Ze beschikt over brede schouders en een natte nek. Dat laatste komt van de zweetklets. Eerst komt de klets en dan het zweet. Moet je ook maar niet te dicht bij het raam gaan staan, hartje winter. Op de tocht. Niet slim.

Zweetklets kan natuurlijk ook gewoon uit je nek komen. Wel even oppassen daarmee. Het kan zo maar zijn dat er ook nog lullen op de weg staan. Die moet je er dan eerst even uit lullen. Flikker ze gewoon in de vuilnisbak.

Maar wie is ‘ze’ nu eigenlijk? Zij is nog niet gedetermineerd. En kijk, de zweetklets staat nu ook in haar kleine handen. Wegblazen zeg ik dan. Nee, niet die lullen. Die zijn al weg.

Een week in bed blijven. Dat zegt de dokter. Ook al zo’n lulhannes. Het zweet staat altijd op zijn bovenlip. Niet van de zwets en klets. Nee, van de zenuwen. Nog nooit zo’n zenuwachtige arts gezien. Hij zou beter eens naar een zenuwarts gaan. Zijn tekort aan zenuwen laten aanvullen. Heel simpel met groeihormoon. En passant ook maar meteen groeihormoon voorschrijven voor zijn neus. Die is ook al zo klein. Boven en in het midden.

Uitgelaten stapt ‘ze’ buiten bij de flatarts. We laten ‘ze’ maar even in het midden, want eigenlijk weten we precies over wie het gaat. We laten ‘ze’ gewoon nog even zweten. De flatarts blijkt in ieder geval in staat om alle zwellingen weg te halen. De zweetklets zal binnen nu en tien dagen verdwijnen. Verder geen bijwerkingen. Uitgezonderd platte borsten. Maar die groeien vanzelf weer aan. Met dank aan de bijwerkingen.


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

3 reacties

Karen.2.0

Karen.2.0 · 13 mei 2018 op 10:25

Zou ‘zwetsen/gezwets’ een samenvoeging van zweetklets zijn? Knap volbracht die OvdM, kom er maar niet aan toe, te veel gezwets om me heen 😉

Arta

Arta · 13 mei 2018 op 10:28

Haha, zweetklieren! Hoe kom je erop!
Grappig verhaal, Mien!

Nummer 22

Nummer 22 · 13 mei 2018 op 20:02

Zweetkletskoppen is ook lekker? Een zweetskletsmajoor die zit in het torentje en heeft last van korte geheugenstoornis maar lullen als Pinokkio nou nou daar gaat ern verkouden neus fluimen?

Mien… it’s a nice sweattalking story. ?

Geef een reactie