Wat een ramp!! Die twee vogelspotters hebben ja gezegd tegen Visvoer. Het hele bureau aan gort, als zij hier komen werken, hoe moeten we dan misdaden oplossen ze zijn zelf de georganiseerde misdaad. Via via heb ik gehoord dat die 2 nog een geheime missie krijgen ook. Ik vrees dat ik voor de rest van mijn carriere telefoongesprekken zal moeten afluisteren of aanstaande leden van het koningshuis gaan doorlichten, niks afrekeningen, moord, drugs, mensen smokkel. Dat waren de tijden!

Hoe durft hij dat van mij te vragen, afluisteren oké, maar de WC schoonmaken echt niet heb ik daar al die jaren voor gewerkt. Om de wc te mogen schoonmaken ik dacht het niet. Ik zal hem eens even vertellen dat ik het daar niet mee eens ben. “Goede morgen Visvoer, sinds wanneer moeten geheim agenten het toilet schoonmaken??” Zijn reactie was net als altijd even opgewekt. “Geheim agent? Jij? Nee jij bent van de geheime schoonmaak brigade, je codenaam K-3 is trouwens veranderd, Ab heet nu K-3 en Kees heet sporty spice” Goh die 2 komen eerst mijn baantje afpakken en nu ook al mijn code naam. Eerst wilde visvoer me niet eens een nieuwe codenaam geven omdat hij vindt dat die niet nodig zijn om het toilet schoon te houden. Na veel aandringen heb ik er toch een gekregen, “wc-eend”.

K-3 en sporty spice hebben het weer eens geflikt, ze hadden de opdracht gekregen een drugs bende te schaduwen en bewijs tegen ze te verzamelen, wat doen die 2. ze sturen een bombrief naar het drugs magazijn en gaan buiten staan kijken of ze pillen in het rond zien vliegen tijdens de explosie. De bende had meteen door dat die twee erachter zaten en ging er dus ook meteen achteraan. 3 uur lang hebben ze over de snelweg geracet om van hun achtervolgers af te komen. Visvoer vond het wel grappig dat er onderweg een tankwagen een tankstation is ingereden en er nu een gigantische krater in de weg zit.

Ik heb de afgelopen maand niks anders gedaan als koffie zetten en wc schoonmaken, om gek van te worden. Hij vroeg er gewoon om maar Visvoer vond het niet leuk dat hij opgesloten zat in het nog niet schoongemaakte toilet. Mijn ultimatum van “ik mijn baan terug, jij de deurklink terug.” Sloeg al helemaal niet aan hij heeft me meteen ontslagen.

“Das een klote verhaal jochie, hier neem er nog één, deze is van het huis.” Wat een mooie uitvinding is die drank toch, al je zorgen, pijn, verdriet en leegte verdwijnt erdoor.
Tijd voor mij om te gaan, de laatste slok voor vanavond en dan naar mijn bed toe.
“Kroegbaas, tot ziens.”

“Zo liep hij de deur uit, de regen in. Zijn schaduw was zichtbaar op de stoeptegels terwijl hij zelf steeds verder verdween, begeleid door het gele licht van de straat lantaarns, gek om iemand die ooit de uitstraling had van een wereld veroveraar nu weg zien te slenteren van de plek waar hij al zijn verdriet verdronken heeft. Niemand heeft na die avond nog iets van hem vernomen, waarschijnlijk zit hij ergens in een hotelletje in Zuid-Frankrijk.”

(het definitieve einde van de ‘zaakjes’-reeks)

Categorieën: Vervolg verhalen

11 reacties

Yannick · 11 maart 2003 op 15:05

Zo dat waren de zaakjes dan.

In mij eerste ideeën zou de serie langer worden maar ik heb toch maar besloten om na 5 te stoppen met de serie.

Ik hoop dat jullie net zo van de serie hebben genoten als ik.

godsgift · 11 maart 2003 op 15:58

Dat is zeker Yannick, ben wel benieuwd waar je nu over ga schrijven aangezien de zaakje’s tot een eind zijn gekomen…veel schrijf plezier.. 😉

Yannick · 11 maart 2003 op 16:08

Waar ik over ga schrijve?
Ja mijn nieuwe column is net af.
Ik ga meer vertellen als ik wil maar ik ga in op de door seks gedreven geest van een 16 jarige.

godsgift · 11 maart 2003 op 17:44

Goh.. dus dat gaan van die ranzige verhalen worden???
Wist niet dat jij zn type was die een abonnement bij Lotus keukenrol b.v heeft lopen..
Goh nou ben benieuwd of ummm eigenlijk ook weer niet…Ga a.u.b niet schrijven over je avondturen onder het dekbed..bahh 😀

Yannick · 11 maart 2003 op 17:48

Bahh??? kunnen heel mooie momenten zijn hoor 😀
maar het is geen vervolg verhaal hoor, ikschrijf ook gewone columns (en vanaf nu dus ook ranzige.
Lees mijn profiel maar.

Kees · 12 maart 2003 op 16:12

Bedankt voor de tip met de deurklink, die truc kan ik gebruiken als ik weer eens een rotklus krijg op het werk. Wat dat ranzige betreft, van mij hoeft dat niet. Er zijn genoeg leuke dingen om over te schrijven. B.v. wat je in je profiel schrijft, Saturianen, een serie over dat ze je komen halen en in ‘hun’ wereld terecht komt. Hebben ze daar ColumnS ??

Enne… kan ik nu weer veilig over straat? 😡

Yannick · 12 maart 2003 op 16:41

wij schrijven niet op saturnus.

ons brein is sterk genoeg om telepatische te communiseren.

de ranzigheid valt wel mee, is meer een kijk in mijn wereld.

Kees · 12 maart 2003 op 16:48

Ben benieuwd dan naar die wereld… Au! Dat tele-apatische doet pijn, Yannick!!

Godspeed · 13 maart 2003 op 14:14

[quote]de door seks gedreven geest van een 16 jarige.[/quote]

Begin maar te schrijven, maar ik wil wel even opmerken dat er tussen een 16 jarige geest en een 38 jarige geest weinig verschillen zijn, behalve dat de 38 jarige minstens 10.000 zaadlozingen voorsprong heeft. 😀 😮 😕

Jeroen · 13 maart 2003 op 16:02

Yannick’s nieuwe column staat bijna online. Staat ingepland voor vanavond om 18:30 😀

Yannick · 13 maart 2003 op 17:05

Heb het gezien ja,

ben blij dat je het grappig vind.

ben dood zenuwachtig voor de reacties. 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder