Pot vet dikkie! Vreet vet en je beseft … vet vreet aan je geest. Vet knaagt aan je ziel. Vet kraakt aan lijf en leden. Vet doet klagen, want ja … het is weer bijna lente. En wat speelt ons dan parten? Juist ja … voorjaarsdunheid … moe word ik ervan. Dat wintervet dat moet eraf. Je wil straks niet lijken op een rollade als je de string thuis voor de spiegel tussen je benen spant. Wie de veter past … trekke hem aan! Nee, serieus, vet vreet echt. Mijn voornemens stranden elk voorjaar weer, ze verzanden. Ik maak er teveel circus van. Leeuwen en tijgers zet ik op mijn weg. Afvalpogingen nemen dan clowneske vormen aan. Elke ochtend rij ik een rondje om de ‘berenkuil’ te Eindhoven. Dan denk ik stiekem vanachter het stuur: “Oké, beren zijn vet log, maar ook vet gezellig. Ze ogen vet knuffelig, wat maak ik mij toch druk?” En laten we eerlijk zijn … een dunne bruine beer is toch eigenlijk geen gezicht. Doorspoelen maar.

Misschien maak ik wel teveel kermis van mijn afvalrace. Als ik in de spiegeltent mijn buik aanschouw dan puilt ie soms naar binnen en soms naar buiten uit. Hij hangt … stijgt op en verdwijnt (was dat maar waar). Een dikke buik heeft zo z’n voordelen op de kermis. Je valt veel harder naar beneden in de achtbaan. Hij legt veel gewicht in de weegschaal bij de botsauto’s en in de schiettent dient ie als statief. Op het terras voorziet ie in meer plek. En … er kunnen veel meer oliebollen, paling, pinda’s en popcorn in een dikke buik. Dus wat klaag ik?

Mijn vetbuik komt desondanks niet aan en niet over. Hij valt ook niet af of op. Gelukkig maar. En toch … vet vreet … als ik denk aan mijn wreed vet. Gelukkig mag ik de komende tijd klussen. Ik ga mijn pas gekocht huis en mijn buik faceliften en herinrichten. Bij de een wat meer centiaren erbij en bij de ander wat centigrammen eraf. Dat moet toch zeker lukken? Ik heb er vet wreed zin in!

Wat wreed vet al niet uitvreet met de mensheid. Helaas vreet vet je uitvreters niet uit, da’s pas vet wreed. Als vetvreten nu eens wat uitvrat met mijn gewicht dan hoefde ik niet meer 20 uur in de week naar de fitness voor mijn vetnis en zou mijn vetgehalte eindelijk een voldoende scoren. Nog een paar vethaltes te gaan. Zou ik de eindstreep van mijn afvalrace ooit halen …?

[url=http://www.bloodyhell.nl/images/string-emil_0221.jpg]Mien String[/url]

Gewicht 04-11-2005: 88 kilo
Gewicht 02-12-2005: 86,50 kilo
Gewicht 23-12-2005: 86,29 kilo
Gewicht 27-01-2006: 87 kilo
Gewicht 01-04-2006: 86,50 kilo

[i]‘Afvalrace’, een compilatie van hersenspinsels uitgebraakt tijdens het afvallen van schrijver Mien anno 2005/2006. Oftewel verhalen van een jonge schrijver zonder trekdrop met zwemband.[/i]

[img align=left]http://www.vlees.nl/images/vleeswaaier/onbereid/rund_35-doorregen-rollade.jpg[/img]

Categorieën: Vervolg verhalen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

Chantal · 6 april 2006 op 15:53

Hé, altijd als ik een van je afvalrace-columns lees zit ik weer iets te eten… nu weer paaseitjes. Je columns lijken wel stille hints 😉

Vind het erg leuk om je afvalstrijd zo te kunnen volgen!

[quote]Zou ik de eindstreep van mijn afvalrace ooit halen …?[/quote] Natuurlijk haal je die! Blijf er vooral over schrijven! 🙂

Shitonya · 6 april 2006 op 17:15

Ik vind er niks aan, dat typisch vrouwelijke dieten de hele tijd. Mijn vriendinnen klagen al meer dan genoeg over hun uiterlijk, laat staan als ik er ook nog eens over moet lezen.

Trukie · 6 april 2006 op 19:50

Ik strijd mee tegen de zwembandjes om over Den Heuvel te kunnen flaneren.
Ik ben nu wel wat vet kwijt, maar ik heb vel nog in de aanbieding. 😉

WritersBlocq · 6 april 2006 op 20:02

[quote]En toch … vet vreet … als ik denk aan mijn wreed vet.[/quote]
Heerlijke zin, en er zitten nog meer smulwoorden in. En die foto 😆

Ma3anne · 6 april 2006 op 21:18

Mooi weer op hetzelfde gewicht als voor de feestdagen. Wreed knap! 😀

KawaSutra · 6 april 2006 op 21:32

Grappige woordspelingen en spelingen van de natuur. Zolang je de lol er nog van kan inzien ben je denk ik op de goede weg.

Mosje · 6 april 2006 op 22:12

Net als chantal zit ik aan de paaseitjes. Een wetenschapper uit Wageningen heeft namelijk uitgevonden dat chocola goed is voor je hart.
(nee, het is niet onze Archangel)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder