Meestal op de vrijdagavond ga ik in mijn altijd gezellige dorpje uit, met een aantal vrienden, zo ook een aantal weken geleden. Ik zag die avond iets wat mij deed denken aan het liedje van Lange Frans & Baas B (Zinloos). Ik woon in Castricum en in die bewuste clip zag je een voorspelling dat er in 2007, weer een slachtoffer van ‘zinloos geweld’ zou vallen in Castricum. Ik liep op het eind van de avond naar mijn fiets en toen zag ik dat een jongen van mijn leeftijd (21) een boete kreeg van de politie. Hij vroeg namelijk omdat hij ook dronken was naar de reden dat hij deze boete kreeg, dus uiteindelijk een beetje naar de bekende weg vragen. Hij kreeg geen antwoordt van de politieagent, toen kwam er plotseling een uitsmijter die hem hardhandig neerlegde op de grond. De bewuste uitsmijter werd steeds hardhandiger en ik zou zeker op dat moment die jongen niet willen zijn.

De politie keek een beetje lachend toe, er kwam een tweede portier aan die zijn collega ging helpen en zag duidelijk dat, de tweede portier toen de jongen op de grond lag, dat hij door hem in zijn maag getrapt werd.

Ik kon mijn mond toch echt niet meer houden tegen de politie en meldde dit aan de politieagent dat, dit echt niet kon wat hier gebeurde. Kreeg het verzoek van de politie om maar naar huis te gaan. Toen dacht ik bij mijzelf, dit kan ik maar beter doen, voor dat de uitsmijter mij alle straatstenen laat zien.

Het is toch ook raar dat de politie dit toelaat, sorry maar die jongen mocht dan gedronken hebben en een beetje wild overkomen en vroeg vervolgens nog op een heel fatsoenlijke manier: Waarom krijg ik die boete? en dan gaat er zo’n portier mee bemoeien.

Denk dat er zowel bij de politie, als bij de portiers nog geleerd moet worden om met dronken mensen om tegaan en niet gelijk geweld bij dit soort voorvallen te gebruiken. Hoeveel moeten er nu nog komen, totdat het weer misgaat?


7 reacties

Scrubbie · 12 maart 2007 op 21:35

Hey RonaldjeCas

Opnieuw leuke entertainende geschreven column! Ik vind ook dat de politite af en toe te hard ingrijpt maar uiteindelijk zijn ze hier voor onze veiligheid. De uitsmijters zijn wel een stelletje honden want die staan daar puur om 13 jarige jochies te pakken.

groetjes,
Scrubs

Mup · 13 maart 2007 op 01:38

Als het allemaal zo gegaan is, zoals je beschrijft, begrijp ik je woede. Geweld lost nooit wat op.
Schrijftechnisch rammelt je stuk aan alle kanten. Veel dat-gebruik, verkeerd komma-gebruik, ik zie de relatie tussen de vraag van de dronken jongen, omdat hij dronken was niet, en zo zijn er meer foutjes die onnodig zijn en het stuk niet leesbaarder maken.

Groet Mup.

Shitonya · 13 maart 2007 op 09:54

Alsof enkel politie en portiers mensen in elkaar trappen. Doorsnee mensen kunnen er ook aardig wat van. Van een glasscherf iemands gezicht bewerken tot aan hele groepsverkrachtingen. Het is toch wat allemaal…maar mij doet dit soort nieuws niets meer, omdat het de normaalste zaak van de wereld is geworden

miltenburg · 13 maart 2007 op 16:08

In de eerste instantie zou je ‘ik stond erbij en ik keek ernaar’ denken, maar als zelfs de politie himself er bij stond, snap ik jouw situatie helemaal. En ik heb al helemaal geen hoge pet op van die uitsmijters. We zitten dus op één lijn 😉

miltenburg · 13 maart 2007 op 16:09

Je kan het de normaalste zaak van de wereld maken of juist aan elk misdrijf veel aandacht schenken om te zorgen dat het nooit normaal zal worden.

Joy · 14 maart 2007 op 12:22

Ik zou zeggen meld het op het bureau. Ik zou niet willen dat ze me in elkaar slaan en dat die politie daar naar staat te kijken. Die vent moeten ze ontslaan!!!!

Shitonya · 14 maart 2007 op 15:14

Er wordt al veel aandacht aan elk drama geschonken, maar wat levert het op? Volgens mij niets als je het mij vraagt. Leuk voor sensatielezers en mensen die van leedvermaak houden, maar het aantal geweldsdelicten en familiedrama’s worden er alles behalve minder door. De maatschappij bevind zich in een neerwaartse spiraal, that’s it. Waarom zou je erover klagen als je er toch geen reet mee opschiet.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder