Gek! Gek! Word ik ervan, nog even en ik moet worden opgenomen.
Is het u namelijk wel eens opgevallen dat de moderne huishoudelijke apparatuur van tegenwoordig steeds meer en steeds vaker op zelfstandig functionerende wezens gaan lijken? Magnetrons die met 1 druk op de knop, als je tenminste de 3 kwartier van het voorprogrammeren er af haalt, een uitgebreide 4 gangen menu voorschotelt om vervolgens via een intern systeem aan je vaatwasser door te geven wat voor vuiligheid zijn kant op komt zodat de vaatwasser al weet wat voor wasprogramma hij moet draaien.
Gasfornuizen voorzien van keramische kookplaten die het eten dusdanig kunnen manipuleren dat het nooit aanbrandt of nimmer haar smaak verliest.
Stofzuigers die niet alleen stof, maar ook water, steen en indien nodig de vervelende buurvrouw van hiernaast kunnen opzuigen.
De koelkast is dusdanig levendig geworden dat ik er alleen onder politiebegeleiding mijn zuivelproducten en drinken uit durf te halen.
Hij scant mijn koel te houden etenswaren om vervolgens met wild geraas en een luide sirene te melden dat de melk die er in staat toch wel echt aan vervanging toe is.
En zo kan ik nog wel uren doorgaan want de machines worden steeds intelligenter, zelfstandiger en levendiger.
Het duurt niet lang meer of de machines nemen de wereld over en wij mensen worden een slaaf van onze eigen vleesgeworden vindingen.
Sterker nog, het proces is al begonnen, ik heb het namelijk zelf ondervonden.
Ik maak het nog sterker! Ik weet zeker dat ook U slachtoffer bent geworden van u eigen huishoudelijk apparatuur.
U kunt mij niet helemaal volgen? Nou vooruit ik leg het uit.
Zoals het een goede huisman betaamt doe ik regelmatig mijn vuile was in de daarvoor bestemde machine.
Ik gooi wat poeder en verzachter in de daarvoor bestemde gleuven, zet wat knopjes om en voilla, de machine gaat zijn gang.
Ik neem aan dat het allemaal nog herkenbaar voor u is?
Goed, ik vervolg want ik weet zeker dat ik niet alleen sta in de door mij overkomen situatie, waarvan ik tot op de dag van vandaag nog nachtmerries over heb.
De machines en met name de wasmachine is al in een dusdanig vergevorderd stadium van levend worden dat hij zelf de voorkeur geeft aan welk soort kleren hij wel en niet wenst te wassen! Nog even en hij gaat voor mij naar de winkel om de kleren aan te schaffen die ik volgens hem moet dragen.
U snapt het nog niet helemaal? De wasmachines van tegenwoordig verwijderen zelf kleren voor je omdat zij die lelijk of gewoonweg uit de mode vinden.
Ik waarschuw u! Vlucht! Ren voor uw leven! We gaan er allemaal aan!!
En nu hoor ik u denken : “Ach Sarcasme! Kom op, wat overdrijf je weer! Wasmachines die gaan leven en je kleren verwijderen, ja hoor het zal.”
Ohjaa? Ohjaa?? Overdrijf ik? Hoe vaak is het U al niet overkomen dat er op mysterieuze wijze sokken uit uw wasmachine verdwijnen en nooit meer boven water komen?

Sarcasme…

Categorieën: Gein & Ongein

2 reacties

tommy · 25 september 2003 op 17:01

gelijk heb je! die wasmachines van tegenwoordig zijn niet meer wat ze geweest zijn! soms is een kledingstuk ook te mooi naar hun zin: dan krijg je het gekrompen of hevig verkleurd terug. Geef je geld maar aan betere dingen uit zeggen ze dan …

Maar soms maken ze ook nieuwe kledingstukken: hoe vaak zit er niet een boxershort tussen je was die niet van jou is? 😀

Hmm lamaar … 😳

Casperio · 25 september 2003 op 18:29

Uhhh Sarcasme, ik vrees dat ik je gelijk moet geven. Je hebt me overtuigd met je laatste argument… Ik ben een heel stel sokken kwijt geraakt, overal gezocht, geen idee waar ze nu zijn. Na jouw column vrees ik dat de wasmachine de kleur niet leuk vond en er voor heeft gezorgd dat ik ze nooit meer aan zou doen.

Enne Tommy, ’t is dat ik je achtergrond ken (lees zijn columns maar), maar anders zou ik denken dat jouw wasmachine vond dat je andere boxershorts nodig had (een wasmachine met een eigen voorkeur)! ;-P

Geef een reactie

Avatar plaatshouder