“Hey lieverd, hoe oud was jij eigenlijk toen je werd ontmaagd?”
“En heb je veel sexpartners gehad of niet?” “Vertel vertel!”
Horen dit soort vragen in een relatie of niet? Moet dit kunnen? Of brengt het alleen maar nare gedachten en onzekerheden met zich mee? Veel vrouwen hopen dat zij de mooiste zijn van alle ex-vriendinnen en de grappigste zijn, de beste in bed zijn etc. En zo is dat denk ik ook bij mannen. Ze hopen vooral het beste in bed te zijn denk ik. Stel je voor dat je vriend heel veel waarde hecht aan de manier waarop hij je bevredigt in bed en hij weet zeker dat zijn ‘Harry’ het beste is wat jouw ooit is overkomen.
Tot hij op een dag vraagt met hoeveel mannen jij het bed hebt gedeeld en jij had toevallig een voorkeur had voor Afrikaanse mannen en je hebt het bed gedeeld met 12 Afrikaanse goden.
En dat waren nou niet echt ‘Harries’. Dat waren ‘Harries Richards Nico’s en Marco’s erbij’. Ik weet niet of hij daar van opfleurt.
Of dat jij op een dag vraagt hoeveel hij er heeft gehad en dat hij antwoord dat hij barman is geweest in Brazilië en dat hij daar de tijd van zijn leven heeft gehad.
Gegarandeerd dat negen van de tien vrouwen wel even een flits van onzekerheid voor de ogen zien en even aan de sportschool denken.

Daarom vind ik dat je van elkaars verleden moet af blijven. Vooral als je helemaal gek op elkaar bent. Dan kunnen er geen onnodige nare gedachten of jaloezie ontstaan over iets wat in het verleden is gebeurd.
En waarom moet je je ook überhaupt afvragen of je mooier bent dan zijn ex of beter in bed bent dan zijn ex? Wat is eigenlijk mooi zijn of goed in bed zijn?

Toch gebeurt het wel eens dat je net die ex moet tegenkomen in de stad en dat ze ook nog komt groeten ook. En dan ziet ze er ook nog eens uit als een Nederlandse Gisele Bündchen..
Jammer dat onzekerheid vaak samengaat met uiterlijk, maar zo is het gewoon vaak tegenwoordig.
Ik heb echt bewondering voor vrouwen die zich een toppertje voelen no matter hoe ze er uit zien en dat ze zonder mascara gewoon even boodschappen gaan doen.
Om terug te komen op zijn verleden; ik denk altijd; hij heeft die vrouwen ontmoet om ervaringen op te doen en ik moet die dames dankbaar zijn, want nu ligt hij toch in mijn armen..dus dan heb ik toch iets! En het gaat meestal om die ene “iets” wat iemand heeft..
Werkt altijd..


7 reacties

arta · 28 november 2006 op 09:22

Als je tevreden bent met jezelf, kun je elk verleden wel aan, denk ik.
En ik denk altijd maar zo: een ex is niet voor niets een ex, daar moet iets misgegaan zijn, wat bij jullie (nog) niet misgegaan is!
🙂

pally · 28 november 2006 op 10:50

Ach ik denk dat een verleden best belangrijk kan zijn, omdat het degene mede gemaakt heeft tot wat hij/zij is.
Als je het alleen toespitst op het bedverleden is het een ander verhaal. Ik vermoed dat je dan ook veel gewenste antwoorden krijgt om niet te kwetsen of om te behagen.Tja….
En jaloezie en onzekerheid horen bij het leven.
Wees blij met jezelf zou ik net als Arta willen zeggen.
Pally

De laatste zin klopt m.i. niet helemaal.
‘Het gaat meestal om dat ene iets wat iemand heeft, moet dat volgens mij zijn’

Shitonya · 28 november 2006 op 11:15

Het verleden van iemand is vaak irrelevant, omdat je partner NU bij/van jou is en niet meer bij hen. Maar ja, nieuwsgierigheid en jaloezie is groter dan het verstand en dus kom je er zelden onderuit. Vroeg of laat wil je het toch per se weten, zo niet, dan komt er wel eens een toevallige ex op de proppen tijdens een gesprek of in levende lijve. Exen hebben op zich enkel voordelen, doordat je partner zich door hen heeft gevormd in bijvoorbeeld seks. Maar voor je gevoel zijn exen de meest vreselijkste personen die je je maar kunt voorstellen, op zijn/haar ouders na.

KingArthur · 28 november 2006 op 12:27

Ik vind het ZEER belangrijk een verleden van een ander te kennen. Het verleden vormt een persoonlijkheid en kennis van iemands verleden leidt daarmee tot begrip. Een belangrijke basis voor een relatie.

Bitchy · 28 november 2006 op 17:29

Het verleden *je rugzak* maakt je tot wat je nu bent. Alhoewel ik niet sta te springen om de heerlijke sexuele ervaringen van mijn partner te moeten aanhoren. De *uitglijders* daarentegen, graag! 🙂

SIMBA · 28 november 2006 op 18:55

Een mooie overpeinzing in een lekker lezende column!

KawaSutra · 28 november 2006 op 21:22

Spreek af dat je alleen vertelt over dat deel van je verleden dat je partner graag wil weten en de rest laat je rusten. Je weet zelf wel wat goed voor je is en wat je kwijt wilt.
Eerlijk gezegd vind ik het ‘not done’ om over bedprestaties met exen te verhalen. Er moet nog wel wat respect overblijven, lijkt me.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder