Menig man heb ik horen kreunen van ellende omdat ze vrouwlief bezwangerd hebben. Niet dat het bezwangeren op zich hen zwaar viel. Daar hadden ze nog wel lol aan beleefd. Het was meer een klaagzang over de vermoeidheid, misselijkheid, geen sex meer willen hebben en de razende hormonen in de uitdijende lijfen van hun partner. Sommige vrouwen (ja, ja ik biecht op, ik ook) krijgen hartstikke veel zin in sex juist omdat ze zwanger zijn. Zo na een maand of 3, als de meeste hormonen lichtelijk zijn uitgeraast en de ergste moeheid en misselijkheid voorbij zijn. Nu heb ik dat zelf alleen van horen zeggen. Want van misselijkheid, moe zijn, razende hormonen, lekkende borsten en van vreetbuien heb ik nooit last gehad.

Dansend op een roze wolk heb ik mijn zwangerschap beleefd, op 1 puntje na. Ik wilde sex, veel sex.
Ik heb er mijn toenmalige partner menig maal tot wanhoop mee gedreven.

Hoewel (tja het gebeurt nog steeds) ons kind niet (meer) was gepland, was dit kleine wereldwonder een godsgeschenk, althans voor mij. Na 5 jaar dokteren en allerhande operaties, had ik de moed allang opgegeven en mijn leven erop ingesteld. Groot was dan ook mijn verbazing dat mijn maandelijkse periode uitbleef. Ik weet dit aan stress of aan een vervroegde overgang en dacht er verder niet over na. Nadat ik weer een periode miste ben ik toch maar naar mijn huisarts gestapt. De beste man, Vrolijk genaamd, lachte me vierkant uit toen ik opperde dat ik wellicht in de overgangsfase was beland of erger nog een vreselijke ziekte had. Tot in mijn tenen was ik beledigd door zijn smakelijke en ongeneerde (uit)lachen. Toen de uitslag bekend was, en mijn ‘ziekte’ dus heel iets anders bleek te zijn, ben ik zwevend en vol ongeloof naar huis gegaan.

Na de eerste schok te boven zijn gekomen, kon ik wel en hij niet van de komst van de nieuwe wereldburger genieten. Ook niet van mij. De meeste mannen hoor je klagen als ze te weinig sex hebben, die van mij klaagde dat ik ALWEER sex wilde.

Tja, het kan verkeren dus… ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜•


15 reacties

Dees · 12 maart 2005 op 08:14

Wereldwonder, godsgeschenk en wereldburger; u bedoelt een kind / koter?

Vanwaar toch die vergrotende synoniemen voor een kind in een wereld met vele andere exemplaren.

Verder zitten er best lekker lopende zinnen in, maar skip those smilies ๐Ÿ˜‰

Louise · 12 maart 2005 op 08:41

Gaat ’t weer een beetje met meneer Prikkels? ๐Ÿ˜€

Tja Dees, de vrouwen die zwanger willen raken of net zwanger zijn, geloven in termen als wereldwonder en godsgeschenk. En niet te vergeten het Douwe Egberts-gevoel; fris en fruitig moedertje met een naar Zwitsal geurend schatje op de arm, terwijl de koffie doorloopt om 11 uur ’s ochtends.
Dat heeft de natuur zo geregeld om uitsterven van ons ras te voorkomen ๐Ÿ˜‰

Dees · 12 maart 2005 op 08:44

๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

Tsja Louzie. En ik maar denken ‘poepluier’, ‘gekrijs’ en ‘lastige puber’. Een soort bruine wolk, zeg maar ๐Ÿ˜‰

Mosje · 12 maart 2005 op 08:51

Heel herkenbaar.
๐Ÿ˜€

Louise · 12 maart 2005 op 08:53

Ik was al lang onder de indruk van jouw inschattingsvermogen, Deezz. Dat weet je toch ๐Ÿ˜‰

Mosje · 12 maart 2005 op 08:56

Jezus, ik ben in een vrouwengesprek over zwangerschap terechtgekomen.
Hellup!!

Louise · 12 maart 2005 op 08:56

Herkenbaar Mosje? Ik neem aan dat dat slaat op de lust in seks tijdens de zwangerschap? ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

Mosje · 12 maart 2005 op 08:58

Ik ben nog nooit zwanger geweest, dus ik kan er niks van zeggen.
๐Ÿ˜›

Louise · 12 maart 2005 op 09:01

nee, en de lust in seks is je ook volkomen vreemd…Tuuuuurlijk Mozzie, en ik ben sinterklaas ๐Ÿ˜€

KingArthur · 12 maart 2005 op 11:39

Mag ik mij ook even mengen in deze bonte conversatie? He,he hij of moet ik zeggen zij bestaat dus toch. Sinterklaas bedoel ik dan.

Maar waar het mij in deze reactie om gaat: ik moet het eens zijn met Dees v.w.b. die smilies dan. Het lijkt er zo op dat je de lezer niet erg hoog inschat en deze zo een emotie wil opdwingen. Of heb je zelf geen vertrouwen in je eigen schrijfsel, Prikkels?

Mup · 12 maart 2005 op 13:07

[quote]fris en fruitig moedertje met een naar Zwitsal geurend schatje op de arm, terwijl de koffie doorloopt om 11 uur ’s ochtends. [/quote]

Waar heb je die gevonden? Hier ruikt het al een tijdje niet meer naar Zwitsal, en fris en fruitig? In de fruitschaal ja.

Stronttubes waren het! Maar ze mochten toch blijven:-)

Om even bij de column te blijven, toen ik hoorde dat sex de bevalling op gang kon brengen, heb ik ook meneer Mup aan de staart gehangen. Het kon me op het laatst helemaal niet schelen wat er uit kwam, al was het een konijn, als het er maar uitkwam!

Groet Mup.

Louise · 12 maart 2005 op 13:26

Dat bedoel ik, Mup. Een Zwitsal-sprookje waar ik allang niet meer in geloof ๐Ÿ˜‰
Maar zo rond de 20 was ik nog redelijk naรฏef en daar pluk ik nu de vruchten van (zijn we mooi weer terug bij dat fris en fruitig ๐Ÿ˜€ )

Ma3anne · 12 maart 2005 op 16:40

Het is al erg lang geleden, maar ik herinnner me dat ik met name bij de eerste zwangerschap ook net een krolse kat was. ๐Ÿ˜ณ
Bij de tweede was het minder, omdat er een klein superondernemend handenbindertje van 3 rondliep en ik ’s avonds doodmoe mijn nest in rolde. Dus er is nog hoop voor meneer Prikkels, dat hij er de volgende keer wat gemakkelijker afkomt.
๐Ÿ˜›

pepe · 12 maart 2005 op 22:59

He bah seks daar doe ik niet aan hoor!! Nooit gedaan ook ๐Ÿ˜•

Li · 13 maart 2005 op 20:11

Seks, zwangerschap, baby’s… zit er lente in de lucht?:-?

[quote]He bah seks daar doe ik niet aan hoor!! Nooit gedaan ook [/quote]

Ik drie keer ๐Ÿ˜€

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder