Wie ben ik? Geboren en getogen in Nederland, mijn ouders komen uit Turkije. Ik spreek de Nederlandse taal vloeiend en accentloos. Maar wie ben ik nou eigenlijk? Sinds 11 september is er een enorme afkeer tegen moslims. Ben ik een moslim? Nee, niet echt. Maar toch heb ik er wel mee te maken. Mijn uiterlijk liegt er niet om. Ik ben bang geweest dat mensen anders tegen mij zouden kijken. Ik heb het afgelopen half jaar meer dan vijftig sollicitatiebrieven de deur uitgedaan. En van vele heb ik geen respons gehad en van de rest alleen meer afwijzingen. Ik ben maar drie keer uitgenodigd voor een gesprek. Ik stond op het punt om een proef hierop te doen. Ik wou mijn sollicitatiebrief en mijn cv opsturen naar bedrijven maar met een Nederlandse naam. Wat zou er dan gebeurd zijn? Ik volg een HBO opleiding Communicatie en heb werk nodig omdat ik mijn leertraject duaal volg. Ik heb de proef niet gedaan, ik was te bang voor de resultaten. Uiteindelijk heb ik een prima functie bij een gezond bedrijf gevonden. Maar hoe zie ik mezelf in Nederland. Ik weet het antwoord inmiddels, namelijk als een NIEUW NEDERLANDSE VROUW, met twee culturen, ik ben mezelf.


9 reacties

Kees Schilder · 10 februari 2005 op 07:43

heel goed.Altijd jezelf zijn.Welkom

pepe · 10 februari 2005 op 08:23

[quote]Ik weet het antwoord inmiddels, namelijk als een NIEUW NEDERLANDSE VROUW, met twee culturen, ik ben mezelf.[/quote]

Mooi stukje, jezelf zijn.
Je kan zijn wie je wil zijn, dan hoef je geen rol te spelen.
Welkom 🙂

Mup · 10 februari 2005 op 09:04

[quote]ik ben mezelf. [/quote]

Hou dat vast!

Groet Mup.

viking · 10 februari 2005 op 09:50

[quote]NIEUW NEDERLANDSE VROUW[/quote]
Maar waarom wil je nou niet gewoon Nederlander zijn? Of vrouw?

Ik heb best begrip voor je problemen mbt vooroordelen. Maar misschien helpt het als je gewoon zou zeggen: ‘lazer op met je vooroordelen, ik ben Nederlander. Punt.’

Niks NIEUW NEDERLANDSE VROUW

Shitonya · 10 februari 2005 op 13:29

Eens met viking

Winny · 10 februari 2005 op 16:25

Hallo Nes! Ik denk dat je mag zijn wie je wilt zijn!

tontheunis · 11 februari 2005 op 09:49

Het is, lijkt me, wel handig om te weten dat je een vrouw bent. Dat voorkomt misverstanden in de toiletten van restaurants en zo.
Voor de rest lijkt het me wel goed om je te realiseren dat je net als anderen bent en toch ook weer niet. Dat ieder mens van waarde is en het recht heeft om te verschillen van een ander, wiens waarde je vervolgens ook weer hebt te respecteren.

Volgens mij ben je een mens. Dat lijkt me voorlopig genoeg. Wie die mens is, lees ik graag in de toekomst. Van harte welkom.

TT

WritersBlocq · 11 februari 2005 op 16:50

ik begrijp je goed en schaam mij voor generaliserende mensen, ongeacht nationaliteit en afkomst, die anderen op geloof enzo afrekenen.
[quote]ik ben mezelf[/quote]
wie ben je anders…? ik ben het eens met Viking, sta erboven, ik ken trouwens ook veel autochtonen die tientallen sollicitatiebrieven hebben geschreven, wellicht ging een autochtone voor om wat voor reden dan ook.
veel plezier met wat je doet!

Ma3anne · 12 februari 2005 op 09:12

Het was afgelopen jaar behoorlijk beroerd op de arbeidsmarkt.
Zowel mijn zoon, mijn dochter als ik hebben ons wezenloos gesolliciteerd en afwijzing na afwijzing moeten incasseren.

Ik ben te oud, mijn dochter te lang en mijn zoon heeft platvoeten. Of zou het gewoon een loterij zijn geweest?

Niet doen, die slachtofferrol omdat je van Turkse afkomst bent. Daar schiet je niks mee op en het is nog maar de vraag of dat de reden van afwijzing was.
Jezelf Nieuwe Nederlandse vrouw noemen vind ik wel grappig. Ik noem mezelf de Nieuwe 50-plusser. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder