Met een abrupte ruk sla ik mijn ogen zo ver mogelijk open. Ik staar in de duisternis naar waar ik weet dat mijn plafon zich bevind. Maar ik ziet het niet. Ik voel wel dat ik zweet, van mijn voeten tot mijn nek voel ik dat mijn huid nat is. De dekens plakken aan mijn lijf en ik voel me vies. Ik voel me ook vreemd, maar uitgerust. Het moet al wel ‘s morgens vroeg zijn, misschien ben ik iets te diep onder de wol gekropen, of heb ik de verwarming aan laten staan. Ik ga rechtop zitten en het voelt vreemd, mijn bed roept me terug. Ik kijk op mijn wekker en het is pas 1 uur in de nacht, ik lig net een uurtje te slapen.

Ik kan me maar niet herinneren wat ik droomde want het was wel duidelijk dat een droom de oorzaak moest zijn. Ik dacht direct aan een nachtmerrie, maar dat soort dingen onthoud je toch? Zeker als je pas een uurtje hebt geslapen. Ik sta op en ga naar de badkamer om het zweet af te doen met een handdoek, ik kijk in de spiegel en zie de verwarde uitdrukking op mijn gezicht. Ik neem een slok water en dat doet me goed. Terwijl ik de koude vloeistof door mijn keel naar beneden voel zakken voel ik ook mijn onrust zakken. Ik kruip terug in mijn bed, dat ik eerst grondig inspecteerde of er veel zweet in zit, maar dat valt gelukkig mee. Toen besefte ik dat het meer het gevoel van de droom was dan het zweet. Een benauwd gevoel? Nee, dat was het niet, het was gewoon warm, heel erg warm.

Ik viel vrijwel direct in slaap en zaagde waarschijnlijk wel een hectare bos weg. De dag erna werd ik wakker, en zoals heel vaak wist ik wat ik had gedroomd. Ik had geen nachtmerrie gehad, ik had gedroomd van warmte. Warmte van een andere vrouw, een vrouw die bij mij lag in bed en me warm hield. Ik zie jullie denken dat ik toch wat vlekken heb gemist bij het controleren van mijn bed, maar dat was toch niet het geval. Nee het was anders dan een natte droom over een geile wijf. Dit ging over de warmte van het bij elkaar zijn, de lichamelijke warmte maar ook zeker de warmte van de liefde. Toen ik dit koppelde aan mijn uitstapje midden in de nacht realiseerde ik me dat ik het blijkbaar te warm vond, ik was immers wakker geworden. Dus ik wilde haar liefde niet accepteren?

Liefde willen en kunnen accepteren zijn echter twee verschillende dingen. Om dromen te vergelijken met je dagelijkse leven heb je aardig wat fantasie nodig, dus laat ik eens wat speculeren. Ik ben verliefd, maar deze liefde is geheim en ik krop het op. Waarom? Omdat het simpelweg te moeilijk is in de huidige situatie. Zij is beeldschoon en lief maar bevind zich in een “ik hou van je maar maak ook graag ruzie met je” relatie met één of andere kwibus, zij is daarbij ook nog eens familie van een goede vriend en die wil je ook niet kwijt! Daarnaast is er de onzekerheid, zou zij hetzelfde voelen voor mij? Dat is een onzekerheid waar ik dag en nacht van wakker lig. Vandaar dat ik niet wist of het goed was om de warmte van de liefde met haar te delen.

~Rob

Categorieën: Liefde

10 reacties

WritersBlocq · 5 maart 2005 op 20:07

hee Robster, [quote]realiseerde ik me dat ik het blijkbaar te warm vond, ik was immers wakker geworden. Dus ik wilde haar liefde niet accepteren?[/quote] dit vind ik een mooi stukje maar… ik vind het jammer dat je grammatica niet helemaal top is. De strekking is mooi, het zou perfect kunnen zijn. Fijn weekend, Pauline

prikkels · 5 maart 2005 op 21:01

Ik moet het helaas met Writersbloq eens zijn. Ik begrijp je bedoeling en wat je wilt zeggen. De achterliggende gevoelens die je tracht te vertellen zijn heel erg mooi. Alleen je taalgebruik is af en toe behoorlijk slordig.

Ma3anne · 5 maart 2005 op 21:17

Volgens mij heb je zitten knutselen aan deze tekst en iets gedaan met het commentaar dat je gekregen hebt bij vorige columns. Nog niet helemaal gelukt.
Tip: verander niet zomaar van tegenwooridge in verleden tijd zonder reden.

De inhoud vind ik wel origineel, die droomuitleg.

EDIT: ’tegenwooridge’ moet ’tegenwoordige’ zijn. Met dank aan Sally. 😀

melady · 6 maart 2005 op 00:19

Ik werd zwetend wakker na het lezen van je column.

Melady 🙂

Li · 6 maart 2005 op 13:01

Ik onderstreep de reactie van Ma3anne.

Maar de laatste alinea is vloeiend en lijkt recht uit het hart geschreven 😉

Li

Robster · 6 maart 2005 op 13:06

Bedankt voor jullie kritiek en lieve reacties.

Groetje,
Rob.

sally · 6 maart 2005 op 14:08

[quote]een geile wijf. [/quote]
Om er maar een foutje uit te pikken.
😀
Ik vond het wel een mooi verhaal.

liefs
Sally

Mosje · 6 maart 2005 op 19:18

[quote]Met een abrupte ruk sla ik mijn ogen zo ver mogelijk open.[/quote]Ogen rukken, da’s weer iets nieuws zeker.
Ik word oud…..

Robster · 6 maart 2005 op 21:31

Jaja zo kan ie wel weer! Hehe 😉 ik heb gewoon geprobeerd om dingen te verwoorden op een andere manier en dat is niet helemaal goed gegaan 😀

Mup · 7 maart 2005 op 10:34

Liefde en zweten, mmmmmmm,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder