Ik weet zeker dat ik nu word afgeluisterd door Justitie. Waarom ik weet dat ik word afgeluisterd? Simpel, deze foutloze instantie luistert alles en iedereen af behalve de criminelen. Ach jah, die good for nothing amateurdetectives halen al hun kennis uit spannende boeken bedoeld voor groep 3 van de basisschool.
Les 1 is bijvoorbeeld, hoe achtervolg ik iemand?
Antwoord: je neemt 35 andere basisschooldetectives mee, en je huppelt van boompje tot boompje in de hoop dat de grote boze boef jullie niet ziet.

Onze nu al elite speurneuzen zijn al verder gevorderd bij het lesje afluisteren van mensen. Helaas hebben ze 1 klein detail over het hoofd gezien. Ze luisteren namelijk onschuldige mensen en de slachtoffers af. Nee, helemaal super gedaan, geen wonder dat er zo weinig criminelen worden opgepakt in Nederland. Die telefoongeile, midden in hun mid-life crisis zittende 40plussers zitten de godganse hele dag te luisteren naar onschuldige mensen.
‘Wat ben je nu aan het doen dan’……..’Ooh ik ben de onderbroeken van mijn man aan het strijken’………..’Onderbroeken, gebruik je wel een stoomstrijkijzer dan’……….’Nou nee, moet dat dan’……’Ja tuurlijk, maar heb jij het al gehoord van de hond van mevrouw van Straten?’………….’Nee, wat is daarmee…..fuck….verdorie, mijn strijkijzer ging door mijn mans onderbroek’………………………..

En dan komt aan het einde van de werkdag de opperindiaan uit zijn kantoor weggerookt, met de vraag of iemand iets crimineels heeft gehoord. Na enkele twijfel bij Jansen van de afdeling grote delicten of het ontzeggen van een snoepje van iemands dochter ook valt onder criminaliteit, klinkt er uiteindelijk een volmondig ‘nee’ uit de monden van deze infantiele randdebielen die zichzelf de sterke arm van de wet durven te noemen.

En of het niet erg genoeg is gaat het blunderen lekker door. De stropdassen bij Justitie weten sinds kort dat een telefoonnummer uit 9 cijfers bestaat. Als ze al aanzien bij me hadden dan is dat voorgoed verdwenen nu, een telefoonnummer met 9 cijfers, dat is nog erger dan basisschoolniveau, het ligt nog onder het niveau van ‘ik-ben-net-geboren-en-weet-nu-al-dat-ik-moet-ademhalen’. Volgens mij kunnen deze stropdassen ook alleen maar bestaan als ze een koptelefoontje hebben die aan een walkman vastzit. Natuurlijk zit in de walkman een bandje met de tekst ‘adem in, adem uit, adem in, adem uit’. Nu alleen maar hopen dat de batterijtjes snel opraken. Komt er eindelijk eens ruimte daar voor mensen met hopelijk minimaal VMBO niveau.

De laatste grote blunder die Justitie in 1 klein stukje krant maakt, is het versturen van vertrouwelijke info naar belspel-callcentra’s, waar uitzendkrachten die zogenaamde supergeheime info onder ogen krijgen. Nu ik dit zo lees, drijft een stukje nieuws van een paar maand geleden naar boven. Wou dezelfde Justitie niet criminelen(ex of niet) inzetten als uitzendkrachten op belspel-callcentra’s? In dat geval is Nederland voorgoed verloren. Wij worden het nieuwe Cuba, Irak. Wij worden de nieuwe as van het kwaad dankzij die lopende oudjes bij Justitie en de sterke arm van de wet, die volgens mij allemaal een serieus geval hebben van terminale dementie.

Een hopeloze groet,


2 reacties

Mup · 22 april 2006 op 17:56

Ik vind het moeilijk om inhoudelijk op je stuk te reageren, weet er veel te weinig van. En is het niet zo, dat privacy allang ver te zoeken is. Neem alleen het internet al, mensen geven zichzelf anoniem wanend, letterlijk en figuurlijk bloot. Waarschijnlijk zijn er meer mensen die meer van me weten, dan ik zelf 😎

Groet Mup.

bolswardillusions · 22 april 2006 op 18:04

Tja heb dit stuk gebaseerd op wat in de krant een paar weken geleden stond.
Ik weet er zelf ook vrij weinig vanaf, maar jah als ik dan zo dat stuk las in de krant….

Toen moest ik gewoon iets sarcastisch tikken 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder