Op een of andere manier schijnt het onderwerp emancipatie regelmatig in de discussies weer voorbij te komen. Ziek word ik ervan als vrouwen een discussie niet kunnen winnen en beginnen over dat vrouwen niet dezelfde rechten hebben als mannen en dat krijgt vervolgens alle schuld. Vroeger was het nog allemaal beter, in de tijd van de holbewoners waren alle functies ook gescheiden en toen werd er ook niet geklaagd. Mannen gingen jagen en vrouwen deden voor de kinderen zorgen en het huishouden. Niemand maakte er toen een probleem van en de wereld was gelukkig.

Maar zoals vrouwen zijn, begonnen ze na een tijd met zeuren. Ze willen dezelfde rechten als de man maar dezelfde plichten ho maar. Het is dus voornamelijk dat ze alleen de lusten willen hebben en niet de lasten.

Door bepaalde attributen in ons menselijk stelsel is het nou eenmaal zo dat mannen sterker zijn en daar kunnen vrouwen niets aan doen, uitzonderingen daargelaten. Maar als je die wetenschap met hun deelt beginnen ze erover dat zij het sterke geslacht zijn omdat ze kinderen krijgen.

Vrouwen zijn altijd superieur geweest in onzin vertellen, vandaar dat ze zo goed kunnen roddelen. Een man moet altijd wel een vrouw beschermen want vrouwen zijn niet sterk genoeg om een man te weren (ze waren toch zo sterk?), en fysieke arbeid moeten wij ook maar spontaan verrichten, want dan kunnen ze het opeens niet meer.

De vrouwen mogen hun hele leven op de luie krent zitten en een paar keer een baby poepen, en dat paar keer baby poepen is dus schijnbaar zwaarder dan alles wat mannen moeten oplossen met kracht zoals bijvoorbeeld dingen dragen.

Ik ben dus duidelijk een voorstander van dat vrouwen dezelfde rechten EN plichten krijgen als de man. Dus geen gezever meer over dat een man de vrouw moet versieren of over dat de man de vrouw ten dans moet vragen. Niet meer al het initiatief vanuit de mannen maar de vrouwen moeten dat dus ook gaan doen. Aangezien ik vrijgezel en voor emancipatie ben ga ik geen vrouw versieren. Die moeten mij maar komen versieren, want dat is emancipatie! I rest my case!


23 reacties

Wright · 9 juni 2005 op 08:20

Waar komen al die frustraties toch vandaan, Avalon?
Zelden zo’n dom, onbenullig, generaliserend stuk gelezen!:-?

Ma3anne · 9 juni 2005 op 08:56

Joehoe! Wakker worden! We leven anno 2005. In welke eeuw ben jij blijven hangen?

Bakema_NL · 9 juni 2005 op 09:09

Humor……..dat is nog zoiets wat vrouwen ontberen, of in ieder geval verschillen met de man…in het algemeen he, anders krijgen we dat weer. Er zit namelijk wel enige waarheid in dit stukje, wat uiteraard expres wat overdreven geschreven is, maar de dames, over het algemeen gesproken, zullen er de humor niet van inzien………toch jammer, maar ook weer komisch. 🙂

Wright · 9 juni 2005 op 09:35

[quote]Humor……..dat is nog zoiets wat vrouwen ontberen, of in ieder geval verschillen met de man…in het algemeen he, anders krijgen we dat weer[/quote]

Je bent een meester in een slag om de arm houden, Bakema.
Wat ik al eerder gezegd heb; een politicus pur sang.
Ik kan echt wel de humor inzien van een ‘over de top’ geschreven column.
Dit is echter zo flauw, jammerend, en vol achterhaalde cliché’s geschreven, dat het eerder lachwekkend is in z’n zieligheid.
Ook een vorm van ‘humor’, inderdaad.
Niet mijn gevoel voor humor, die ligt op een ander niveau, godzijdank!
Daar moet ik je inderdaad gelijk in geven.

Mosje · 9 juni 2005 op 09:56

Een stukje als dit dient met ironie geschreven te worden, of sarcastisch, of met veel overdrijving, of heel cynisch. Al die dingen mis ik.
Tenzij je meent wat je schrijft, maar dan ben je een waardeloze vent.
En over humor gesproken: ik zie daar geen greintje van in dit stukje.

Bakema_NL · 9 juni 2005 op 10:12

Humor is humor, of dat nu van hoog niveau is of onderbroekenlol, ik kan om beiden lachen. En ik lach al helemaal om mensen die zichzelf zo intellectueel van hoger niveau vinden dat ze dat andere mensen, van vermeend lager niveau, moeten vertellen………dat geeft voor mij pas niveau weer.
Columns waar de man word afgekraakt, sarcastisch, ironisch, cynisch, whatever zie ik hier ook wel eens, zitten ook kernen van waarheid in. Ik neem het allemaal niet zo gek serieus, ook deze column niet. Diegenen die dat wel doen moeten toch maar erg ongelukkig zijn in het leven, al die problemen met de andere sexe, moeilijk gedoe om niks. Wat niet wegneemt dat er best eens commentaar geleverd kan worden.
Het lijkt wel of mensen hier gefrustreerd zijn af en toe.

Dees · 9 juni 2005 op 10:25

Groot gelijk heb je. Wachten tot die vrouwen jou komen versieren, kom op zeg, hoog tijd na al die eeuwen van eenzame mannenjacht.

Valt dat eigenlijk onder het kopje vrouwenrechten, of vrouwenplichten 😕

Ik mis een originele invalshoek in deze column. Als je hier mee ‘weg’ wilt komen, zal je die hard nodig hebben, denk ik 😎

champagne · 9 juni 2005 op 10:34

Ik vind het erg generaliserend en doorspekt met frustraties. Terwijl je hier juist een heel leuke ‘over the top’column van had kunnen maken. Maar de ondertoon is te serieus. En…’moeten’ versieren??
😕

Li · 9 juni 2005 op 11:52

Fantastisch deze column.
Je hebt helemaal gelijk.
Applaus, buiging, staande ovatie.

Toen ik vanmorgen om tien uur wakker werd, moet ik me haasten want ik had een koffieafspraak. Daar heb ik tot 11.45 gezellig met vriendinnen geroddeld. Nu ga ik lunchen. Dat doe ik buiten natuurlijk, want het is heerlijk weer. Om halfdrie uur ga ik winkelen want nu het weer is omgedraaid heb ik nieuwe kleding en bijpassende schoenen en make-up nodig. Bovendien is het uitverkoop dus kan ik dubbel zoveel kopen. Ik moet wel opschieten want om vier uur begint As The World Turns. En als dat is afgelopen ga ik een patatje halen voor mijn scheten van kinderen want ik heb na zo’n drukke dag geen zin meer om te koken. Wel gooi ik een scheutje chloor in de wc en de stofzuiger in het gezichtsveld zodat het net lijkt alsof ik hard heb gewerkt. Vanavond heb ik, na Goede Tijden, Slechte Tijden, een afspraak bij de schoonheidsspecialiste en daarna zal ik meneer Li eens lekker versieren en een spannend en peperduur niemandalletje. Ik heb veel plezier met/van zijn ‘flexibel friend’ . Heerlijk, morgen is er weer zo’n fantastische dag.
Ben ik even blij dat ik een vrouw ben.

Jaloers?
😀

WritersBlocq · 9 juni 2005 op 17:18

[quote]Maar zoals vrouwen zijn, begonnen ze na een tijd met zeuren. Ze willen dezelfde rechten als de man maar dezelfde plichten ho maar. Het is dus voornamelijk dat ze alleen de lusten willen hebben en niet de lasten. [/quote]
Helemaal waar, vandaar dat ik er ook niet op val. Ben jij effe stom bezig, wat mot je met die wichten? Pak een kerel of laat je versieren door 1, en geniet!
Je lijkt wel een wijf, met je gezeik!
Li, het was supergezellig hè, vandaag. Wel druk hoor, pfoeh, ik ga even zitten met een glas rosé, dat heb ik na die uitputtingsslag in de stad wel verdiend.

Louise · 9 juni 2005 op 18:26

Volgens mij, Avalon, kwam jij vanmorgen recht uit de holen gekropen… 😀

Raindog · 9 juni 2005 op 18:28

Ik begrijp dat er een bepaalde geestigheid kan zijn waar het gaat over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Dan te generaliseren hoeft niet erg te zijn als je dit op een bepaalde manier weet te doen. Bijvoorbeeld met flair, humor of relativeringsvermogen. Dit omdat, hoe je het ook wendt of keert, beide in feite niet zonder elkaar kunnen. Yin en Yang, dat idee. Balans bestaat alleen bij verschillen die met elkaar in evenwicht zijn. Dat is dan ook de gedachte waar ik zelf een fervent aanhanger van ben: gelijkwaardigheid. Ik verfoei de zogenaamde gelijkheid van mannen en vrouwen, de onderlinge verschillen zijn er niet voor niets en hebben een functie. Een zinsnede als: “Ik ben dus duidelijk een voorstander van dat vrouwen dezelfde rechten EN plichten krijgen als de man.” vind ik dan ook nogal de plank misslaan en ik vrees dat dit bij deze hele column een beetje het geval is. Zoals reeds vermeld mis je de originele invalshoek. Pas als jij ook gaat menstrueren mag je van vrouwen als uitgangspunt(!) verwachten dat ze jou (pogen te) versieren als zij dat willen. Anderzijds, misschien heb je dat met deze column wel geprobeerd te doen. Indien ja, troost je dan met de gedachte dat het volgende week allemaal vast wel weer een beetje vrolijker zal zijn.

Avalon · 9 juni 2005 op 19:13

ik hou het liever een sterretje

Louise · 9 juni 2005 op 20:17

Nou zal ik jouw vooroordelen alleen nog maar aanwakkeren, maar dat moet dan maar.
[quote]ik hou het liever een sterretje[/quote]
Ik snap ‘m niet 😕

champagne · 9 juni 2005 op 20:21

[quote]ik hou het liever een sterretje[/quote]

Ik denk dat hij als nieuwe columnx er niet verder wenst te stijgen in rang…en het liever bij één sterretje houdt? 😕

WritersBlocq · 9 juni 2005 op 22:09

[quote]ik hou het liever een sterretje[/quote]
tjsonge dames, wakker worden! hij bedoelt zijn poepert natuurlijk!
tssss, ik lijk wel een vent dat ik dit doorheb :laugh:

Avalon · 9 juni 2005 op 22:58

in 1 keer goed!

Ik houd liever een sterretje dan dat ik er een rondje van laat maken…

Li · 10 juni 2005 op 00:29

[quote]Ik houd liever een sterretje dan dat ik er een rondje van laat maken[/quote]

Zullen we een keertje een spelletje doen?
Boter, kaas en eieren bijvoorbeeld…

[quote]tjsonge dames, wakker worden! hij bedoelt zijn poepert natuurlijk! [/quote]

Wij hadden het meteen door WB. We hebben, in benevelde toestand, de volle maan en het sterretje van Avalon uitvoerig besproken 😛

Troy · 10 juni 2005 op 00:44

Je bent dan wel lekker met de botte bijl aan het hakken, maar je hebt wel ontzettend veel reacties gekregen. Je stukjes maken in ieder geval iets los. Misschien moet je toch maar voor een grotere hoeveelheid sterretje gaan en in je volgende column iedereen verbazen met een wat genuanceerder verhaal. Aan de andere kant: dan krijg je waarschijnlijk wel minder reacties;-)

Grt Troy

melady · 10 juni 2005 op 01:34

[quote]vrouwen deden voor de kinderen zorgen [/quote]

Zo kan ik je hele schrijfsel quoten op dit soort zinnen.

Ik nederlander ik niet begrijpen 😛

En ik reageer spontaan zonder te zien dat er al 20 reakties waren

Avalon · 10 juni 2005 op 07:24

ook voor de niet perfect taalkundig onderlegde nederlanders moet het een leesbaar stuk blijven.

Pas ik me een keer aan, is het weer niet goed! Wat wil je nou? 🙄

Shitonya · 16 juni 2005 op 13:02

Frustraties van een vrijgezel die het zat is dat steeds hij het iniatief moet nemen. Allerenigst 😛

prikkels · 22 augustus 2005 op 21:34

Staat bol van frustraties. Enne je bent pas een jaar of 21? My God, wat moet je dan als je 30 bent.

Uit welk tijdperk ben jij komen kruipen? Daar waar ze nog met krijtjes schreven? De tranen springen me spontaan in de ogen van de taalfouten en stupide opmerkingen.

Ik kijk echt uit naar je volgende column.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder