Als je jong bent, denk je nog niet veel van wat de toekomst als individu, nog zal brengen. Een logisch verhaal, want als je opgroeiende bent moet je ontdekken.wat de wereld te bieden heeft en dan doe je soms dingen die niet volgens onze normen, normaal zijn! Het leven heeft goede en slechte kanten, vooral als je in de pubertijd raakt. Je denkt dan, voor welk pad moet ik kiezen? Bij mannen en vrouwen is dat zeer verschillend, mannen komen toch vaker in de criminaliteit terecht, dan vrouwen, aldus de vele cijfers van politie en justitie.

Niet iedereen heeft hier last van, nu maak ik misschien dan een discriminerende opmerking tegenover mij mede mannen maar vrouwen zijn, lief en zacht. De meeste althans en dat is dan ook tot dusver hoe ik vrouwen in mijn leven ervaren heb, totaal de rust zelf. Ze hebben iets rustigs, praten met gevoel en verstand, dat maakt mij als man creatief en soms ook wel verliefd.

Laatste jaren zien we ook dat vrouwen aan de top komen, denk maar aan de tweede kamer. In de tweede kamer hebben we tot nu toe allemaal geweldige vrouwelijke persoonlijkheden naar boven zien komen. Verdonk en Hirsi ali zijn op dit moment heel bekend. De publiciteit hebben ze gehaald, was het niet goedschiks, dan was het wel kwaadschiks en met als gevolg positieve beeldvorming voor vrouwen.

Veel mannen zien vrouwen als een (lust) object, die de man verzorgd. Helaas moeten mannen toegeven dat, dat beeld geweest is voor wat het was. Mannen moesten vroeger alleen maar werken en de vrouwen baarde zoveel mogelijk kinderen . Streken onze was en nu moet ik het zelf doen, net zoals koken. Ik herinner mij de zwart wit beelden uit de jaren vijftig op de tv. Die zie je nu nog wel eens op de publieke zenders, van dat standaard beeld. Herinner mij nu ook opeens een vooroordeel over de man, dat wij mannen niet konden koken, hebben als man toch loop der tijd, het tegendele bewezen. De tijd is in de afgelopen vijftig jaar veranderd, de vrouwen zijn zo goed als geaccepteerd in Nederland. Mannen beseffen nu dan ook eindelijk dat vrouwen slimme wezens zijn. Hopelijk volgen veel landen die acceptatie voor vrouwen op.

Ongelijkheid bestaat er tot op heden helaas, nog wel. Zoals gelijke functies op het werk en dat de vrouw minder betaald wordt. Wij zoeken mannen voor deze functies. Dit zijn enkele leeftijddiscriminatie voorvallen maar , daar komen we ook langzamerhand vanaf . Het wordt onder ander bestreden door diverse antidiscriminatie organisaties.

De vrouw krijgt steeds meer respect en daar sta ik achter. Je moet natuurlijk niet alles laten zeggen door een vrouw anders stelt de mannelijkheid ook niks meer voor in de toekomst en dan draaien we de rollen juist weer langzaam om. Laten we elkaar gelijkwaardig behandelen en dan praat ik nog niet over de verschillen, tussen man en vrouw. Ik praat dan ook over de verschillen in ras, geloofsovertuiging, politieke overtuiging en seksuele geaardheid. De toekomst zal ons leren, net zoals ik leerde acht jaar geleden, dat vrouwen in de jaren 50 thuiszaten, vanwege de grote gezinnen. Die tijd is verstreken, vrouwen gaan carrière maken. Die hokjes moeten we omzetten in gelijkwaardigheid op deze aarde, dat zal een hoop conflicten oplossen. Hoe we dat oplossen is er om over te schrijven en te praten, de dialoog aangaan en daaruit vloeit respect voor de verschillen, die er in mensen te vinden zijn, we gaan dan nadenken.

Filmpje: Attack of the Fifty Foot Woman Old Clip
http://www.youtube.com/watch?v=H87mpBwNRv0

[img align=left]http://www.tweedekamer.nl/images/Case_man%20en%20vrouw%20dragen%20Stembus1922_tcm118-108685.jpg[/img]


3 reacties

KawaSutra · 2 april 2007 op 16:39

[quote]De publiciteit hebben ze gehaald, was het niet goedschiks, dan was het wel kwaadschiks en met als gevolg positieve beeldvorming voor vrouwen.[/quote]
Wel een beetje tegenstrijdig, dacht ik zo.

[quote]Ongelijkheid bestaat er tot op heden helaas, nog wel. Zoals gelijke functies op het werk en dat de vrouw minder betaald wordt. Wij zoeken mannen voor deze functies. Dit zijn enkele leeftijddiscriminatie voorvallen…[/quote]
:eh: leeftijd?

[quote]Hoe we dat oplossen is er om over te schrijven en te praten, de dialoog aangaan en daaruit vloeit respect voor de verschillen, die er in mensen te vinden zijn, we gaan dan nadenken.[/quote]
We zijn er nog niet maar die discussie is denk ik in deze generatie volop aan de gang, nu nog proberen de balans te bewaren.

Jammer van de foutjes, een aantal had je denk ik kunnen voorkomen ondanks je dyslectie (als ik me goed herinner). Ik vind het wel moedig van je om dit onderwerp aan te pakken. Ik heb met interesse gelezen hoe jij tegen die zaken aankijkt, ook al ga je af en toe wat kort door de bocht. 🙂

Filmpje vond ik wel toepasselijk, het schrikbeeld van de man. 😀

schoevers · 2 april 2007 op 19:37

Met interesse gelezen. Moedig!
Groeten, ik stop, want ik moet overhemden strijken.

Mosje · 3 april 2007 op 10:05

Nou, je haalt wel heel erg veel overhoop in dit stukje. Warrige gedachtesprongen, zo komt het op me over.
Probeer je te beperken tot slechts één van de dingen die je noemt.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder