze langs de ene kant maniakaal klagen over hun eigen onvolmaakte lichaam, en langs de andere kant zich als wilde duivelinnen verweren tegen alle vrouwen die op een iets succesrijkere manier met hun uiterlijk bezig zijn.

Daartegenover staat dat, als een vent zegt dat hij twijfelt over zijn lief, of het nog wel de moeite waard is, er altijd slechts één argument meetelt: “Die van mij ZAAGT teveel !”

Mochten we er maar in slagen om dat aan alle vrouwen duidelijk te maken…

Categorieën: Mannen & Vrouwen

16 reacties

Ma3anne · 2 februari 2005 op 13:15

Heerlijk toch, zo’n klusjesvrouw die kan zagen!

Heb je het ook over mij trouwens? Zomaar een vraag hoor.

Louise · 2 februari 2005 op 14:10

[quote]Vrouwelijke ergernissen en ergerlijke vrouwen[/quote]
[i]Zagen[/i] was eigenlijk ook wel een hele goeie titel geweest 😉

Bakema_NL · 2 februari 2005 op 14:28

Ja, de afgunst straalt er vaak vanaf. Gelukkig kan ik kijken wat ik wil, ook waar zij bij is……….en zelf geeft ze d’r ogen ook goed de kost. Heerlijk om zo met elkaar op 1 lijn te zitten, geen moeilijk gedoe.

KingArthur · 2 februari 2005 op 14:43

Doe mij maar zo’n zagende vrouw, ik weet nog wel wat klussen voor haar 🙂

Dees · 2 februari 2005 op 16:11

Jij bent ook zo overduidelijk een ‘catch’ en dan ook nog één met oog voor hete brokken. Wow, houd me vast!

En dan krijg je dat hè, die zeikende wijven.

Ach… anders probeer je de mannenliefde. Lekker ongecompliceerd en hooguit wat gezaag van het snurken ’s nachts.

sally · 2 februari 2005 op 20:48

Ik zie dat je uit Gent komt.
Dat verklaart veel over je taalgebruik.

Vond het in eerst instantie wat kinderlijk geschreven.
Maar dat klopt weer niet met je profiel. Leraar?
Ik ken overigens ook heel veel jaloerse mannen.
Die “zagen”net zo hard! 😀
groet
Sally

Raindog · 2 februari 2005 op 21:59

Met mijn vrienden houd ik ook regelmatig een afzeikrondje ten koste van vrouwen. Hoort erbij, is leuk om te doen en onder redelijke collectieve geheimhouding omdat wij heus wel weten dat het allemaal niet zo erg is zoals wij zeiken. Meestal is het tegendeel natuurlijk waar maar bij een paar biertjes permitteren we onszelf het ietsjes minder nauw met de werkelijkheid te nemen.

Zo ook deze column. Best leuk om te lezen maar het tegendeel is juist waar. Vrouwen zijn emotioneel jaloers. Als andere vrouwen naar hun mannen kijken, hebben zij juist iets van: ha, maar hij is wel mooi van mij! Als een andere vrouw er misschien leuker of uitdagender uitziet kan dat wellicht enige kritische opmerkingen opleveren, problematisch wordt het pas wanneer een man zich emotioneel verbonden gaat voelen met een andere vrouw.

Mocht mannen dàt nu eens duidelijk worden…
Leuke column die m.i. een sprekend voorbeeld van het typische m/v-vraagstuk vormt. Niets is wat het lijkt ;-).

(Voor verdere nuttige details, zie dit razend [url=http://www.elsevier.nl/persoonlijk/gezin_en_opvoeding/nieuwsbericht/asp/artnr/16620/versie/1/index.html]interessante artikel [/url].)

viking · 3 februari 2005 op 09:42

En daarom is monogamie eigenlijk bullshit!

Mar · 3 februari 2005 op 14:27

Zagen zagen wiede wiede wagen, Pvw komt thuis om een boterham te vragen…..

Mar

Mup · 3 februari 2005 op 14:30

Jullie mannen snappen er lekker niets van, en dat houde wij graag zo 😛

Groet Mup.

tontheunis · 3 februari 2005 op 15:39

De geschiedenis heeft geleerd dat zowel zagende mannen als vrouwen uiteindelijk met de brokken blijven zitten…

TT

Mosje · 3 februari 2005 op 22:11

Tsja, vrouwen denken aleen maar aan hun uiterlijk en mannen alleen maar aan seks. Dat het nog zo vaak goed gaat tussen beiden.
😕

Pvw · 4 februari 2005 op 12:27

Goed, ik begin het hier te vatten.

“ZAGEN” is blijkbaar geen Nederlandse uitdrukking. Wat zeggen jullie noordnederlanders dan in de plaats? Zeiken, zeuren, neuten, memmen, ouwehoeren, …?

Bij ons in Vlaanderen is “zagen” de meest gangbare term, zou ik durven zeggen.

En natuurlijk hebben jullie gelijk dat die vrouwtjes nog zo slecht niet zijn. RAINDOG, jouw reactie was zeer zinnig. Je hebt gelijk wanneer je zegt dat een emotionele affectie met een andere vrouw nog veel bedreigender overkomt dan puur een knap uiterlijk. Ik zou mijn uitgangspunt een beetje moeten nuanceren in jouw richting.

Vrouwen vinden het vaak een mogelijk breekpunt in een relatie wanneer hun vriend teveel naar andere vrouwen kijkt, of wanneer hij een te goede band heeft met sommige vriendinnen. Dat geeft dan al eens aanleiding tot gezeur en beschuldigingen, ja soms zelfs tot de gevreesde nachtelijke discussie!

Als man heb je dan het gevoel van “Ach lief kind, ik ga je echt niet bedriegen met die-of-die, maar ik ben moe, ik lig potverdorie in bed, laat me in godsnaam slapen.” Zo gemakkelijk komt hij er echter niet vanaf.

En wanneer een man dan tenslotte toch aan zijn relatie begint te twijfelen, is het niet omdat hij denkt: “Hee, ik heb daar een mooier meisje gezien” of “Met haar kan ik veel beter praten dan met mijn eigen vriendin.” Nee, meestal komt het neer op: “Dat eeuwig terugkerende gezeur, elke keer opnieuw, ik hou het niet meer uit, ik wordt er horendul van!!”

Zo zit dat dus.

Ter verdediging van de dames mag ik echter niet nalaten er nog één ding aan toe te voegen. Ik weet niet hoe het komt, maar vaak blijken de vrouwtjes op termijn nog gelijk te hebben ook. Nog veel beter dan de mannen zelf vangen zij de signalen op, die verraden dat er echt iets méér aan de hand is. Wat niet wegneemt dat ze zichzelf daarna obsessief in de voet beginnen te schieten, door er gigantisch over te… zagen.

Louise · 4 februari 2005 op 14:06

Ik ken het woord “zagen” maar al te goed, maar vond de manier waarop je maar bleef doorzagen over die zagende vrouwen zo komisch dat dat woord gewoon in de titel teryg had moeten komen;-)
(het woord “zagen” dus…:-D)

Raindog · 6 februari 2005 op 23:15

Beste Pvw,

Jij gaf aan mijn reactie zinnig te vinden, tevens gaf je aan wellicht een stap in mijn richting qua nuance te willen maken en tenslotte geef je er in de rest van je reactie blijk van er niets maar dan ook werkelijk niets van begrepen te hebben. Bovendien las ik in je profiel dat je ‘vrouwen’ als hobby hebt vermeld wat mij noodzaakt om je nu toch wederom het een en ander toe te voegen. Want als je met je huidige ideeën erover van je hobby je werk zou willen maken beloof ik je dat je tragisch arm zult blijven. Permitteer mij daarom het volgende.

Sleutelwoorden in alles wat je schetst zijn de woorden respect en aandacht.
Alle mannen kijken bijvoorbeeld naar andere vrouwen, het is slechts de manier waarop je dat doet die het verschil maakt. Als je in haar bijzijn (zeer) opzichtig naar iemand anders kijkt, is niet het feit dàt je naar die ander kijkt het probleem maar juist het gebrek aan respect dat je op dat moment voor haar toont. Dat is een erg kwalijke fout. Veel vrouwen hebben er heus wel enig begrip voor wanneer een man zijn ogen laten gaan over wat er allemaal langs loopt. Zij kunnen dat toch niet veranderen en zullen dat daarom dan ook niet proberen. Ik ken zelfs vrouwen die hun ogen in een nadrukkelijk andere richting wenden wanneer er een (andere) mooie vrouw langsloopt. Als man denk je op zo’n moment misschien dat je onopgemerkt snel even een paar blikken kunt werpen zonder er last mee te krijgen. De werkelijkheid in dit geval echter is dat vrouw in kwestie juist waakt over haar eigen eer en waardigheid. Als je je als man vervolgens schuldig zou gaan voelen omdat zij volgens jou zogenaamd niets door heeft en jij dat toch wel een beetje sneu voor haar vindt en vooral lullig van jezelf, dan is dat voor haar leuk meegenomen.
De nachtelijke discussie en wat jij ‘gezeur’ noemt, is in essentie niets minder dan een roep om aandacht. Ik heb er eens een razend interessant artikel over gelezen. Het werkt ongeveer als volgt: er is iets loos – vrouw stelt vragen – man wil even ietsjes afstand nemen – vrouw dringt ietsjes aan – man wil nog iets meer afstand nemen – vrouw begint man harder aan de mouw te trekken – man wil zich losrukken – vrouw begint te ‘zeuren’ zoals dat in het mannenwoordenboek heet – man neemt nog meer afstand – vrouw zeurt nog meer – man neemt veel afstand nu. In het slechtste geval kun je de afloop van deze cyclus nu raden. Ik kan het in ieder geval wel om de doodsimpele reden dat ik dit aan den lijve ondervonden heb. Gecombineerd met je geleuter over waarom het altijd zo problematisch moet zijn wanneer jij eens naar een andere vrouw kijkt kan ik niet anders dan concluderen dat jij meer aandacht aan de vrouw met wie je een relatie hebt zou moeten schenken.
Respect en aandacht omdat – en dan volgt nu het allergrootste geheim – elke vrouw zich bijzonder en speciaal wil voelen. Als je dat kunt bewerkstelligen ben je volgens mij van het meeste van die andere flauwekul af.

Ik mag dan alleen zijn, ook al heel lang eigenlijk, en daar mogen misschien talloze redenen voor zijn- het beeld dat jij schetst is daar beslist niet één van.

‘God’s gift to women is a vibrator’. Jij en ik komen echt niet voor die titel in aanmerking hoor. Doordring jezelf daarvan, gedraag je ernaar en noem vrouwen geen hobby meer. Ga heen in vrede en zondig niet meer.

😉

Clueless · 7 februari 2005 op 14:49

Amen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder