‘Je had het gisteravond goed georganiseerd, Mineke. De schriftlezing, de psalmen en de andere liederen die we hebben gezongen, het was allemaal mooi bij elkaar gezocht.’ ‘Ik heb er ook veel werk aan gehad en het van tevoren met Joke doorgenomen.
Zij moest het wel goed vinden natuurlijk, als dominee en gast, op een avond van de vereniging.’

‘Complimenten hoor het is prima gelukt, echt een avond die ons heeft verrijkt.
Een leuke vrouw, Joke, daar hebben we in de gemeente een goede dominee aan.
Ik vond haar ook zo geweldig in de preek, de zondag nadat het kabinet was gevallen.
Want zeg nou zelf, zo gemakkelijk is het allemaal niet tegenwoordig. Je weet toch niet meer wat je ervan moet denken. In Den Haag zijn ze de weg behoorlijk kwijt. Neem nou zo’n Henk Bleker, beetje in zwembroek pronken met je nieuwe liefde, dat past toch niet bij het CDA.
Het lijkt wel of alles mag tegenwoordig. Jan Kees de Jager heeft een vriend, niet dat ik tegen homo’s heb, maar in een publieke functie lijkt me dat toch niet makkelijk. En Jack de Vries reed ook al een scheve schaats. Liesbeth Spies vind ik, na haar laatste uitspraken, ook niet geloofwaardig en over Leers wil ik het maar liever niet hebben. De normen en waarden lijken aardig zoek. Je vraagt je af wie de partij moet gaan leiden. Liefst wil je toch iemand van onbesproken gedrag.
Die Emiel Roemer bijvoorbeeld die doet het goed. Keurige man, niets op aan te merken.’

‘ Maar Greet, die is van de SP, daar zou ik nooit op stemmen. Ik denk wel eens dat je beter voor de SGP kunt kiezen dan voor het CDA.’

‘Ja, toen Joke haar preek eindigde met de woorden: “Stem op Jezus”, bij de eerstvolgende verkiezingen toen wist ik het weer.
Ze is heel anders dan die nieuwe predikant. Dat ze die beroepen en bevestigd hebben begrijp ik niet. Hij stond laatst op de stoep om Karel te spreken en ik dacht, wat staat daar voor een zwerver.
Een dominee in spijkerbroek en op sportschoenen, dat kan toch niet. Ik vond het geen gezicht. Hij schijnt in zijn vrije tijd te drummen en soms draagt hij een stropdas met de afbeelding van een drumstel. Wie weet duikt zo’n ding nog eens op in een kerkdienst. Nou ja, daar zal de kerkenraad vast niet mee akkoord gaan.
‘Nog even over gisteravond, Mineke, ik vond het echt beter dan die avond waar Paula de leiding had, zij is daar toch minder goed in. Die kan beter een fancy-fair organiseren.’

‘Ja, dat ben ik met je eens. Wanneer ben jij eigenlijk aan de beurt?’


Ferrara

Wie sturen kan zeilt bij elke wind

7 reacties

Libelle · 9 mei 2012 op 12:56

Beschaafd roddelen, daaraan dacht ik na lezing.
De SGP, dat is misschien een goede tip! Ik vind van der Staaij een nette kerel.

Mien · 9 mei 2012 op 12:58

[quote]beetje in zwembroek pronken met je nieuwe liefde[/quote]

Ferrara, je bent toch niet in de war met [b][u][url=http://a3.img.mobypicture.com/57a9df727a5470977208f5c3a3e248ac_view.jpg]Dries[/url][/u][/b] hè?

Ik moest er even inkomen in de column, maar hij is goed.

Mien

Meralixe · 9 mei 2012 op 13:49

Goede column, al heb ik als Vlaming wel wat moeite om in de gepaste sfeer te komen.
Roddelen en met vooroordelen zwaaien kan de gezondheid ernstig schaden. :pint:
U beschrijft hier wel enkele personages waar ik me wel iets kan bij voorstellen en waar ik, als het kan met een grote boog omheen fiets. :hammer:

arta · 9 mei 2012 op 14:10

Leuk verhaal, Ferrara!
Ik zag de dames samen staan…

Ferrara · 9 mei 2012 op 16:39

Beste Lezers, ik heb de dames afgeluisterd tijdens een treinreis. We zaten toen tegen de gemeenteraadsverkeizingen aan en was er Gerda Verburg met haar dure glossy. Ik heb alleen de politieke roddel omgebogen naar recenter datum.

Ogen en oren open en nooit op pad zonder notitieboekje.

Sagita · 9 mei 2012 op 17:57

Wilde juist aan je vragen of je dit gesprek tussen die twee mutsen ook ergens afgeluisterd had. Niet te geloven dat dit nog bestaat!
Ik heb hem ook wel een paar keer moeten lezen voor ik het goed op een rijtje had, maar ben ook niet erg thuis in dit wereldje! Bleker blijft leuk!

Harrie · 11 mei 2012 op 11:26

Leuk instinkertje. :duimop:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder