Cliché maar waar, ik (man) kan zien dat een kerel vrijgezel is. Tenminste, ik heb het meestal goed. Laatst kwam er een nieuwe collega bij ons op de werkvloer en ik zag het direct. De aardige jongeman van een jaar of dertig droeg namelijk witte sokken, witte sportsokken. Ik had de eer om mijn nieuwe collega in te werken en vroeg hem tussen toetsenbord en monitor door naar zijn burgerlijke staat, ik had weer bingo. Mij overkomt zoiets niet. Ik heb namelijk twee modebewuste zusters. Toen ik een jaar of zestien was kreeg ik van hen het witte sokken verbod. Ik was een vervent drager van het kledingstuk, maar naar de volwassenheid toegroeiende was dit niet meer verantwoord. Ik mocht deze niet meer dragen en kreeg een dozijn zwarte en blauwe sokken toegeschoven, waarna ik hier op overstapte. Ik zwicht namelijk direct onder groepsdruk (ook al zijn het er maar twee) en heb geen mening over wat er om mijn lichaam hangt.
Er zijn weinig mannen die zie goed kleden zonder vrouwen. David Beckham is wel een trendsetter op modegebied, maar toch denk ik dat vrouwlief hem ’s ochtends de kleding toegooit. Ik vind zijn uitdossing altijd wel erg florissant, laat staan alle kapsels.
Tatoeages zijn ook flink mode tegenwoordig. Op alle mogelijke plekken worden van die mooie krullen aangebracht. Ik vroeg laatst aan een meisje wat het voor een teken was die ze net boven haar billen had, maar dat wist ze niet, ze vond het gewoon een mooi teken. Als ik persoonlijk mijn mening mag ventileren vind ik dit een beetje jammer. Een niets betekent krulletje tot in de eeuwigheid op je arm of onderrug. Het zal eens gaan vervelen. Kan je hem het beste op je rug laten zetten. Hoef je er zelf tenminste niet tegenaan te kijken. Een van de tatoeages van Herman Brood vond ik wel leuk, Beavis op zijn arm. Ben ik fan van.
Tijdens het EK in Portugal kwam Beckham ook weer in beeld. Net was de affaire met dat Nederlandse aandachtsmokkel achter de rug of David moest aan de slag voor het nationaal elftal. De eerste keer keek ik met veel medelij naar de man. Ik dacht dat hij van alle stress vlekken in zijn nek had gekregen, maar na een keertje inzoomen bleek dat David een enorme tatoe in zijn nek had laten zetten. Goeie plek, David!
Nog even terug naar de witte sokken. Het heeft ook een voordeel. Kleed je bewust als vrijgezel en vrouwen weten meteen dat je vrij bent. Het is mij namelijk al een aantal keer overkomen dat een vrouw dacht dat ik getrouwd was en al een aantal kinderen had. Dit is dus absoluut niet de bedoeling. Ik moet natuurlijk wel het signaal afgeven dat ik (man 28 jaar, hetero) nog een wulpse zoek. Witte sokken zijn dan zo gek nog niet. Met een paar instappers eronder, dat lijkt me het allerbeste. En ga nou niet zeggen dat dat niet mag. Als David Beckham morgen witte sokken draagt met een paar bordeelsluipers eronder is dat binnen de kortste keren mode.

Categorieën: Algemeen

12 reacties

Ma3anne · 11 augustus 2004 op 07:47

Van de week tegenover me in de trein: een man van rond de vijftig. Enigszins verwassen WITTE sokken in bergschoenen, gekreukeld wit T-shirt, te lang niet naar de kapper geweest, korte beige broek en rugzak waar een verfrommeld pak boterhammen uitkwam en een flesje Spa rood.

Keurige man verder, bleek, toen hij een praatje begon. Maar duidelijk een vrijgezel en nog niet lang gewend om voor zichzelf te zorgen.

Ik heb lang getwijfeld of ik nou moest zeggen dat zijn GULP open stond, terwijl hij zat te flirten, maar heb mijn mond gehouden. Leek me leuker, dat hij daar zelf achter zou komen.

Ja, ze vallen op, de vrijgezelle mannen. Die sokken zijn maar één indicatie. 😀

Louise · 11 augustus 2004 op 08:10

Weet je dat de supermarkt rond etenstijd de beste plek is voor het eindigen van je vrijgezelle-bestaan?
Dat gerucht heb ik eens gehoord. Met de inhoud van je karretje geef je alle belangrijke informatie die nodig is om te laten weten hoe het er mee staat. Daarbij weet je zeker dat het rondrijdende publiek op die tijden geen gezin heeft. Alle tijd om met je eenpersoons boodschapjes in je karretje, gezellig een praatje aan te knopen met een ander wezen dat ook geen groepsverpakkingen koopt. En dan ook gewoon lekker hip, zonder die witte sokken.

Hartstikke leuk stukje trouwens.

Enne ma3, dat van die gulp had je toch best even kunnen melden 😀
Deed ik laatst tenminste wel bij mijn regiomanager, en die heeft een vrouw en 3 kinderen.

Ma3anne · 11 augustus 2004 op 08:16

Louise: Ik heb dat ‘behulpzame’ naar mannen niet zo. Waarschijnlijk verleerd na zoveel jaar. Ze mogen van mij allemaal erbij lopen zoals ze zelf willen en ik denk er het mijne van. 😉

Louise · 11 augustus 2004 op 08:22

Weet Ma3anne, het is bij mij niet zozeer dat ik zo vreselijk behulpzaam ben, het heeft waarschijnlijk alles te maken dat ik gewoon mijn mond moeilijk kan houden. 😀

En daar ben ik niet altijd even blij mee 🙁

Snoppe · 11 augustus 2004 op 13:50

Als man met witte sokjes moet ik toch heftig protesteren. Wat jullie precies met ‘instappers’ bedoelen, snap ik ook niet, maar je wilt niet weten waar ik zoal regelmatig instap bij een uitje door het park. Smerige honden…
Beter ware het wanneer alle alleenstaande mannen zouden doen als ik. Ga op een schuting zitten en zet een gigantische keel op. Aan aandacht geen gebrek, kan ik u verzekeren.

Leuk geschreven, trouwens…

Mauw

Raindog · 11 augustus 2004 op 17:15

Wat is de strekking nu van dit, overigens leuke, stukje. Kleed ik me te goed?
Met 4 zusters weet ik dat witte sokken simpelweg tragisch zijn. Ook weet ik dat de aanblik van een man in alleen zijn onderbroek en sokken dodelijk kan zijn. Gelukkig hebben mijn zusters niets met die wetenschap te maken.
En Beckham tenslotte is het verkeerde rolmodel voor een hetero-sexuele man. Beckham is namelijk metro-sexueel. Kijk maar naar z’n nagels en z’n lipgloss.

Goed… ik merk dat ik weinig toevoeg…

Bakema_NL · 11 augustus 2004 op 17:49

Al jaren en jaren draag ik gewoon witte sportsokken, toen ik misschien anderhalf jaar terug te horen kreeg van een collega van een jaar of 18 dat het “not done” is, niet meer althans.
Ik was helemaal verrast, weet ik veel, ik houd me niet bezig met dat soort onzin en als het met de massa meegaat staat het me vaak ook tegen……lekker belangrijk zeg of je sokken wit zijn, zolang er maar geen bruine vegen in mijn onderbroek zitten. Mode….bah, allemaal aangepraatte onzin waarin men elkaar gewoon blind volgt. Zo’n modenicht roept ineens na jaren dat witte sokken uit zijn, de zogenaamde trendsetters hobbelen al kontsnuffelend er vrolijk achteraan en voor je het weet neemt de kudde het gedrag helemaal over.
Tattoos heb ik altijd al interessant gevonden en er zitten ook mooie bij. Het Keltische ben ik altijd al in geinteresseerd geweest. Maar ik had nooit de stap genomen om er eentje te zetten. En nu hoeft het ook eigenlijk niet meer, wante elke halvegare loopt met een tattoo tegenwoordig en idd, tekens waarvan ze geen flauw idee hebben waar het vandaan komt, “Het is een tribal man” is ongeveer het enige wat uit die proleten komt en dat was het dan, laat dus maar.

sally · 11 augustus 2004 op 21:38

grappige column.
Luister maar naar je zussen
Die hebben gelijk!
Liefs Sally

Mosje · 12 augustus 2004 op 19:22

En hoe is het gesteld met de huwelijkse staat van je zusters eigenlijk?

Claudia · 12 augustus 2004 op 19:26

Een tatoo boven je billen?
Je bedoelt een aarsgewei……..

ReporterL · 12 augustus 2004 op 22:02

Wat is dit herkenbaar. Als ik naar een witte sok grijp, moet ik met de andere hand naar mijn sporttas grijpen. Zo niet, dan kom ik niet eens de deur uit…

Jelmer · 13 augustus 2004 op 12:12

[quote]Je bedoelt een aarsgewei……..[/quote]

Hahahaha, die moet ik onthouden 😛

Zelfde als dat konijntje onder aan mijn rug, en elke keer als ik hem aan iemand wil laten zien dan kruipt hij in zijn holletje

Geef een reactie

Avatar plaatshouder