Het vervelende van niets te doen hebben is het doen alsof je iets aan het doen bent. Een hoop van doen maar je begrijpt wat ik bedoel.

Zo’n dag die smaakt naar een bed of een bank met een tv ervoor. Zak chips, fles ice tea en niks anders doen dan zappen en hangen. Maar helaas ben je ooit een contract aangegaan en zal je in de vroege morgen je auto in moeten stappen om naar je werk te rijden.
Eenmaal aangekomen weet je eigenlijk al hoe je dag er uit gaat zien. Een hoop geklooi en gerek… zo vaak mogelijk weglopen om ‘iets te pakken’. Overgeinteresseerd luisteren naar elke discussie die collega’s beginnen.

En internet. Mooi verschijnsel dat internet. Je kan er werkelijkwaar alles opzoeken, traceren en ontleden. Maar er een 8 uur durende werkdag mee vullen?
Helaas… die vlieger gaat niet op. De eerste paar keren dat je zo’n dag hebt kom je aardig uit de voeten met www. Maar dan heb je ook nog je heldere momenten. Dan kan je af en toe nog even knallen. Maar na mate de smakeloze dagen frequenter voor gaan komen hoe minder de knalmomenten worden. En dan is 8 uur lang!
Kijk, je zit natuurlijk wél op je werk dus de sites waar je op zit mogen niet te veel opvallen voor passerende collega’s, dus het uiterlijk moet zakelijk zijn.

Ok dus dan valt er al zo’n 50% af. Daarnaast kan je ook niet alles maken, beetje googlen is ook leuk tijdverdrijf (uurtje per dag kan je er wel mee vullen) maar je moet je wel bedenken dat de computer onthoudt wat je zoekt…als je begrijpt wat ik bedoel….

van het nieuws ben je ook aardig op de hoogte als je al 4 nieuwssites doorgespit hebt dus dat wordt ook vervelend. Wat blijft er dan nog over??
Erg weinig dus. Je zal het moeten doen met telegraaf.nl en nu.nl. hier en daar even een ‘verboden’ site valt er wel tussen te proppen maar ja daar vul je geen 8 uur mee.

Mijn oplossing (tot er een betere is) stukken schrijven over hoe je je dag doorkomt en andere shit situaties. Je bent druk aan het typen en lijkt geconcentreerd bezig. Terwijl je eigenlijk onzin neerkalkt.

Zo…er is weer een uur voorbij. Ik ga weer doen alsof ik hard aan het werk ben.
:naughty:


6 reacties

arta · 3 augustus 2008 op 13:18

[quote]Mijn oplossing (tot er een betere is) stukken schrijven over hoe je je dag doorkomt en andere shit situaties. Je bent druk aan het typen en lijkt geconcentreerd bezig. Terwijl je eigenlijk onzin neerkalkt.[/quote]
Met de laatste zin van deze quote ben ik het helemaal eens. Ik kan dus jouw volgende inzending met een gerust hart overslaan 😀

SIMBA · 3 augustus 2008 op 13:20

Zoek in hemelsnaam een andere baan, als je begrijpt wat ik bedoel :naughty:
Een paar puntjes:
-[quote]na mate [/quote]
moet zijn: naarmate
-cijfers in een column schrijven we voluit (8=acht)

Welkom op CX!

Nimrod1979 · 3 augustus 2008 op 14:44

Ik ken het gevoel..:)
Blijf lekker schrijven om je dag door te komen!
En een tip: laat je vooral niet afschrikken door reacties of meningen. Oefening brengt nog steeds kunst ter wereld.

kiehen · 3 augustus 2008 op 21:35

Thema is natuurlijk wel gein en ongein. Desondanks ben ik het wel met je eens. Een column hoeft niet altijd wat toe te voegen. Maar dit verhaal is niet interessant en voegt zeker niks toe. Als een column niks toevoegt laat het dan grappig zijn…
Maar ja, gelukkig springen door dit soort columns de betere columns uit het oog!

weathergir · 4 augustus 2008 op 21:06

Leuke start, welkom hier. Deed een beetje bloggerig aan, maar oefening baart kunst. Dus houden, die suffe job, dan kunnen we meer van je lezen! 😉

Nimrod1979 · 7 augustus 2008 op 15:50

Ik pleur mn blogs hier ook gewoon neer hoor. Zitten we zo strak aan het column format vast dan?
(dat zou een aantal reacties opeens verklaren 😀 )

Geef een reactie

Avatar plaatshouder