Veel vrouwen in Nederland vragen zich bovenstaande af. Zoveel zelfs dat zelfs de regering er ooit een spotje aan wijdde. Mannen worden er stapelgek van en veel vrouwen vragen zich af waarom, want het heeft toch geen zin.
Het volgende zal de vrouwen bekend voorkomen, doet hij eens wat en dan maakt hij er zo’n zooitje van dat ik het zelf nog eens over kan doen.
Nou dit is een van de punten waarom veel mannen nooit wat doen. He? Ja, dit is een van de redenen waarom veel mannen het voor gezien houden. Eigenlijk zijn we beiden (mannen en vrouwen) er schuldig aan dat mannen minder in huis doen dan vrouwen. Waarom? Nou dat zal ik eens uitleggen. Er zijn namelijk een 2-tal punten waar vrouwen op moeten letten zodat in de toekomst hun man vanzelf meer zal helpen in huis:

1. Schat, dat kan je beter ZO doen!

Na herhaaldelijk vragen besluit de man toch maar eens de ramen te lappen. Hij pakt de glassex en een rol keukenpapier en loopt naar de ramen. “Nee, schat, je moet water nemen en een zeem en een trekker.” De man loopt weer terug naar de keuken en zoekt wanhopig naar een emmer. “Schat als je wat vaker zou helpen zou je wel weten dat de emmer in de gangkast staat!”De man sloft naar de gangkast en pakt daar de emmer en loopt weer terg naar de keuken en begint de emmer met water te vullen. “Neeeeeh, er moet ammoniak in, die staat in het keukenkastje.” Uiteindelijk is de emmer gevuld, de trekker en de zeem gevonden en de man loopt uiteindelijk weer naar het raam. Hij begint het water over het raam te verdelen met de zeem. “Nee schat dat lukt zo niet je moet er wel een spons bijnemen.” Het eind van dit verhaal? De man hangt lekker voor de tv en de vrouw staat de ramen te zemen. Waarschijnlijk denkend: “Ooh, hij kan ook niets.”
Eigenlijk is dit de grootste reden waarom mannen vaak weinig in huis doen. Want als ze al wat doen, ze doen het toch nooit goed.
Laat hem maar aanklooien zoveel kan er niet mis gaan. Uiteindelijk komt hij er best wel achter hoe het moet. Al heb je eerst strepen op de ruiten. En de ramen zemen is maar een voorbeeld. Laat een man zijn gang gaan of vraag vooraf op een rustige toon of hij aanwijzingen nodig heeft. Als hij nee zegt, laat hem dan en wees blij dat hij het probeert.
Als wij vrouwen een stekker vervangen zullen wij in eerste instantie ook niet weten hoe het moet. Zo werkt het nou bij mannen ook. Zij hebben het soms nooit gedaan en moeten er gewoon achter komen wat het makkelijkste is.
Het belangrijkste is het eindresultaat. De meeste mannen zullen een klusje voortaan wel laten omdat ze toch altijd te horen krijgen dat ze het fout doen.
Wees blij als hij wat doet en kijk minder naar hoe hij het doet.

2 Mek, mek, mek….

Wij vrouwen vinden het heerlijk om te mekken, oftewel te zeuren. Althans volgens veel mannen. Waarom zouden ze dat nou vinden? Nou omdat wij vrouwen nogal snel…zeuren.
Hoe erg we dat ook vinden, we doen het. Veel vrouwen althans. En ik ben geen uitzondering hoor. Toch vinden we het vaak raar dat mannen maar niets doen. Het is namelijk ook de manier waarop je iets vraagt. Elke keer zeuren dat hij maar niets doet werkt niet bij veel mannen.
Hij krijgt het gevoel weer kind te zijn en
zijn moeder te horen die zeurt dat hij zijn kamer opruimt en als je mannen behandelt als kinderen zullen ze zich er ook naar gedragen, want hoe vaker je over iets zeurt hoe minder snel ze het zullen doen.
Veel mannen weten niet eens wat een huishouden inhoudt, puur om het feit dat ze het niet geleerd hebben. Als je zegt dat ze nooit wat doen snappen ze dat niet want ze hebben ruimen toch de vaat op of ruimen de vaatwasser in of hebben het vuil buiten gezet of dat lekke dak gemaakt.
Ga een gesprek aan en leg uit wat je zou willen dat hij gaat doen. En niet gewoon meer in het huishouden, maar wat! Vraag hem of hij 1 keer per week stofzuigt en elke dag de vaatwasser inruimt na het eten omdat jij gekookt hebt. Iets compacts is overzichtelijker.
Als je overlegt dan kunnen beiden aangeven wat wel en wat niet kan. Zo heb je afspraken. En moeten beiden zich daaraan houden en kan je elkaar erop aanspreken in een gesprek.

Deze 2 punten zijn de belangrijkste punten om te zorgen dat het huishouden verdeeld is. En vergeet niet dat klussen aan het huis ook behoort tot de huishouding. Dus als hij het hele weekend bezig is om de buitenboel in de verf te zetten en jij helpt hem niet, verwacht dan ook niet dat hij dan ook nog een stofzuiger pakt.
En mannen:
Als wij niet zo zeuren helpen jullie dan
een handje mee?


4 reacties

arta · 22 juli 2007 op 18:49

Als ik dit soort stukjes lees, krijg ik de neiging om heel hard te gaan gillen: “Spreek voor jezelf!”
We vinden dit en we vinden dat…brrrr!
Mijn vriend doet overigens zijn hele huishouden zelf: belt de glazenwasser als de ramen gezeemd moeten worden, de schoonmaakster komt regelmatig poetsen en koken doet ie telefonisch, dan worden de lekkerste pizza’s van het Westland binnen een mum van tijd bezorgd!
Knap, he?
🙂

lagarto · 22 juli 2007 op 20:06

Zulke mannen ken ik niet. Alleen uit verhaaltjes. Over welke generatie hebben we het eigenlijk. Want mijn vader, inmiddels 79, stond vroeger ook al te stofzuigen, koken, boodschappen doen en nam ons kids mee leuke dingen doen.
Groeten & Welkom Lagarto

Prlwytskovsky · 23 juli 2007 op 18:22

Als ik dit goed lees dan lees ik dat jij met je handen in je zakken staat toe te kijken hoe je man de ramen verkeerd lapt?

Welkom bij de ploeg. 😉

studicorad · 25 juli 2007 op 12:39

Ik heb dit juist geschreven,omdat ik dit zo vaak in mijn omgeving hoor.Mijn eigen man lapt prima de ramen(met glassex,maar dat werkt prima)en helpt mij juist veel in het huishouden.
Maar als ik weer eens een vrouw hoor zeuren dat hij niks doet, dan komt het meestal precies door wat er in mijn clumn staat en dat irriteerde mij zoveel dat ik dit schreef. Leuk dat mensen er toch boos om worden als het niet op hunzelf slaat.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder