Het nieuwe televisieseizoen staat weer voor de deur. Dat betekent weer gezellig met het gezinnetje tv kijken. RTL Nederland laat nu duidelijk merken dat ze de strijd aan willen gaan met SBS 6. Nu er enkele programma onderdelen van het mislukte tv station Talpa te hebben overgenomen. Hierdoor kunnen ze een sterke marktpositie neerzetten en John is blij met een onderkomen voor zijn eigen successen en sterren. Nu het bekend is dat RTL op de plek van 10 gaat zitten met een nieuwe televisiezender, gaan alle remmen los. Er dan ook nog eens er een 8 van maken om puur Net 5 en Veronica dwars te liggen. Het is gewoon ook gebleken met Tien, dat we na 9 zenders op de afstandsbediening niet door zappen. Nu doe ik dit wel, want geef mij maar de documentaire zenders.

SBS 6 die duidelijk de familiezender van Nederland wil worden om RTL 4 eindelijk eens van die eerste plaats af te stoten. Dit wordt nog een zware klus, die misschien gewonnen kan worden als je die (over) emotionele Natasja Froger van het scherm afhaalt. Want onze lieve Wendy gaat alweer haar tweede jaar in bij RTL en is met haar charmes onvervangbaar gebleken bij het programma ‘Hart in aktie’.

SBS 6 heeft maar gelijk de heer Joling ingeschakeld voor drie jaar Sterren dansen op het ijs en het vernieuwde ‘So You Wanna be a popstar’, waarin niet bekende mensen een popstar kunnen worden, maar gewoon mensen zoals jij en ik aan kunnen deelnemen. Helaas de inschrijving is al geweest, dus mensen die voor lul willen staan, je bent gewoon te laat!

RTL 4 heeft die lollige Gordon aangenomen, om een eigen soap te maken met de naam Gillend naar huis. Hierin kunnen we met Gordon op vakantie. Nou en wie wil nou niet met Goortje op vakantie? Daarnaast zal hij de jury vertegenwoordigen in Idols, wat wel weer een opknapbeurt kon gebruiken, nadat Henkjan verhuist is naar SBS6. Gordon is wel een persoon, die iemand lekker de grond in kan stampen en daar houden we toch van?.

Na alle waarschijnlijkheid zo de Gouden Kooi, de tweede soap van Nederland (kunnen) worden en concurreren tegen ONM en GTST. Ach, we houden toch ook van echt leedvermaak? Anders waren er geen roddelbladen en het is ook altijd lekker om over iemands anders rug om te praten. Toch Nederlanders?

Het zal mij benieuwen allemaal wie de oorlog gaat winnen op Prime-Time. Een ding is zeker dat de publieke omroep altijd als lachende derde met de kijkers wegloopt. Met programma’s zoals; Laat de Leeuw, Wereld draait door en Pauw en Witteman. Of zou RTL de 1 miljoen zoekgeraakte voetbalkijkers terug vinden op hun net. Want Talpa heeft nou niet echt vrienden gemaakt, eerder Hooligans.


3 reacties

Troy · 16 augustus 2007 op 11:38

Toch even weer wat commentaar…

Je zet een punt achter een vraagteken. Overbodig! Een vraagteken sluit de zin zelf al af.

Je zet tevens komma’s op erg vreemde plaatsen:
[quote]Gordon is wel een persoon, die iemand lekker de grond in kan stampen en daar houden we toch van?. [/quote]

Ik kom regelmatig zinnen tegen die gewoonweg niet kloppen:

[quote]Een ding is zeker dat de publieke omroep altijd als lachende derde met de kijkers wegloopt. [/quote]

Al met al is het wellicht handig om je column even na te laten kijken alvorens je ‘em op de virtuele wereld loslaat. Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Quinn · 16 augustus 2007 op 17:54

Eens met Troy, maar los daarvan vind ik dit qua lengte, indeling en opbouw wel een van je betere columns.

DreamOn · 22 augustus 2007 op 01:35

Scheelt me weer het kopen van een tv-blad: ik kijk heel gericht tv. En houd me niet bezig met commerciele zenders en zo.
Maar wel een leuke column.

Groetjes DO.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder