-“Mam ik ga even naar de dokter toe, tot zo.”
*Ik geef mijn moeder, die nog in bed ligt aangezien het 10 voor 8 in de ochtend is, een knuffel.*
“Doeg, tot zo.” *Na 3 minuten wachten in de wachtkamer word ik omgeroepen en loop ik richting de hal waar de kamers van de verschillende doktoren zich bevinden.*
*Ik loop de gang in en word tegemoet gelopen door een vrouwelijke arts bij wie ik 1 keer eerder ben geweest omdat toen mijn eigen dokter op vakantie was.*
*De vrouwelijke arts begroet mij.*
“Goedemorgen, kom binnen. Neem plaats, zeg het maar wat is er aan de hand.”

-“Sinds 2 weken ziet mijn teen er raar uit, in het begin was hij alleen opgezwollen en rood, maar nu zag het er zo gek uit dat ik dacht, ik ga maar even naar de dokter toe.”

*Ik trek mijn linkersok uit en toon mijn grote teen die aan een kant rood en opgezwollen is, er viezigheid onder de nagel zit en waarvan bijna de hele linkerhelft onder de nagel zwart is.*

*De arts bekijkt mijn teen eventjes.*
“Dat is ontstoken, ik zal er even een nat verbandje omheen doen wat er dan 24uur om moet blijven, je kan dan dus verder niet naar school of werk toe.”

-“Maar ik loop stage, zou ik dan vanwege die teen thuis moeten blijven, zou het niet van het weekend kunne, dat ik het er zelf even omheen doe, of gaat dat niet?”

“Dat kan ook hoor, als je hem er morgenmiddag even omheen doet, dat is erg makkelijk, dan is dat geen probleem.”

*Ik krijg een verbandje mee en een gaasje zodat het verbandje de volgende dag op zijn plek zal blijven.*

*De volgende middag doe ik het verbandje eromheen en houd het braaf 24uur lang nat, erg veel vertrouwen heb ik er niet in, mijn teen ziet er niet uit, is 100% ontstoken en een nat verbandje moet dat oplossen?*

*Na 24uur haal ik het verbandje ervan af, totaal geen verschil…*

*Dinsdag 30 Mei moet ik weer naar de dokter, dit keer gelukkig weer mijn eigen dokter, dat het bloederig gaat worden staat al vast, mijn teen is zo erg ontstoken dat een groot gedeelte van mijn nagel eraf gaat, samen met een stuk van het nagelbijt (dat is waar de nagel uit groeit). Als dat is gebeurd mag/kan ik niet meer lopen de dag daarna moet ik in ieder geval thuisblijven en de dag daarna is nog maar afwachten.*

Bij deze wil ik de vrouwelijke arts hartelijk bedanken, inmiddels is de ontsteking namelijk net even wat erger dan toen ik bij haar op bezoek ging, toen zag het er raar uit maar had ik er geen last van, nu ziet het er gewoon vies uit en gaat het na een klein stukje lopen al flink pijn doen. Daarnaast moet er nu dus flink in worden gesneden, mis ik eerst een middag en daarna een volledige dag stage. Bedankt, voor het extra ongemak, extra overlast en de extra pijn, voortaan ga ik maar weer naar mijn eigen dokter, die weet in ieder geval wat goed voor me is. 🙂


6 reacties

Mosje · 4 juni 2006 op 12:15

Het verhaaltje snap ik wel, maar al die sterretjes niet, tenzij die teen zodanig zeer deed dat je sterretjes zag?

Li · 4 juni 2006 op 12:29

Pfff, ik zie ook sterretjes. En bovendien nog streepjes.
Nergens voor nodig Niek. Zonder is het veel beter leesbaar.

Hopelijk ben je niet op je teentjes getrapt?:-D
Li

Niek · 4 juni 2006 op 20:43

Nee hoor, ik vroeg me af hoe ik het moest opschrijven, volgende keer dus zonder al die tierelantijntjes 🙂

Ben altijd alleen maar blij met wat feedback, als niemand zoiets zou zeggen zou ik het over 5 jaar nog fout doen 🙂

sally · 5 juni 2006 op 11:59

Mooi dagboekverslag.

groet
Sally

Anne · 5 juni 2006 op 15:24

Dokter 1 had strenger moeten zijn, en jij had moeten luisteren. In plaats daarvan heb jij je tijdsschema willen beschermen en nu zit je met achterstallig (en vermeerderd) teen-leed. Dat lijkt me een les voor de volgende keer.

Je dokter daarvan de schuld geven vind ik niet kloppen, dat ze meteen iets wilde doen spreekt juist voor haar. Dat ze vervolgens jouw suggestie om het later zelf te doen heel makkelijk accepteerde vind ik van de andere kant ook weer niet goed.

Om een ontstoken lichaamsdeel een natte lap wikkelen maar dan wel meteen en op de juiste wijze is op zich de goede manier.

Verder nog wat vergeten natuurmiddeltjes die echt helpen (ervaring): gehakte rode ui op de gezwollen plek om de teen heenbinden (s’nachts)als er nog niet gesneden is, witte koolblad om de teen heen binden, in afgekoelde kamillethee of afgekoelde saliethee de teen laten baden, dat ontsmet en verzacht.

En ten slotte; laat de sterretjes inderdaad maar zitten voortaan.

Anne

Mup · 6 juni 2006 op 17:15

Mijn reactie komt erg laat, en alles is al gezegd. Wil daar wel nog aan toevoegen dat het leuk is om te merken dat de ‘kritiek’ door je serieus genomen wordt, dat mis ik nog wel eens bij schrijvenden, complimenten dus,

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder