Sparen sparen sparen, iedereen spaart. Als het geen postzegels zijn dan zijn het wel theezakjes of sleutelhangers, en zelfs de euromunten zijn al gewild. En als je niets tastbaars spaart, dan doe je het wel op internet want daar is sparen ook een rage. (De enige mensen die er geld aan verdienen zijn de bedrijven die internetgebruikers laten sparen.) Wat is dat toch met ons in Nederland. Overal kun je sparen, de ene actie is nog zinlozer als de ander, en dan heb je nog de acties die je meer geld kosten dan dat je er wat aan verdiend.

Zo stond ik op een zaterdagmorgen voor de kassa bij de V&D waar ik aan het wachten was op een klant die voor mij aan de beurt was. De verkoopster vroeg na het bedrag genoemd te hebben of de man ook airmiles spaart, maar dat was overbodig. Toen ik het woord al hoorde ging er een lichtje branden. Ik besloot naar de klantenservice te gaan om een airmiles pasje aan te vragen want was is er nou makkelijker dan airmiles sparen. Dus ik moest alweer wachten op een klant die voor mij óók een airmiles pasje aanvroeg. Ik hoorde heel het verhaal van het begin tot het eind en na dat verhaal kon ik je zo alle ins en outs van het airmiles spaar programma vertellen. De man liep weg en ik deed een stap naar voren en zei dat ik ook een airmilespasje wou. Dus ze pakte een envelop met als inhoud: het bekende blauwe airmiles pasje, een aanmeldformulier, een welkomsbrief en een boekje met alle informatie om thuis nog eens goed na te lezen. En ze begon hetzelfde verhaal weer te vertellen dat ik bij elke Euro die ik besteed 1 airmile krijg en dat het allemaal automatisch gaat. Toen ik weg wou gaan zag ze mijn V&D tasje en zei ze: “Ik kan die aankopen meteen voor jou erbij schrijven…” Ik dacht bij mezelf echt waar ze het nou voor deed want het was maar 2 Euro. Maar als de verkoopster het leuk vindt mag ze die van mij er wel bij schrijven. Vervolgens stap ik 15 minuten later heel blij met mijn airmiles pasje met 2 airmiles de V&D uit. Ik deed een blik in de enveloppe en zag dat er een tweede pasje inzat. Want nu blijkt hoe commercieel airmiles wel niet is. Het tweede pasje is extra zodat je iemand anders mee kan laten sparen op jou nummer zodat jij de airmiles op jou nummer krijgt. Hoezo lekker makkelijk gebruik maken van anderen! Als ik in het boekje kijk zie ik dat je voor een efteling kaartje 2100 airmiles neerlegt, en voor een ballonvaart 3000 betaald. Maar hoe kom je aan die airmiles? Juist voor elke Euro krijg je er één. Zie je het verband al? Voor één efteling kaartje ben ik dus 2100 Euro kwijt en voor een ballonvaart maarliefst 3000 Euro. Ik twijfel nu of het een goede manier van sparen is of een spaarvorm die je meer geld kost dan dat je er aan verdient. Zolang ik het antwoord niet weet spaar ik nog vrolijk even door want het staat wel leuk, die airmiles kaart.


1 reactie

Godspeed · 17 februari 2003 op 13:03

Wel opletten met de extra pasjes.
Je kunt er nog meer aanvragen, zo heeft mijn schoonmoeder ook een pasje, kan ze ook lekker mee sparen (ca. 50 punten extra per maand is ook meegenomen). Jammergenoeg kan je met airmiles ook bij V&D betalen.

Na kontrole op internet hoe het met onze punten ging bleek dat schoon mamma de kerstkado’s met airmiles heeft betaald.

Je begrijpt dat het zo dus geen zoden aan de dijk zet, ik heb mijn eigen kado’s betaald.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder