Laten we wel wezen, alle vrouwen hebben wel iets aantrekkelijks. Door manier van doen en kleden zijn ze vaak in staat dat positief te benadrukken. Ik persoonlijk kan die inspanningen bijzonder waarderen. In de zomer krijgen ze een extra impuls om hun vrouwelijkheid te etaleren. Borsten en billen komen in beeld, ogen en haren worden bewerkt. Als wij mannen ons in fatsoenlijk gezelschap bevinden spreken we van ‘een lust voor het oog’. Zijn we onder elkaar dan ‘ik lust ze wel rauw’. Toch is niet alles wat geshowd wordt even tof. Vandaag stapte ik uit de trein en enkele meters voor me liep een dame in de jongste mode. Spontaan ontschoot me een grinnik, ik kon het niet helpen. Het zag er echt niet uit. Ze had te korte benen en naar verhouding een te lange rug. Niet iets waar je wat aan kunt doen natuurlijk, maar als je er bewust van bent, kun je er met je kledingkeus rekening mee houden. Ze droeg naar huidig voorschrift een lage heupbroek. Boven die broek klommen haar billen op om onzichtbaar over te gaan in te vette heupen. Haar shirt reikte niet verder dan haar diepliggende navel. Haar zichtbaar trillende onderstel drilde als een stevige custardpap voor me uit richting de trappen. Op de trap deed het me nog meer denken aan een watergevulde ballon die over een oneffen terrein rolt. Ze zag er overigens goed verzorgd uit, best ‘een lekker ding’ zou je zeggen. Onwetend van hoe ze gezien werd babbelde ze vrolijk in haar mobiel. Mode heeft vast geen invloed op evolutie, op seksuele selectie zeg maar, liefde maakt nog altijd blind. Toch zouden de modemakers er goed aan doen wat te nuanceren, en vrienden zouden wat eerlijker kunnen zijn en niet sociaal wenselijk nabrallen van de trendsetter, ‘o kind, staat je goed hoor’. Wees eerlijk mensen, niet elk vrouwenlijf is een barbielijf.

Josef Borat


7 reacties

lagarto · 5 juli 2008 op 18:04

Eerlijk Josef, ik zit er niet mee wat ze aantrekt. Als zij het mooi vindt, is het mooi en ik kijk gewoon naar wat ik mooi vind. En dat is veel, heel veel.
😉

SIMBA · 5 juli 2008 op 18:16

Een barbielijf mist vanalles volgens mij, is erg incompleet….maar goed, smaken verschillen.

Dees · 6 juli 2008 op 02:11

Ow, ik zie het zo voor me, vooral die heupen. Ik zag laatst ook een meisje waarbij het leek alsof ze billen boven haar billen had, leuk geaccentueerd in die broek met low waist. Vier billen zijn teveel billen. Ook niet mijn idee van aantrekkelijk. De mannelijke variant van ingesnoerde bierbuiken met flink benadrukt treurwilgvet is minstens zo onaantrekkelijk trouwens.

DriekOplopers · 8 juli 2008 op 10:38

Volgens mij doe je jezelf én je omgeving een plezier door even na te denken over je kledingkeuze.

Ik zal het niet meer in mijn hoofd halen, in een korte broek over straat te gaan (tenzij in de tropen). Mijn benen hebben echt hun beste tijd gehad: niemand zit te wachten op beaderde, harige, knokige melkflessen.

En mijn beginnende buikje onttrek ik ook graag een beetje aan het zicht. En erg veel moete is het niet om te zorgen dat de kleren een beetje bij elkaar pasen qua snit en kleur.

Een paar dagen geleden zagen mevrouw Oplopers en ik een dame in een veel te kort zwart jurkje van haar scooter afstappen. Verschrikkelijke magere rimpelpoten en hangbillen. Die mevrouw was ongeveer 70. In haar omgeving werd naar hartelust gegniffeld. Tsja…

Neuskleuter · 8 juli 2008 op 12:05

De beschrijving van die vrouw is hilarisch. De uitsmijter is ook wel leuk. Niet bijster origineel, maar wel lekker geschreven.

@Dees: die vier billen… :hammer:

Trouwens, gelukkig weten kledingmakers ook dat heupbroeken niet voor iedere vrouw leuk zijn. Daarom gaat het langzamerhand weer over in broeken die net wel of net niet over de borsten heengetrokken kunnen worden. Speciaal om het middel te accentueren. En om hangbillen er oneindiger uit te laten zien..

joseph · 12 juli 2008 op 21:43

Grappig al die reacties op de inhoud. Wel, dit is slechts iets wat opgemerkt wordt, en in een column lekker loopt, maar staat los van mijn persoonlijke opvatting. Ik had er stiekem wel even in willen knijpen, :kus: :lach:

joseph · 12 juli 2008 op 21:45

Ja, alleen dat is dan natuurlijk cultureel bepaald. Andere culturen merken dit niet op. iedereen loopt naakt, dus jammer dan van die mindere kenmerken, voor de draad ermee 😆

Geef een reactie

Avatar plaatshouder