Er is maar weinig zinloos geweld de laatste tijd.
Dit tot groot verdriet van de mensen die van het meelopen in stille tochten hun hobby hebben gemaakt, die hebben nu weinig collectief te rouwen en vrezen dat ze met hun voordeelverpakking witte ballonnen nog jaren voort kunnen. Persoonlijk ben ik wel blij dat bemoeizieke omstanders niet meer direct worden doodgeschopt want die tegels met zo’n lieveheersbeestje beginnen me behoorlijk de keel uit te hangen. Tegenwoordig is het een trend om allerlei troep van viaducten af te keilen, daardoor is het rijden op een snelweg een soort Russisch Roulette geworden. Het zal niet lang meer duren voordat een malloot met een macaber gevoel voor humor het in z’n slecht functionerende hersens haalt om zo’n lieveheersbeestjestegel van een viaduct te donderen.

Ik zie Rob Oudkerk wel in staat tot zo’n doldrieste actie.
Deze publiciteitsgeile huisarts doet werkelijk alles voor een beetje media-aandacht. Zo bekende de cokesnuivende politicus tegenover schrijfster Heleen van Royen zijn drugsverslaving en dat hij met grote regelmaat zijn socialistische pielemuisje in een heroïnehoertje propt. Nou had Heleen niet bepaald de Zaanse verhoormethode nodig om Oudkerk zijn normenloze levensstijl op te laten biechten, want hij kwam ongevraagd zelf met deze precaire informatie op de proppen. Wellicht dacht Rob met zijn ontboezeming een gratis wip te kunnen scoren, de ruimdenkende Heleen van Royen heeft immers de reputatie opgebouwd van een sloerie die met Jan en alleman de lakens deelt.

Gek genoeg is Rob Oudkerk onverminderd populair bij de achterban van de PvdA. Deze lariekoekiemonsters geloven blijkbaar dat een junk die herhaaldelijk zijn echtgenote bedondert tóch de integriteit bezit om de kiezers geen oor aan te naaien. Ook de allesbehalve erudiete vrouw van Oudkerk blijft ondanks alles achter haar eega staan, mevrouw Oudkerk heeft als psychologe het gedrag van Rob natuurlijk tot in den treuren geanalyseerd en is daarbij vast tot de conclusie gekomen dat de schuld niet bij haar man ligt. Het zal me niets verbazen als deze naïeve dame in een Tbs-kliniek werkzaam is.

Wat een land is Nederland toch…


18 reacties

Eddy Kielema · 24 oktober 2005 op 17:19

[quote]Deze publiciteitsgeile huisarts doet werkelijk alles voor een beetje media-aandacht.[/quote]
Dat is de spijker op zijn kop! Alleen die laatste zin uit je column had van mij niet gehoeven, want Oudkerk vertegenwoordigt gelukkig nog niet een heel land en beperkt zijn optredens tot Barend en Van Dorp (wat al erg genoeg is…), maar ik begrijp dat je die laatste zin nodig hebt om weer terug te kunnen komen op je inleiding.

Raindog · 24 oktober 2005 op 17:26

Dik in orde column!
Jammer genoeg ietwat slechte timing: om en nabij een jaar te laat.

WritersBlocq · 24 oktober 2005 op 17:57

Supergoed geschreven column. Inderdaad, niet up to date zoals Raindog al schreef.
Maar toch… zou zakelijk Rob niet goed functioneren als hij van zijn privéleven een puinhoop maakt? Ik weet er te weinig van dus kan ik niet zeggen dat hij in zijn werk niet integer is.

wendy77 · 24 oktober 2005 op 18:11

Je had er wel twee van kunnen maken volgens mij. Eentje over het al dan niet zinloos geweld en een over Oudkerk.
Je woordkeus vind ik wederom geweldig!!
Ben het wel met Eddy eens dat de laatste zin niet helemaal op zijn plaats is.

Outsider · 24 oktober 2005 op 20:05

[quote]Wat een land is Nederland toch…[/quote]

Eddy en Wendy schreven het al, maar ik vind ook dat deze zin er beter niet in had kunnen staan.
Het valt me steeds vaker op dat het afgeven op het eigen land ook wel een trend lijkt te worden.
Na de moord op Theo van Gogh hoorde je om de haverklap iemand zeggen: ‘ik wil weg uit dit rotland’. Alsof Nederland zo ongeveer het slechtste land ter wereld is.

Overigens is het wel waar, dat als die zin er niet staat, dan eindigt de column wat vreemd.
Maar je kunt goed schrijven, vind ik, dus daar kan je ook wel wat anders op verzinnen.

Kees Schilder · 24 oktober 2005 op 20:05

Ik vind hem uitzinnig,waanzinnig,hemelschrijnend of is het schreinend of schrijend TOP!
Klasse van zeldzame schoonheid.Koesteren deze Rasses.

Li · 24 oktober 2005 op 22:18

Wel goed geschreven maar ik heb het idee dat je het eerste gedeelte hebt gebruikt om een opstapje te maken naar Rob Oudkerk. Ook ik vind deze ‘actualiteit’ ietwat achterhaald.

Li

Louise · 24 oktober 2005 op 22:46

[quote]Wat een land is Nederland toch…[/quote]
Inderdaad, wat een land en wat een CX! Wat gebeurt hier?! Ik kan geen column meer openklikken of er staat weer een strak geschreven stukkie op mijn beeldscherm van alweer een nieuwe schrijver. Bizar maar wel super! 🙂

melady · 24 oktober 2005 op 23:26

[quote]een sloerie die met Jan en alleman de lakens deelt.[/quote]

Ik deel eerst met iemand het bed, daarna deel ik de lakens uit.:-D

Geinige column.

Troy · 25 oktober 2005 op 01:24

Dat je kunt schrijven is me duidelijk. De timing is wat minder maar who cares..

Mosje · 25 oktober 2005 op 20:23

Ga je volgend jaar schrijven over de vogelgriep?
😛

Ma3anne · 25 oktober 2005 op 21:37

Uit welk archief heb je deze opgeduikeld? Je schrijfstijl vind ik grandioos. Nu nog een leuke actuele column.

Rasses · 25 oktober 2005 op 22:34

Normaal ben ik niet zo’n type dat zich gaat verdedigen, maar het wordt me nu wat te gortig. Ten eerste heb ik het stukje niet ingestuurd met de bedoeling dat het in de actuele categorie zou opduiken. Ten tweede heeft het afgelopen weekend een populariteitspoll over Oudkerk plaatsgevonden waardoor het een stuk actueler is dan de meeste mensen hier denken. Als je deze informatie hebt gemist zou je natuurlijk kunnen denken dat de column rijkelijk laat is geschreven, al vraag ik me af of je dan niet te onwetend bent om cynische reacties te plaatsen.

Verder geen klachten…

Raindog · 26 oktober 2005 op 00:51

Goed dat je het zegt Rasses. Toch vind ik dat je dat dan niet helemaal duidelijk genoeg hebt overgebracht. Begrijp me goed; elke dag is een goeie dag om Rob Oudkerk door het slijk te halen hoor, daar niet van. En het kan niemand ontgaan zijn, ongeacht hoeveel steken er bij je los zouden zitten, dat Oudkerk keurig de voorbereidingen op een aanstaande rentree aan het maken is. Zitting nemen aan de tafel van BvD moet dan natuurlijk de eerste stap zijn die iemand in zijn over zichzelf afgeroepen positie dient te nemen om het proces van maatschappelijke acceptatie weer in gang te zetten. Want als je eindelijk weer met die voetballers over politiek en andere belangwekkend zaken mag meepraten, als die twee je weer tot hun persoonlijke vriendenkring willen rekenen in geval van je begrafenis of lancering, noooooooooooou, dan pas kun je weer zeggen dat je langzamerhand uit het slijk terug aan het kruipen bent. Dan heb je, indachtig Toon Hermans, pas èchte vrienden. Dat zie je dan ook vanzelf in zo’n onbeduidend polletje terug. En het is wat mij betreft dan ook een prima zaak dat zo iemand weer eens flink in het slijk teruggeschopt wordt. Daarom – en ik ben daar de eerste keer misschien niet helemaal duidelijk in geweest – alsnog mijn waardering en dank voor de column. Dit alles echter neemt niet weg dat ik je column gedateerd aan vond doen hoewel ik van het polletje afwist. Maar daar had ik me niet druk over gemaakt om voor de voet liggende redenen.

Verder evenmin klachten.

Dees · 26 oktober 2005 op 10:32

He he, ze bestaan nog. Hoewel supermarkt- en singlecolumns leuk kunnen zijn, is dit type cynische actualiteit-of-net-niet-meer-helemaal column voor mij hier toch wel erg welkom zo nu en dan. Zeker als ie zo goed in elkaar steekt als deze.

Louise · 26 oktober 2005 op 12:03

[quote]Verder geen klachten…[/quote]
Gelukkig maar, Rasses, want volgens mij word je overladen met complimenten, toch? 😉

Chantal · 26 oktober 2005 op 21:18

[quote]Persoonlijk ben ik wel blij dat bemoeizieke omstanders niet meer direct worden doodgeschopt want die tegels met zo’n lieveheersbeestje beginnen me behoorlijk de keel uit te hangen[/quote]

En zo kan ik er nog wel een paar quoten! 😀 Super!

@ Raindog: [quote]Begrijp me goed; elke dag is een goeie dag om Rob Oudkerk door het slijk te halen hoor, daar niet van[/quote]
:laugh: :laugh:

sally · 4 december 2005 op 15:17

Net zo laat als sommigen vinden dat jij met je column bent, hier nog even een reaktie van mij.

Ik vind `m helemaal top en ben blij `m nog even ontdekt te hebben na een tijdje afwezig te zijn geweest.
Ben erg benieuwd naar je volgende columns.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder