Uit onderzoek blijkt dat in Nederland  baby’s niet alleen in het weekend worden geboren maar merkwaardig genoeg ook op doordeweekse dagen. Vooral op maandagen, dinsdagen,woensdagen, donderdagen,vrijdagen, zaterdagen en zondagen komen er relatief veel kinderen ter wereld.

Dat blijkt uit nieuwe analyses van Prof.dr.mr.ir. R.Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker. In 2016 kwam 12,7 procent van de baby’s op een zaterdag ter wereld, en 11,3 procent op een zondag. De rest werd op een doordeweekse dag geboren.

Toch blijken het aantal bevallingen in het weekend  een stuk lager dan vijftig jaar geleden, toen was er bijna geen verschil in geboorten tussen weekdag- en weekenddagen. Volgens Prof. Leijdecker, komt dat door de invoering van de vijfdaagse werkweek indertijd. We hadden ineens een extra vrije dag en er hoefde nog maar 8 uur per dag te worden gewerkt. het gevolg was een substantiële toename van seksuele acrobatiek. Bedenk wel; er was in die tijd nog geen dagelijkse tv., geen pc’s, laptops, ipads, ipods, mobiele telefoons, facebook, twitter. Mensen hadden toen nog tijd genoeg om seks te hebben. Wat moest je anders toen..

Ook meer doden op vrijdag

Uit onderzoek van het  O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker blijkt ook dat steeds meer mensen doordeweeks overlijden, ten opzichte van het weekend. In 2016 overleden op een zondag 7 procent minder mensen dan op andere dagen, op een vrijdag juist wat meer. De oorzaak is niet onderzocht maar volgens Leijdeckers is de toename van sterfgevallen op vrijdagen niet zo gek vanwege de invoering van het bekende Happy hour in veel horeca etablissementen. Men stapt dan vaak dronken achter het stuur waardoor door ongelukken veel doden te betreuren zijn. Op zondag is dat veel minder omdat men dan meer moet betalen voor de alcohol enn  wordt er dus minder gedronken c.q. dodelijke ongelukken veroorzaakt. op zondagen. In die zin is de toename van doden op vrijdag wel te verklaren, aldus Prof. Leijdeckers.

Dit was van Gellekom voor Absurdistisch Magazine

Categorieën: Hokusai bon

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

8 reacties

Nummer 22 · 23 november 2019 op 11:23

Tja, van Gellekom c.s., ter aanvulling op het onderzoeksrapport van het O.I.L.(1955) onder leiding van de zeer gewaardeerde prof.dr.ir.mr. R. Leijdecker, inmiddels wees maar dat terzijde, is hier het laatste nieuws: Een huisarts te Oosterbeek( een dorp dat ik ken, daar heb gewoond, gesport, gewandeld en in de weekenden zonder computer, mobiele telefoon en tv aansluiting me heb kunnen tegoed doen – na lichamelijke en geestelijk activiteiten- aan de snacks van Haentjes snackbar aan de Utrechtseweg, maar dat ook terzijde) had een sperma doneer service kliniek en vandaag staat in De Gelderlander, editie de Liemers (in dit gebied woon ik nu) de sperma leverancier .. 500 nakomelingen heeft! 500.. oh oh.. de man.. merkte op dat een aantal van zijn nakomelingen hij ontmoette maar er…niet aan moet denken als zijn nakomelingen in zijn straat te zien verschijnen! Nu gaat het gerucht in een bekende Grand Café te Arnhem dat een voormalig bankgebouw was, dat de sperma leverancier een notoire zuiplap was ten tijde voor de levering en zwalkende vanuit de kliniek via Onderlangs richting zijn stamcafé waggelde en daar zijn geslachtsdeel en testikels ging afspoelen onder de biertap met het gele nat van het merk Duvel, maar t kan ook ook Kwak of ’t Stropke zijn geweest. Waarde van Gellekom, het blijven verhalen maar ook dat terzijde en waarvan akte.

Arta · 24 november 2019 op 02:18

Hardop gelachen! Die eerste alinea: Hilarisch!

Nummer 22 · 24 november 2019 op 15:51

Correctie, mijn waarde mede absurdist van Gellekom. Een nader onderzoek onder de Carbaat die zijn eigen zaad over de akkers van zijn patientsen heeft gestort zal uitwijzen dat het allemaal weekend babies zijn. Geboren tussen vrijdagnacht 00.00uur en voor zondagnacht 00.00 uur. Enfin, lachen blijft geheel volgens de Unversele Rechen van de Absurdist in stand.

Mien · 24 november 2019 op 20:46

September blijft edoch de meest favoriete maand van geboortes.
Bij stroomuitval in december!

Nummer 22 · 25 november 2019 op 16:43

Correctie. Even wat opgezocht. In juli 2016 ruim 15.000 . De maand augustus volgt. Okt.nov en december is het verwek seizoen, maar dat terzijde.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder