Als God een vrouw was geweest, dan was deze wereld een stuk aangenamer geweest. In ieder geval in mijn gedachtes wel. Want als God een vrouw was geweest waren het de mannen die ongesteld werden en de kinderen baarden. Als God een vrouw was geweest was Oprah Winfrey de eerste zwarte, vrouwelijke president van Amerika geweest, en niet flappie Obama. De eerste lijnvluchten naar de maan zouden al lang geleden een feit zijn geweest, omdat de mode van de aarde echt zooooo 2008 is. Als God een vrouw was geweest, dan zou Osama Bin Laden niet worden opgepakt om te worden opgesloten, maar om een make-over te krijgen, want die baard van hem, dat is pas een ‘crime against the planet’. Je kan zeggen wat je wil, maar als God Adam aan de verleiding van de appel had blootgesteld, dan was dit een hele andere maatschappij geweest. Dan had Adam niet alleen een appel gepakt, maar de hele boom omgehakt om er een hutje van te maken. Het was immers niet koud in het paradijs, maar je weet hoe mannen zijn. Snijden ze in hun vinger, dan willen ze dat je een ambulance belt omdat ze dood gaan, en als het een graadje kouder is dan normaal dan klagen ze steen en been. Klagen ja, want een trui aantrekken, dat is niet mannelijk genoeg. En trouwens, die trui kunnen ze niet eens vinden zonder hulp van moeder de vrouw.

Stel je voor, als God een vrouw was geweest, en Adam had de appel gepakt… Dan zouden alle zware beroepen worden uitgevoerd door vrouwen. De loodgietsters en bouwvakksters fluiten naar de mannen die voorbij komen lopen. Deze voelen zich heerlijk geïntimideerd. Maar hier houdt het niet op. Vrouwen zouden zonder schaamte tegen alle mannen oprijden in de kroeg, want wie is daar nou niet van gediend?
Je mag boeren, scheten laten, rochelen, je broek op half 4 hebben hangen met je bilnaad er bovenuit, je onderbroek 4 dagen aanhouden zonder hem te verschonen, vreemdgaan bij het leven en je eten staat klaar op de tafel als je terug komt. Manlief zorgt voor de kinderen, jij gaat lekker stappen met je vriendinnen om jonge, naïeve kereltjes te versieren en die in een steegje te misbruiken, waarna je ze nooit meer belt of ziet.

Je kunt heerlijk dominant zijn, en iedereen pikt het van je. Je maakt seksistische opmerkingen naar je mannelijke collega’s, en deze zijn zo bang voor je, omdat je dikke vriendinnen bent met de bazin, dat ze het maar laten gebeuren. Je laat de bril van de wc omlaag, en niemand die daar iets aan kan doen. En hoe geweldig zou het zijn tijdens de seks met je vriend? Hij mag bovenop omdat jij te lui bent iets te doen, hij mag je likken tot je 3x bent gekomen, en als hij wil komen mag jij zeggen waar hij dat doet. Liefst in z’n eigen gezicht, want dat is zo enorm geil.
Daarna kun je zo snel mogelijk in slaap vallen zonder te hoeven knuffelen, manlief ruimt de rotzooi wel weer op.

Je kunt zeggen wat je denkt zonder rekening te houden met gevoelens van anderen. Je kunt gaan winkelen tot je erbij neervalt, want jij verdient toch het meeste thuis, en je vent zit lekker bij de kinderen, luiers te verschonen en wc’s te poetsen. Je hoeft nooit ‘ik hou van je’ te zeggen, nooit een bos bloemen mee te nemen en nooit pillen te slikken tegen menstruatie pijn. Je kunt in de ziektewet als je een blaar op je voet hebt of een loopneus hebt, en je rijdt in de duurste auto die je kon vinden, zodat alle jonge kereltjes op je auto geilen, en daarmee gelijk ook op jou.

Wat zou het heerlijk zijn om een vrouw te zijn… Je hoeft jezelf niet te bewijzen, want je bent een vrouw. Je kunt zoveel clichés noemen als je wilt, wat maakt het uit. Jij bent een vrouw, en jij bent de baas op deze wereld…

Of toch liever niet??


14 reacties

Mosje · 25 januari 2009 op 20:10

Als God een vrouw zou zijn, dan was jij haar profeet. Meid, je mocht dan lekker tegen me oprijen in de kroeg, no problem.
Jammer van je laatste zinnetje, daarmee haal je alles wat je zegt onderuit.
Zal ik dan toch maar tegen jou oprijen?

Mien · 25 januari 2009 op 23:23

Als God een vrouw was geweest was ze gewoon een Godin.
Niets mis mee.

Stereotiep denken kan wel eens een strange effect hebben:

[b][u][url=http://www.dutchcowboys.nl/viral/14114]Adam en Eva volgens CB[/url][/u][/b]

Mien

fijnedagnog · 26 januari 2009 op 01:39

God, wat heb je dat goed beschreven. Leuke ironie ook, en je hebt gelijk. Mannen zijn inderdaad allemaal hetzelfde en lopen de hele dag in een vuile onderbroek hun pik achterna. Geen enkele uitzondering. Ze willen allemaal neuken en gevoel is er niet bij. Ik herken het allemaal en schaam me diep. Normaal pijpt mijn vrouw me altijd als ik de columns lees, maar ik heb ze nu met een speeltje naar bed gestuurd. Dat pleziertje gun ik haar en ze verdient het. Ik neem het ter harte. Voordat ik mijn bed in ga heeft deze jongen een schone onderbroek aan en laat hij geen scheten of boeren. Beloofd is beloofd

Marley_jane · 26 januari 2009 op 01:54

Geweldig genoten en gelachen!

SIMBA · 26 januari 2009 op 09:06

Je hebt het niet getroffen meid!

phoebe · 26 januari 2009 op 09:33

Ik heb het gelukkig wel getroffen 😉

Mijn vriend is in no way zoals ik hier mannen beschrijf.. 😀

Krasblog · 26 januari 2009 op 10:40

Ik vind het een leuke column en grappig beschreven. Bovendien spreekt het idee me wel aan.

Ten eerste:
[quote]Dan zouden alle zware beroepen worden uitgevoerd door vrouwen[/quote]
lijkt me een heerlijk vooruitzicht.

Hoef ik dan niet meer het gras te maaien, de dakgoot schoon te maken, het doucheputje te ontstoppen?

Ik maak me alleen ernstig zorgen over het kaartlezen of is deze column bewust geschreven na de uitvinding van de TOM TOM.

Nogmaals leuke column, maar wel eens met Mosje mbt laatste zin.

Jacob Krasblog

Asberg · 26 januari 2009 op 12:33

Er komen wat dingen uit de lucht vallen, die ook na lezing geen duidelijke plaats hebben gekregen:

[quote]flappie Obama[/quote]

en:

[quote]dan zou Osama Bin Laden niet worden opgepakt om te worden opgesloten, maar om een make-over te krijgen, want die baard van hem, dat is pas een ‘crime against the planet’.[/quote]

Je stuk leest wel lekker.

Avalon · 26 januari 2009 op 12:43

Mij is geleerd (door een vrouw)_dat je als man zijnde niet elke dag iets schoons aan hoeft te doen, wij zijn immers schone wezens. Maarja, dan zal je zien dat wanneer wij eens iets twee dagen aanhebben uit sociale overwegingen (want dan hoeven jullie minder te wassen) dat het weer niet goed is.

Als God een vrouw was, Godin dus, dan zou de wereld gevuld zijn met tegenstrijdigheden…

Waarom zou je de weg vragen als je ook de aanknop van je TomTom in kan drukken…

phoebe · 26 januari 2009 op 12:48

Avalon, ik denk zo maar dat het niet je vriendin was die tegen jou zei dat mannen schone wezens zijn.. ook zou ik jouw vriendin wel eens willen ontmoeten.. ben benieuwd of zij er ook blij mee is dat jij ‘voor haar’ geen schone onderbroek aantrekt elke dag..

En tsja, tegenstrijdigheden houden je wel alert lijkt me zo..

axelle · 26 januari 2009 op 14:58

Als mijn moeder vier wielen had, dan was ik een tram.
Axelle

phoebe · 26 januari 2009 op 15:18

Of een bus.. of een auto.. of een skelter..

axelle · 26 januari 2009 op 19:46

of een tractor of…
You know what I mean.

u-queen · 2 februari 2009 op 15:30

Heel leuk geschreven 😀
Het deed me alleen wel erg denken aan een bepaald liedje uit de top 40 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder