20 november 2010, 12.22u. De herfstzon straalt over het Brabantse land. In het ochtendgloren is ons lieve Wieske geboren. Een wondere wereld ligt in het verschiet voor deze roze wolk. In liefde ontvangen ligt ze hoopvol, hunkerend vol verlangen stilletjes te dromen. Met alles d’rop en d’raan. En telkens als ze wakker wordt dan turen haar pretoogjes de lucht in. Gretig en vol honger naar de nieuwe wereld. De ontdekkingtocht kan beginnen. Omgeven door stralende ouders en een schattig lief broertje Dim. Hee lieve zusje, gaan we straks saampjes spelen. Jij en ik? Jij mag mijn kamertje wel gebruiken hoor. Het is er goed toeven. Heb er ook één voor mezelf gekregen. En die papa en mama, lieve Wieske, ja die zijn geweldig. Zo lief. Dat gaat hier één groot feestje worden. Vol met warmte, liefde, leut en levenslessen. En ja, niet te vergeten, de broodnodige cultuur. Want jij, lieve meid bent geboren in een woelige tijd. Op de dag dat heel Nederland schreeuwt om cultuur. In de naweeën van een economische crisis. Maar dat gaat de pret hier niet drukken hoor. Ik ga de komende jaren gezellig met jouw stoeien en jou beschermen. Ik ben en blijf jouw grote broertje. Hi, hi.

En lieve Wieske, weet je wat zo leuk is op deze kleine globe. Al die mensen die je gaat ontmoeten. Opa en oma, ooms en tantes en nog heel wat van dat ander gespuis. Onvoorwaardelijk zullen ze jouw knuffelen en toelachen. En jij je hoeft voorlopig alleen maar te zijn. Lekker smikkelen, smullen, piesen, poepen, tukjes doen en lekker badderen en boertjes laten. Wat een feest. Een lief klein prinsesje is geboren. Een vleesgeworden roze droom. Zo maar op een stralend mooie novemberdag.

Welkom lieve meid. Een klein universum zal spoedig aan je kleine schattige voetjes liggen. Misschien treedt je ooit in de voetsporen van beroemdheden die jou op deze dag zijn voorgegaan. Waaronder schrijfsters, acteurs en actrices. Om er zo maar een paar te noemen. Selma Lagerlöf, Nadime Gordimer, John Gardner, Lou landré, Chiem van Houweninge en Bo Derek.

Op jouw geboortedag vonden belangrijke wereldgebeurtenissen plaats. In 1985 werd de eerste versie van Microsoft Windows uitgebracht en in 1989 werd het Verdrag inzake de rechten van het kind aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Je bent dus geboren op de internationale dag van de rechten van het kind. In Nederland was er ook schokkend nieuws. In 1932 vond een aardbeving plaats in Uden met een sterkte van 5,0 op de schaal van Richter.

Maar beste lieve meid, voorlopig lig je daarvan niet wakker en bevind je je in dromenland. Omringd door allemaal lieve mensen. Koffers vol geluk en ervaring gaan jou vergezellen op jouw wereldreis. Een reis die gaat beginnen vanuit het knusse Zesgehugten. In jouw naam ligt roem en wijsheid opgeborgen. Je zal er dan ook echt voor gaan. Samen met je broertje Dim ga jij de wijde wereld veroveren.

Beste Wieske, je bent geboren in een jaar waarin Nederland maar moeilijk een nieuw kabinet kon vinden en waarin een rechts kabinet het voortouw neemt sinds vele jaren, met een jonge vrijgezelle minister-president. Een geblondeerde wildeman gedoogt dit allemaal. We laten hem rustig blaffen. Wat kan het jou boeien? Jij hebt voorlopig twee lieve poezen aan jouw zijde. Sanoek en Loena zullen als lieve tijgerinnen over jouw waken.

Wieske jij bent onze nummer één, Just the way you are. Bruno Mars, van planet earth, had het niet beter kunnen verwoorden. “When I see your face, there’s not a thing that I would change, cause you’re amazing just the way you are, and when you smile, the whole world stops and stares for a while, cause girl you’re amazing just the way you are!”

Lieve Wieske, net als broertje Dim ben jij geboren onder het sterrenbeeld schorpioen. Als waterteken ga je de wondere wereld verkennen. Als een chinese tijger ga je energiek, bewonderenswaardig, revolutionair, onverschrokken, met leiderscapaciteiten, recht op je doel af, soms wat ijdel en schepen verbrandend en kiezend voor alles of niets. Een hele onderneming. Daarom wens ik je alvast voor heden en toekomst heel veel gezondheid en geluk, warmte wijsheid en honderdduizend knuffels toe.

[b]Ome Mien[/b]

[img align=left]http://www.zielenknijper.nl/wp-content/uploads/2008/11/tijgertje.jpg[/img]


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

11 reacties

SIMBA · 2 december 2010 op 09:29

Ach Mien, wat lief weer! Ik denk dat Dim en Wieske boffen met ome Mien.
Enne…..gefeliciteerd hè!

Avalanche · 2 december 2010 op 12:20

Prachtige ode aan een nichtje. Gefeliciteerd trotse oom Mien!

Anti · 2 december 2010 op 14:14

Superlief deze ode en mooi geschreven, Mien. Gefeliciteerd!

Dees · 2 december 2010 op 15:35

Dacht gaande het lezen al dat eea me bekend voorkwam. Maar ik heb Dim’s ode ook ooit gelezen. Leuk he, oom zijn. Felies en mooi gedaan.

Ontwikkeling · 2 december 2010 op 16:18

De liefde spat hier van af. Ontroerend. Gefeliciteerd Mien!

Ont-roerd

lisa-marie · 2 december 2010 op 18:11

oom zijn of in mijn geval tante is een van de mooie dingen des leven.
Gefeliciteerd :ballon:

arta · 2 december 2010 op 19:09

Gefeliciteerd, Mien met het ieniemienie hartje: Lief geschreven!

pally · 2 december 2010 op 22:10

Mien helemaal dronken van een wichie: zijn nieuwe nichie.
Erg zoet, maar dat mag wel even. Feli!

groet van Pally

LouisP · 2 december 2010 op 23:13

Mien,
ne dikke proficiat!
met recht een trotse oom, maarre…die laatste alinea….leg je er niet te veel druk op!

louis

Mien · 3 december 2010 op 09:20

@allen:
Bedankt voor de lieve reacties.
Zal ze ook overbrengen aan Wieske en de rest van de familie.

@LouisP:
Nee hoor, krijgt ze alvast een voorschot op wat er in deze wondere wereld haar te wachten staat en eventueel mogelijk is. Bovendien is het leuk om over pakweg 18 jaar terug te lezen wat er van uitgekomen is. Veel ligt immers al in de genen en onder de sterren opgeborgen.

WritersBlocq · 3 december 2010 op 17:15

Ahhh… slief!! Geef jouw kleine Wieske maar een knuffeltje van tante Pau. Mooi neergezet. Voor je het weet zit je samen aan de fles, :pint: dus geniet ervan zolang het kan!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder