Tsja … da’s mooi afgelopen … dat frietje met!
Frietje zonder is alvast 50% winst of beter gezegd 50% verlies (afhankelijk van het formaat lepel dat je gebruikt). Mien (‘s) nieuwe uitdaging is afvallen (en dit is geen seizoensgrill). Bewustwording is de eerste stap tot genezing. En die kilo’s die moeten eraf. Het lijdensverhaal wordt opgetekend en maandelijks in korte vervolgverhalen verspreid op ColumnX. Steun bij deze afvalmissie wordt gevraagd van alle ColumnX-ers. Na een geslaagde missie ‘Stoppen met roken’ met behulp van de inzet van 20 korte rookverhalen op ColumnX (let wel, de schrijver volhardt nog steeds en geniet tot op de dag van vandaag van een peukloos bestaan) gaat deze jonge schrijver zijn publiek maandelijks verblijden (of bezwaren) met een afvalrace tegen de weegschaalklok en overtollig lichaamsvet, door lancering van korte ludieke vervolgverhalen die zullen bestaan uit optekeningen uit het leven des schrijvers gegrepen hals- en buikbrekende toeren om af te vallen en die gevoed met smeuïg nieuws en broodnodig achtergrondcommentaar uit de afvalwereld het ultieme doel zullen nastreven om te komen tot een meer uitgebalanceerd en evenwichtig bestaan met minder gewicht.

Zucht … de omvang van de vorige zin benadert enigszins de omvang van en zorgen rondom des schrijver’s buik, borsten, billen en boofd! De weegschaalklok staat vooralsnog op 88 kilo, schoon aan de haak, in adamskostuum. Daar moet op korte termijn verandering in komen. Waar uitdagingen worden neergezet horen ook prestaties te worden gemeten. Vandaar twee targets.
Target 1: schrijver valt 8 kilo af binnen 8 vervolgverhalen, oftewel binnen 8 maanden.
Target 2: nader te bepalen, afhankelijk van succesvolle afronding target 1.

Zo het cijferwerk zit erop.
De strijd tegen vetzucht, de jacht op gewichtsverlies is geopend. Het weightwatchen is begonnen. Mesdames et messieurs … fait vos jeu!!!

Huidig gewicht: 88 kilo

[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=258]Mien[/url]

[img]http://www.tjalfsparnaay.nl/image/patat.jpg[/img]

[i]‘Afvalrace’, een compilatie van hersenspinsels uitgebraakt tijdens het afvallen van schrijver Mien anno 2005/2006. Oftewel verhalen van een jonge schrijver zonder trekdrop met zwemband.[/i]

Categorieën: Vervolg verhalen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

14 reacties

KingArthur · 4 november 2005 op 17:02

Ik ben benieuwd. Alvast succes ermee. Mogen wij (de lezers) de nader te bepalen doelen stellen :-D?

Eddy Kielema · 4 november 2005 op 17:08

Ik ben benieuwd, Mien, succes!

pepe · 4 november 2005 op 17:08

Stuur overtollig gewicht maar hier heen Mien 🙂 het is oneerlijk verdeeld in de wereld. Ik wens je suc6 met afvallen!

Shitonya · 4 november 2005 op 17:51

Succes, ik doe niet mee aan zulke onzin. Het leven is al erg genoeg zonder af te vallen

Louise · 4 november 2005 op 18:16

Moedig hoor; stoppen met roken, stoppen met eten… hoop dat je met de rest gewoon lekker doorgaat 😉
Succes!

Li · 4 november 2005 op 18:58

Ben erg nieuwsgierig hoe je dat aanpakt Mien.
Kom maar op met die afvalrace en misschien hobbel ik een eindje met je mee.

Li

Trukie · 4 november 2005 op 20:11

Op naar Target 2 – 8 kilo
Er zit vaart in je stuk.

Chantal · 4 november 2005 op 21:13

Wist je dat volgens het Southbeach dieet in mayonaise juist de ‘goede vetten’ zitten, waar je niet van aankomt?? Mijn ouders hebben dat dieet gevolgd en het werkte voor hen perfect. Afvallen is niks voor mij, ik houd veel te veel van eten 😀 maar ik wens je veel succes!! Ben benieuwd naar je komende column(s)!

WritersBlocq · 4 november 2005 op 21:30

Hee Mien, op gezonde wijze wijze zal ik je bijstaan hoor, en je schrijft vlot, hopelijk gaan de kilo’s er ook vlotjes af.
Maar pas je wel op, want ik heb onlangs iets gezien… iemand die een maagband had laten plaatsen en in no time 70 kg was afgevallen. Met Formule-I snelheid zeg maar. Ik zag het helemaal voor me: met 180 plat door de bocht, op zijn plaat, omdat de meters overtollig vel voor zijn ogen zwabberden… brrrr!

Bakema_NL · 4 november 2005 op 21:41

Hiep hoi, gezond doen. Gewoon lekker bewegen, scheelt ook al een hoop. Hang zo’n becel stappenmeter geval op je riem en kijk hoeveel je per dag loopt……….ik heb me ook zo gek laten maken en op mijn werk leg ik per dag toch zo’n 15 kilometer af, dus die 10 000 stappen haal ik met gemak. Nu wist ik allang dat wanneer ik een kantoorbaan had gehad ik helemaal dichtgegroeid zou zijn. 🙂

Ma3anne · 4 november 2005 op 22:09

Na Bert nu ook Mien aan de afvalrace.

Ik ben in 4 weken tijd 9 kilo afgevallen. Woog er 8 meer dan mijn ideaalgewicht, dus ik ben weer superslank als een dennetje in korte tijd.

De methode kan ik je niet aanbevelen overigens. Een kwestie van te veel stress, te veel verdriet en te veel mantelzorg tegelijk. Neem daarbij een dosis vechten met instanties die tegenwerken en de broek zakt je er letterlijk van af.

Succes Mien!

melady · 4 november 2005 op 23:33

Ik steek nog een peuk op en neem een wijntje na het lezen van je column.

Melady: schoon aan de haak: 60 kilo.
Melady: smerig aan de haak: 39 kilo.
Je schrijfstijl: leuk maar wel een beetje aangedikt.

KawaSutra · 5 november 2005 op 04:40

Het gevolg van stoppen met roken is heel veel snoepen. Affijn daar hoef ik jou niks over te vertellen. Als je dan weer wilt afvallen ga je toch gewoon weer roken of ben ik nou zo dom? 😕

Chantal · 5 november 2005 op 10:48

[quote]Het gevolg van stoppen met roken is heel veel snoepen. Affijn daar hoef ik jou niks over te vertellen. Als je dan weer wilt afvallen ga je toch gewoon weer roken of ben ik nou zo dom?[/quote]
:laugh:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder