Yo man, dat was een goed plan van dokter Carl. Seffekens ertussen uit. Wauw, relaxation man. Ik smeer toch veel liever zonnecrème dan uierzalf tussen mijn benen. Wat jij, Sintepinteke? Er gaat niets boven vette Maroc smoken op het goudgele strand van Kempervennen. Wel een beetje koud maar so what. Laat die kindekes nog maar eventjes wachten. Wat een stress geven die koters. Nog een uurtje Sintepinteke en dan mogen we weer gaan bowlen. Ben jij er klaar voor? Heb je wax, mijter en staf bij je? Ja Bas Piet, ik heb alles hier. Net op tijd, je liep al aan mijn staf te lurken. Dat is vrij ernstig natuurlijk. Maar ik ben het wel met je eens: je kunt beter uit je dak gaan dan ervan af springen. Dus laten we via de stal van Amerigo richting blowing baan zwalken. Haal nog even zo’n 50 mg roze/wit vriendje uit de hobbykist, wil je? Hoewel het beter zou zijn om het aan die depressieve columnist te geven, denk ik liever nog even aan mijzelf.

Hee, yo ouwe man. We gaan hier niet zitten chagrijnen wat? Luister man en voel de vibes ouwe lummel. Kijk hoe die zwarte ballen de juiste lijn zoeken. Space man. Luister naar het geklets als die witte mannekes omver gekegeld worden. Yes, power to the black Pietermen. Hee, Sintepintje het is weer jouw turn. Leg die staf eens effe aan de kant en sta op uit je luie zetel. Ik wil wel eens zien of jij jouw witte mennekes kunt raken. Intussen zal ik hier eens even wat bitterballen bestellen. Pintje d’r bij?

Laat dat pintje maar zitten Bas Piet, anders kom ik voor mijn verjaardag nooit van die kegel af. Heerlijk, ik ga voor ‘raak’. Kleur maakt mij niet uit. Even die extra calorieën van de laatste paar dagen eruit werpen. Eerst die mijter achterop mijn hoofd binden voor extra snelheid, en zwaaien voor de strike. Eén… twee… oei oei aiaiai oef… kaboenk… Bas Piet, je timing om juist op dit moment te gaan strooien is niet slim! Hier lig ik dan, in de goot, met volgens mij een gebroken poot…

Sintepintje wat doe je nou. Ik had nog zo gezegd: Geen bommetje!!! En al helemaal niet op de blowing baan. Ben je nou helemaal betoeterd. Die Maroc is je nu toch echt wel naar je mijter gestegen. Ik laat die bitterballetjes maar effe zitten. Er liggen er sowieso nou toch al twee op de grond. Ik zal ook meteen een sms-je sturen naar Dokter Carl. Jezus, goed heiligman waarom breek je nu juist een paar dagen voor je verjaardag een been. Dat wordt dit jaar weer hulpsintepinten inroepen vrees ik. Vanavond even een belletje naar Uitzendbureau Klaas.

Tsja, als je niet beter wist zou je denken dat hier sprake is van sabotage door dokter Carl. Hij opperde dit oord waar niemand ons herkent. Een klein kindje wees naar mij en vroeg haar moeder wanneer die man met boerka optreedt. En nu dit, och, ach en wee. Voor mij geen Maroc meer maar een spalk en nieuwe toga. Ritsel ook een toque voor mij alsjeblieft, ik voel het alweer akelig kloppen in zuidelijke richting… Bas Piet, we rechten rug en schouders, bestellen ook voor jou frisse, nieuwe kleding en gaan ervoor. We lopen erbij als een stel zwervers, tijd om imago’s en Amerigo op te poetsen. Mijn verjaardag staat in Nederland hoog in het vaandel, het is ongeveer het laatste restje cultuur. We maken er iets moois van, Bas Piet!

Dit is een co-column van Mien en Writersblocq. Klik hier voor [b][url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=11320]Sintepintje en Bas Piet (I)[/url][/b]


WritersBlocq

Talent voor tekst, taal en verhaal

8 reacties

arta · 28 november 2010 op 11:25

Als dit geen cocolumn met Mien is?
Echt humor, leuk gedaan!!
😆

WritersBlocq · 28 november 2010 op 12:10

Jaaaa inderdaad een co-column met Mien, helemaal vergeten om dat bij het insturen te vermelden… Klik hier voor [b][url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=11320]Sintepintje en Bas Piet (I)[/url][/b]

So sorry Mien!

== edit == dank je wel redactie, voor jullie red actie om de link alsnog onderaan de column te zetten. Top!

SIMBA · 28 november 2010 op 12:29

Blowing baan :hammer:

pally · 28 november 2010 op 15:24

haha, geinig wbmien! 😆 😆

groet van pally

trawant · 28 november 2010 op 17:09

Vette duoshit..! :hammer:

lisa-marie · 28 november 2010 op 23:06

had de andere gemist maar nu wel gelezen en deze co-columns zijn :hammer:

Mien · 28 november 2010 op 23:12

Wat een leuk cadeautje van Sintepintje …

Thanks,

Bas Piet

p.s.
Ik kan het iedereen aanraden. Het schrijven van co-columns (ook Kawa ;-)). Alleen al vanwege de lol en de samenwerking.

WritersBlocq · 29 november 2010 op 13:44

Het was superleuk om te doen, nogmaals bedankt Mien voor de uitnodiging. Jullie bedankt voor het lezen.

Groetje van Sintepintje :pint:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder