Na het zuur komt het zoet…kennen we die uitdrukking nog? Tanden op elkaar, even doorbijten werd er gezegd. Balkenende pleitte voor meer positiviteit, de VOC-mentaliteit moest terug.

Positief? VOC-mentaliteit? Waar gaat dit over? Nadat er jaren rijkelijk gestrooid is met ons belastinggeld, mogen we nu opnieuw de staatskas gaan spekken. Jaja, iedereen draagt een steentje bij. Iedereen, behalve de leden van het Koningshuis. De uitkering voor Willem-Alexander en Máxima stijgt volgend jaar met 7000 euro naar 248 duizend euro. De toelage van Beatrix van 813 naar 843 duizend euro. Het totaalbedrag dat het drietal krijgt bedraagt 7,1 miljoen euro.

Alsof het niets is…

Denk even mee aan de kosten die gemaakt zijn de afgelopen jaren;
HSL, JSF, de missie in Afghanistan, de vette bonussen, de aftrekposten van de ministers zoals een etentje á 135 euro voor Guusje ter Horst en de Ray-Ban zonnebril á 115 euro voor Wouter Bos.

Wij, de burgers, moeten inleveren, inleveren en nog eens inleveren. En of dat nog niet genoeg is moeten we werken tot onze 67e levensjaar.
Het kabinet durft te stellen dat werk boven inkomen gaat….hoe durven ze. Ze krijgen zelf een hoog salaris voor het nalaten van het regeren van dit land en tegelijkertijd strijken ze extra geld op middels commissies, steekpenningen, onkostenvergoedingen etc.

Het is godsgeklaagd wat er in dit land gebeurd. Nu zijn er mensen die van mening zijn dat we met ons allen hetgeen krijgen wat we gekozen hebben. Maar is dat wel terecht om dat zo te stellen? Hebben we gekozen voor die leugens, voor het gedraai, voor die diefstal? Nee, daar hebben we niet voor gekozen. We hebben gekozen in de hoop dat er eindelijk iets verbeterd zou gaan worden. Maar wederom maakt een kabinet Balkenende er een zooitje van.

De regering staat zover van de burger, van het maatschappelijke leven af, wat valt er zolangzamerhand nog te kiezen? Geert Wilders riep gisteren direct om nieuwe verkiezingen. Stel dat er nu nieuwe verkiezingen zouden komen…Hoe overtuig je de mensen die uit gewoonte maar weer op dezelfde partij gaan stemmen om eens te gaan stemmen in het voordeel van de totale maatschappij? Hoe overtuig je de christenen om niet weer op de christelijke partijen te gaan stemmen zodat het CDA weer de grootste wordt?

Het voordeel voor de maatschappij…dat is alleen te realiseren wanneer het roer wordt omgegooid. Radicale veranderingen. En m.i. is dat alleen mogelijk wanneer kerk en staat nu echt en voorgoed gescheiden worden. En waar ik voor pleit is dat de inlvoed van de Bilderberggroep gaat verdwijnen uit de politiek.

Wouter Bos had de banken nooit moeten helpen. De macht van het bankwezen kost ons allen de kop. Wij kunnen met ons allen de tekorten weer aanzuiveren. Als mijn portemonnee leeg is omdat ik teveel heb uitgegeven vraag ik ook niet of mijn buren deze maand voor mij de boodschappen betalen…

Steeds meer mensen zijn bezorgd over de toekomst en terecht. De kabinetten Balkenende hebben ons laten zien dat ze al jarenlang incompetent zijn. Ons land wordt naar de kloten geholpen door die zakkenvullers in Den Haag.

Het roer moet om, maar dat kan alleen als we massaal onze ogen eens open doen en eens durven te veranderen. Verander uw stemgedrag. Breng bij de eerstkomende verkiezingen en die daarna, de landelijke verkiezingen, een proteststem uit of stem massaal blanco. Hoelang willen we het zuur proeven….

We moeten het met ons allen doen. Laten we met ons allen een andere koers inzetten.

Een proteststem of stem blanco!


9 reacties

Chucky · 20 september 2009 op 13:30

Kan niets anders zeggen dan dat ik het er volkomen mee eens ben. Alleen een proteststem ? daarmee geef je wel een beetje aan dat mensen die gaan stemmen op een partij die daadwerkelijk wil gaan veranderen dit uit protest doen en niet uit overtuiging. Is in mijn ogen het zwakke puntje in je verhaal,maar voor de rest top.

klapdoos · 20 september 2009 op 13:45

Momera for president :hammer: :hammer: :hammer:
Je hebt het goed verwoord, graag gelezen enne welkom op Columnx
Groetjes van Klapdoos

innerchild53 · 20 september 2009 op 13:58

Hallo Momera. Een goed en eerlijk verhaal, ik ben het er helemaal mee eens hoor. Het wordt tijd dat dit kabinet valt.
Groetjes van Innerchild :wave: :toeter: :klappen: :duimop:

pally · 20 september 2009 op 14:05

Een column als een protestsong en een goede binnenkomer. Kan het voor het grootste gedeelte met je eens zijn. Alleen dat protest- of blancostemmen. Dat zie ik niet zo zitten. Gewoon kleur bekennen, hoe lastig ook, betekent dat je ergens voor kiest en niet alleen laat zien waar je niet voor kiest. Dat laatste heeft n.l. mijns inziens te weinig inhoud en leidt tot fakekeuzes voor ‘verkeerde’ partijen, met alle gevolgen van
dien.
Welkom hier :wave:

groet van Pally

Prlwytskovsky · 20 september 2009 op 14:37

Sinds mensenheugenis klagen Nederlanders over de regering. Vanaf het kwartje van Kok tot nu toe is het niets anders dan een klaagzang.
En toch stemmen de Nederlanders weer op hun iconen en wordt daaruit een nieuw kabinet samengesteld.
Zou een referendum, binnen een regeerperiode, helpen om de druk op de ketel te houden en een kabinet tot actie aansporen?
Is toch beter dan het wegsturen van een regering, daarmee raak je alleen maar achterop.

En welkom op CX Mo.

Momera · 22 september 2009 op 10:44

Precies, een proteststem. Kijk, van de demonstraties moeten we het niet hebben en ik denk dat het merendeel van de mensen niet eens zin heeft om te protesteren.

Momera · 22 september 2009 op 10:45

Bedankt Klapdoos. Maar eh…mag ik voor het presidentschap bedanken? Ik zie het niet zitten om de zooi van de vorige kabinetten op te ruimen 🙂

Momera · 22 september 2009 op 10:49

Pally, maar zo hebben het met ons allen toch al jaren gedaan? Kleur bekennen en dan blijkt dat de partijen ineens kleurenblind zijn en de kiezers vergeten. Het punt is dat veel mensen terug vallen in hun oude stemgewoonte. Er zijn zat mensen die nog steeds stemmen zoals hun ouders ook zijn gaan stemmen. Het heeft ons niets opgeleverd. Het wordt tijd dat men, de burgers, eens een signaal afgeven.

Momera · 22 september 2009 op 10:51

Hee Peet, u ook hier 😆

Herinner je het referendum nog i.v.m. de EU-Grondwet? Een meerderheid zei NEE! En het werd een vette JA!

Geef een antwoord