Filosofie, mythologie en schone kunsten stellen me altijd voor raadsels. Evenals spelletjes en quizen. Drie maal drie is negen en ieder zingt zijn eigen lied. De bom valt. Dramatiek van een clown. Ben Kramer versus Kramer. Voor mien diva is het janken zonder pet op. Welke hint(d?) lijdt tot de oplossing van het raadsel. [img align=left]http://i41.photobucket.com/albums/e259/beertjep/foootoo.jpg[/img]
Oh, zonnegod, zonnegod, wie ben ik? Vrouw, man, hermafrodiet, melomaan, bruine ogen, volle mond, een tong die pas spreekt als andere zwijgen en benen om nog steeds de rillingen van te krijgen, Malle Babbe? … een lekkere kont.

Ach, behoren we niet allen tot hetzelfde ras? Het mensenras. Wat niet automatisch betekend dat we allemaal rasmensen zijn. Dat is slechts voor weinigen weggelegd. Hetzelfde geldt voor columnisten. Wie is nu een echte rascolumnist? Zeker niet degene achter deze column. Nee, wie echt wil weten wie achter deze column schuilgaat moet zijn verbeelding laten spreken. Zonnegod, zonnegod, wie ben ik?

Het geheim zit in de verbeelding. Kijk naar de foto. Calligrafie in stippels en bollen gedrapeerd op een blanke pit. Waarom huilt het Melkmeisje van Weleer? Welk platenlabel heeft haar bevlekt? En dan die gekleurde manen, daar heeft ze echt een neusje voor. Lijdt ze wellicht aan rookzucht, vetzucht of andere modeverdwijnselen? Wie zal het zeggen? Harrie Potter misschien? She comes in colours everywhere, she is like a rainbow. “As tears goes by”, zong Marianne Faithfull met de Rolling Stones der wijzen. Are we back in time again? Alles komt in retro-tempo voorbij. Zo ook hippe disco.

Juis waar was ik gebleven in mijn anomiene column. Bij de alias natuurlijk. Ga toch niet mijn echte naam vermelden. Wellicht zou als alias Ali As niet misstaan. Laat een letter weg en je komt op Ali A. Ik bedoel Ali A, B of C, wat maakt het uit. Een pot nat in smeltkroes Nederland. Het zou overigens geweldige rep en roer opleveren als Ali A en Ali B de handen kruisen. Ali A en Ali B alias de Ali Ba Ba’s. Behalve als ze vals zingen natuurlijk: Ali Bah Bah!!!

[url=http://www.doctormacro.com/Images/Cantor,%20Eddie/Cantor,%20Eddie%20(Ali%20Baba%20Goes%20to%20Town)_01.jpg]Mien Pseudo niet te verwarren met Mien Psycho[/url]


19 reacties

Prlwytskovsky · 24 juli 2006 op 18:13

Ik denk Kees Schilder in zijn Zeemani-outfit?

Dees · 24 juli 2006 op 18:21

😀 😀 😀

Oh en ik heb een donkerbruin vermoeden wie dit geschreven heeft maar zal er mien hoofd nog even over door laten malen.

Mosje · 24 juli 2006 op 18:28

Je zou zeggen: Mien. Maar ligt dat er niet te dik bovenop?
😛

KawaSutra · 24 juli 2006 op 18:29

Mien waar is mien feestneus,
Mien waar is mien neus,
Woar is mien feestneus gebleven!
😀

WritersBlocq · 24 juli 2006 op 19:26

Jeroen! Hij krijgt een neefje of nichtje, en was zo blij dat ie een leuke feli wilde Photoshoppen. Echter, dit liep uit de hand, en toen heeft hij er een verhaaltje omheen verzonnen en ingestuurd, en klaar is mien reactie 🙂

Ma3anne · 24 juli 2006 op 19:50

Dit is Kobus in het clownspak van Mien. Zeker weten!

Trukie · 24 juli 2006 op 23:05

Als het de echte Mien niet is, kunnen het ook de ogen van Troy zijn. In ons dialect komt “mien” nogal eens voor 😛

melady · 25 juli 2006 op 00:28

Er zijn er maar een paar die zulke foto’s met een column kunnen omlijsten,te denken aan Martijn..en onze taartenbakster WB.. of was dat nou Dees? Troy heeft aangekondigd dat ie maar één keer een RWIB instuurde en daarna niet weer..Pleuro kan er ook wat van…Eddy is het vast niet alhoewel..Ik ga gewoon voor Martijn.

De column vond ik trouwens prachtig!

Martijn · 25 juli 2006 op 00:48

Ik verdubbel de inzet met het mes op tafel en ga Joost Prinsenheerlijk mijn duiten inzetten op een mormel dolende over straat dat zijn weg niet meer terug kan vinden omdat de regen het geurspoor heeft weggeslagen. Kom maar naar beneden en sla je slag: [b]RAINDOG!!!![/b]

[b][size=xx-small]De informatie, diensten of producten die u aantreft in deze comment kunnen fouten bevatten en kunnen onderhevig zijn aan tijdelijke interruptie. Hoewel Martijn zijn best doet om alle informatie, diensten en producten zo goed en foutloos mogelijk aan te bieden, kan hij niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten, defects of andere beschadigende consequenties, voortkomend uit het gebruik van deze comment. Martijn ziet derhalve af van welke aansprakelijkheid dan ook, binnen de grenzen van de Nederlandse wet.
[/size][/b]

KawaSutra · 25 juli 2006 op 01:54

Als het Mien niet is, dan is het Archangel. Een geringe vorm van ijdelheid lijkt mij hem niet vreemd. 😛

Mien · 25 juli 2006 op 16:57

Mijn God,

Ik heb geen idee wie het Zonnegodje is…(!?)

Mien God

KawaSutra · 25 juli 2006 op 23:24

Tegen beter weten in ga ik mijn mening herzien, geholpen door een kleine hint, diep verstopt in de tekst hierboven welke een dwaalspoor zou kunnen zijn.

Als het zo is, vind ik het klasse, zeker voor iemand die normaal gesproken een heel ander toontje aanslaat. Ik denk dat het Eddy is, jazeker: Eddy Kielema! 😛

—EDIT—

Nee, toch niet, dat is een valstrik. De Eddie genoemd in de link is de zanger Eddie Cantor, op de zwart-wit-foto als Ali Baba verkleed. Was ik er bijna ingetuind.

Nee, ik blijf bij Archangel.

melady · 25 juli 2006 op 23:40

De zonnegod is Ra, dus twee keer Ra Ra wie ben ik…
Ik blijf bij Martijn die als afsluiter (25 juli) uit de kast komt als bedenker van RWIB.

KawaSutra · 26 juli 2006 op 01:13

Archangel is het idd. niet.
Het is de vader van twee dochters genaamd Aydin en Yana. En dit is vermoedelijk zijn jeugdfoto:
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e259/beertjep/fotoraden.jpg[/img]

Martijn?……. 😀

Mup · 26 juli 2006 op 01:15

[quote]Wie is nu een echte rascolumnist? Zeker niet degene achter deze column. [/quote]
Valse bescheidenheid, zou iedereen hier kunnen zijn 😛
Geen idee dus,

Groet Mup.

Trukie · 26 juli 2006 op 11:32

Ik ga bijna geloven dat Aydin en Yana zusjes van Joey zijn 😀
En dat de jeugdfoto kleine Kawa is.

Li · 28 juli 2006 op 21:54

[quote]Het is de vader van twee dochters genaamd Aydin en Yana. En dit is vermoedelijk zijn jeugdfoto:[/quote]

En volgens mij woont RWIB in Helmond en zit Aydin op basisschool De Paardenbloem…

Li

Trukie · 28 juli 2006 op 22:09

En ik krijg een vermoeden dat RIWB al een paar dagen lekker ligt te pitten op een tropisch strand.
Met de huidige temperaturen kan dat ook het Noordzeestrand zijn.

Mien · 7 mei 2015 op 12:13

It was Mien after all … after all these years! Time to confess!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder