We worden wereldkampioen voetbal! Nee, niet dit jaar maar wel over vier jaar in Brazilië. Misschien zit het EK over twee jaar er al in. De verklaring voor mijn rotsvaste vertrouwen is eenvoudig. Zaterdag zag ik op Eén Vandaag een item waarin sportpsychologen, statistici en andere kenners betoogden dat het Nederlandse elftal nooit kampioen van Europa en de wereld wordt omdat we niet over een killersmentaliteit en voldoende mentale weerbaarheid beschikken. Het leven in Nederland is te gemakkelijk en we hebben te veel comfort, al in onze jeugd. We zijn niet gewend tot het bittere eind te knokken en we vechten niet met het mes tussen de tanden. De voetballers uit Brazilië en Argentinië komen veelal uit de sloppenwijken en willen koste wat het kost succes hebben. Weg uit die misère.

Ik ben ervan overtuigd dat Nederland er over vier jaar net zo voorstaat. Laat de VVD, PVV en het CDA hun gang gaan en Nederland staat binnenkort aan de rand van de afgrond. Mensen hebben geen geld meer om uit te geven en moeten alles aanpakken om rond te komen. Weg comfort, weg gemakzucht, hallo armoede en hallo ghetto’s. Ze staan hun medemensen naar het leven, een struggle for live en survival of the fittest. Met het mes tussen de tanden de straat en de voetbalvelden op.

De huidige generatie profvoetballers zal er niet veel van merken gezien hun riante salarissen, maar over vier jaar staan er ook jonkies op het veld die inmiddels wel gewend zijn om te overleven. Of die voor hun ouders, die aan lager wal zijn geraakt, de centen moeten verdienen. Reken maar dat die killersmentaliteit er dan wel is. Honger naar de bal en naar eten en fatsoenlijke leefomstandigheden. De wereldcup zal een bevrijding zijn. En Nederland wordt weer één, een echte samenleving. Het doel heiligt de middelen. Dan heeft het kabinet Rutte in ieder geval iets positiefs opgeleverd……

Categorieën: Sport

9 reacties

LouisP · 14 juni 2010 op 17:05

Hoi hoi

wat een grappig stukje…
Echt leuk..

Louis

Pluiskop · 14 juni 2010 op 17:09

Boeiende logica.
Eng eigenlijk, maar wel leuk 😀

Patrick · 14 juni 2010 op 19:24

complimenten voor de overstijgende visie, gevat in een leuke column.

Chi_Dragon · 14 juni 2010 op 21:56

kort met een duidelijke boodschap.
Zo hoort een column.

Nice job!

Mien · 14 juni 2010 op 23:31

Geef het volk brood en spelen en het komt helemaal goed met NL.

Ik luste overigens mijn tegenstanders vroeger op het trapveldje al rauw.

Ja, toen al!

Een politiek luchtig beschouwde column.

Goed gevonden.

Mien (heeft al een hotel geboekt voor Brazilië 2014, nu ie nog geld heeft 😉 )

arta · 15 juni 2010 op 08:27

Leuke invalshoek, goede column en nu maar hopen dat het anders loopt… (en dan bedoel ik niet die wereldcup:-D)

Kwiezel · 16 juni 2010 op 07:35

Wauw, wat een originaliteit! Goed gedaan, moest lachen!

DartelDraaft · 17 juni 2010 op 13:20

Iedereen bedankt voor de reacties en complimenten! Moet er bijna van blozen… :oeps:

DartelDraaft · 17 juni 2010 op 13:22

UPDATE: Een rechts kabinet zoals beschreven in mijn column schijnt er na vandaag niet te komen. In dat geval beschouw ik mijn column als geslaagd (en worden we in 2014 geen wereldkampioen….)

Geef een antwoord