Geachte heer Wilders,

Ik wil hierbij mijn steun betuigen aan uw vele denkwijzen. Zo vind ik het plan de Koran te verbieden een goed initiatief. Van mij mag u de bijbel, de boeken van Dr. Phil, Sonja Bakker en de Libelle op uw verlanglijstje erbij schrijven. Daarna gooien we dat verlanglijstje ook weg, want dat neigt teveel naar het Sinterklaasgeloof. Het lijkt mij ook het beste om alle grenzen te sluiten, maar dan wel na een volledige evacuatie van Nederland. Alleen Texel mag bewoond worden door blondharige albinonederlanders, die na een intensief fokprogramma opnieuw uitgezet kunnen worden in het nieuwe, schone, Nederland. Aangezien iedereen dan familie van elkaar is, krijgen we dan een soort mega volendam, wat weer garant staat voor een levendige export in levensliederen naar onze buurlanden.

Elke AlbiNederlander krijgt hetzelfde werk, en hetzelfde betaald. Aangezien er geen directeuren of eigenaren van bedrijven zijn, treed de AlbiNederlandsche staat op als de verdienende partij aan het bedrijf. Deze verdiensten zullen gebruikt worden om de ouderen, en andere nutteloze nietsverdieners financieel te ondersteunen in hun laatste zuchje. Klinkt nogal links, en dat is het ook. U en ik hebben ondertussen geleerd compromissen te sluiten.

Kinderen zullen dagelijks gecontroleerd worden voor het slapen gaan door een overheidsfunctionaris. Testvragen als ‘geloof je in spoken’, ‘ben je bang voor monsters onder het bed’ en ‘wat gebeurd er als je dood gaat’ zullen onder de standaardvragen behoren. Bij enig teken in een geloof in monsters, spoken of andere hemellichamen behalve de wetenschappelijk aangetoonde, zal een directe landsuitzetting uitkomst bieden.

Europa is achterhaald. Door het internet hoeven we allang niet meer bang te zijn voor een falend export/import beleid. Nu dat we er toch zijn, even over het internet: Er is een duidelijke behoefte aan censuur van het internet. Zo zouden kwaadwillende nog steeds religieuze sinterklaasrijmpjes kunnen downloaden van het internet. Digitale waarschuwingsstickers lijken mij hier op zijn plaats. ‘Religieus denken kruisigt de hersencellen’, ‘Bloedwraak is dodelijk’ of ‘Besnijdenis kan de zwangerschap beïnvloeden’ zijn hier enkele voorbeelden van.

Roken wordt overigens verplicht gesteld. Rokende mensen worden minder oud, en trekken dus minder aan de staatskas. Tevens is een tevreden roker geen onruststoker. Ooit wel eens een militante moslim, of een fanatieke gristen een sigaretje zien opsteken? Sigaretten zullen gesubsidieerd worden door de overheid, aanstekers met leuzen als ‘Daar u met roken bezint, Na u bemint’ of ‘I rook, therefore I am’ zullen wekelijks gratis worden uitgedeeld.

Ik denk dat we het tot dusver wel eens kunnen zijn. Wat waarschijnlijk wel een onderwerp van debat kan worden tussen ons, is het gebruik van hairspray op mannen. Zowiezo vind ik haar onhygiënisch, en zou ik dat ook willen uitbannen. Tevens is er geen plek voor homo- achtige perikelen op Texel. Die miljoenen albinokinderen
komen er niet vanzelf, en dat gaat al helemaal niet lukken als alle geschikte mannen opeens make-up, hairspray en daglotions op gaan smeren.

Overigens vind ik het jammer dat ik zelf niet aan dit geweldige plan mee kan doen. Helaas heb ik een huid die in de zon nogal snel bruint, en sta ik dus bekend als ‘getinte medebroeder’ in ons plan. Ik zal mezelf dan ook opofferen, en zo spoedig mogelijk naar België verhuizen. Geeft niets, was ik toch al een tijdje van plan.

In afwachting van uw partijplan,

Fat Tree


7 reacties

dj_Eddy · 22 september 2007 op 17:34

[quote]Van mij mag u de bijbel, de boeken van Dr. Phil, Sonja Bakker en de Libelle op uw verlanglijstje erbij schrijven. [/quote]

Laten we beginnen met Dr. Phil. Hoe is ’t toch in vredesnaam mogelijk dat een reactionaire nepdokter zendtijd krijgt op de Nederlandse tv en dat er nog idioten rondlopen die deze man als een ‘deskundige’ kwalificeren? Deze man moet als een oplichter veroordeeld worden en achter slot en grendel verdwijnen.

Quinn · 22 september 2007 op 18:10

‘Ik heb getwijfeld over België, omdat iedereen daar lacht…’

Pittig stuk, de ironie er lekker dik op gesmeerd en heel leesbaar. Ik vind ‘m goed.

Siebe · 22 september 2007 op 18:47

[i](Eddy, Eddy toch! Dit is de tweede keer in korte tijd dat ik je in een bijzaak zie verslikken. Gaat alles wel goed met je? Zijn waar jij woont, de bladeren soms al gevallen? ;-))[/i]

De column: ik vind hem leuk. Het is nog knap moeilijk om een met ironie doordrenkt stuk te schrijven. Ik weet niet of de vertes waarin je bent doorgedraafd ook bij Wilders zijn programma passen maar dat is voor jou natuurlijk geen probleem als je eenmaal in België woont. Permitteer me een advies in dat kader, geheel vrijblijvend. Mocht je serieus overwegen naar België te verkassen, wees er dan snel bij. Zolang het nog kan zeg maar.

😉

S.

nighthawk · 22 september 2007 op 21:08

Schitterend
Geweldig
Meesterlijk
Inhoudelijk sterk
Grappig

Heeft u nog een momentje?

Jan

WritersBlocq · 22 september 2007 op 23:05

Ik vind dat je het lekker hebt doordrenkt van allerlei bij- en hoofdzaken, goed opgebouwd en ingedeeld hebt.
Jammer van de taalfouten, volgens mij kun je zonder, en daardoor beter.

Dees · 23 september 2007 op 10:53

De column vind ik m.n sympathiek. Maar ik denk stiekem dat je er inhoudelijk meer uit had kunnen halen. Ik weet dat je een vrije pen wilt. Maar af en toe even echt virtuozen, ik hoop dat je dat af en toe hier ook gaat doen, want aan talent ontbreekt het je vlgs mij echt niet.

Ps. Durf het bijna niet te zeggen, ik ben best fan van Dr. Phil (jammer van zijn vrouw, dat wel).

FatTree · 24 september 2007 op 12:14

Ontzettend bedankt voor de mooie complimenten!
Ik heb besloten mijn grammatica even op te halen, ik heb vooral moeite met de ‘d’s en de ’t’s. En mijn spellingchecker ook volgens mij.

Gr. Fat Tree

Geef een reactie

Avatar plaatshouder