Vandaag 62 graden … kopt de Telegraaf, het is dinsdag 4 januari 2030. Ik besluit vandaag mijn sjaal maar eens thuis te laten, want het waait immers niet zo hard. Alhoewel…het blijft frisjes natuurlijk, 62 graden. Ik zou echt niet meer terug willen naar 20 graden …brrrr…. Ik denk nog eens terug aan het jaar 2006. Toen iedereen paniek aan het zaaien was. Klimaatverandering dit, klimaatverandering dat. Ha, en moet je nou zien. Iedereen leeft momenteel op zonne-energie, simpelweg omdat het nu wel nut heeft! Bosbranden, daar hebben we nooit meer last van, omdat we geen bossen meer hebben! Op walvissen hoeft niet meer gejaagd te worden, omdat zij hun naam nu eer aan doen en over watertekorten hoeven we ook niet te jammeren in Nederland, Nederland is namelijk praktisch alleen maar water. Nee, mij hoor je niet klagen, hier in Utrecht aan zee.

Ok, ok…een beetje medelijden heb ik wel met Den Haag…reed de Randstadrail ein-de-lijk helemaal zonder storingen, en hadden ze ein-de-lijk alle wegopbrekingen weggewerkt…stijgt de zeespiegel! Ook lullig dat ze uiteindelijk langer aan de tramtunnel hebben gewérkt, dan dat hij daadwerkelijk in gebruik is geweest. Gelukkig doet hij nu uitstekend dienst als zee-aquarium en is het toch niet helemaal weggegooid geld. Geldverspilling was het dure Haagse Beeldmerk-introductiefeestje ook niet, want het logo mocht er zijn, alleen jammer dat Den Haag er niet meer is.

Bruut wordt mijn dagdroom verstoord door mijn iets te speelse zee-hond. Seabert hier!!! Geef die hond een strandbal en ze letten totaal niet meer op de vaartuigen, levensgevaarlijk! Net als die waterfietsen zonder licht! Ook blijft het oppassen geblazen voor die pijlstaartroggen hier en dat ADHD-beest van de buren is ook héél irritant, Flipper heet ie geloof ik! Van hondenpoep zijn we in ieder geval al jaren af! Van discriminatie trouwens ook, zelfs de Engelsen zijn bruin namelijk!

Als ik mijn loopje vervolg zie ik wat ouwe zee-koeien grazen, die niet uit de sloot gehaald hoeven worden. Gélukkig is dat ook niet nodig met zee-paarden, die overleven een zware stom namelijk wél. Overigens kan een eventuele tsunami nauwelijks nog schade aanrichten, want alles ligt toch al onder water.

Verderop zie ik dat het financieel nog steeds lekker gaat met de Loverboy’s. Er staan namelijk weer tientallen patser-hovercrafts op cruise-control bij de McDrijf. De McChickens met zee-komkommer doen de jonge dames met C-cup nog steeds watertanden. Als ik vervolgens thuis kom en op mijn PC een filmpje open waarin een Ado-keeper wéér eens in zijn zee-ster wordt genomen….kan ik maar één ding concluderen….echt veel is er nog niet veranderd anno 2030.

Categorieën: Fictie

8 reacties

Barbapappa · 7 november 2006 op 23:23

Volgens mij heb ik je inspiratiebron al enkele malen op tv langs zien komen met een praatje over Nuon Vasteprijsstroom erachteraan.

Het is wel een column die tijdens het lezen een glimlach rond je mond brengt door de vele brilliant gevonden uitdrukkingen en neologismen (McDrijf! :-D) Hier en daar leg je het er wel iets te dik bovenop vind ik. (8 u!troeptekens !n al!nea v!er!)

Verder een erg vermakelijke column met een verfrissende visie.

SIMBA · 8 november 2006 op 08:05

🙂 Wat een kostelijk toekomstbeeld. Ik vind het idee wel aantrekkelijk dat ik in die tijd met de fiets naar het strand kan. Ik vind vooral de tram-tunnel-troubles erg grappig 🙂

pally · 8 november 2006 op 11:28

Originele column met veel leuke vondsten.
Misschien ietsje too much?

KawaSutra · 8 november 2006 op 21:37

Soms kan overdrijven best vermakelijk zijn, zo ook bij deze column. 😛

Li · 8 november 2006 op 21:41

[quote]hier in Utrecht aan zee[/quote]

Blup…

Ik vind je fantasie fantastisch!

Li

Prlwytskovsky · 8 november 2006 op 22:20

Nee, veel veranderd is er niet in 2003 maar is 62 graden niet een tikkeltje overdreven? 31 in de ochtend en 31 in de avond misschien? 😛
Leest leuk die gedachten van je.

arta · 9 november 2006 op 09:27

Vermakelijk stukje!
Waar kan ik hem beluisteren?
🙂

Discoverme · 9 november 2006 op 19:35

[url=http://leesmaarlachmaar.blogse.nl]hier[/url]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder