Gisteren las ik op de voorpagina dat er in een kanaal in Nederland een been is gevonden.
Er stond letterlijk: ‘in de IJssel bij Wijhe is het linkeronderbeen van een man gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf, aangezien het lichaamsdeel met geweld van de rest van het lichaam is gescheiden’. Ik heb de krant even naast me neer gelegd en ben gaan nadenken. Het is WAARSCHIJNLIJK een misdrijf, dus ze zijn er nog niet zeker van. Ik bedenk dat het been natuurlijk ook op een andere manier van het lichaam afgeraakt kan zijn. Misschien was de bezitter van het been zo hard langs een kanaal aan het joggen dat-ie zichzelf als het ware voorbij rende en had hij niet in de gaten had dat zijn been achterbleef.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat iemand bij het dichtklappen van het autoportier nog niet geheel goed geïnstalleerd was en met een ruk van het onderbeen gescheiden werd. Met een automaat kom je dan toch nog wel thuis dus laat je zo’n ledemaatje gewoon in het water liggen. Voor de politie lijkt het dan een misdrijf maar het is gewoon een huis-tuin-en keuken-ongelukje. Categorie ‘even Apeldoorn bellen’. Wat maakt het uit, een bee(n)tje meer of minder, er zijn nog benen zat op de wereld.
Of misschien was het een geamputeerd been dat ze in het plaatselijke ziekenhuis per ongeluk in de verkeerde container hebben gegooid. Ja, als ik er zo even over nadenk, merk ik dat de kans dat het een misdrijf was eigenlijk maar heel klein is! Fijn dat de media mij telkens zo goed aan het denken zetten! Zo zie je maar dat je de krant niet kunt missen, geen dag (in tegenstelling tot je been).


7 reacties

Troy · 12 april 2006 op 18:02

Heerlijk, dit soort op hol geslagen hersenspinsels 😀

Ma3anne · 12 april 2006 op 19:00

Ja, die uitspraken van de politie zijn soms lekker vaag en onlogisch als ze niets kwijt willen of mogen. Heb je leuk op doorgefantaseerd.

MarkD · 12 april 2006 op 19:43

Kranten zijn af en toe een behoorlijk rommeltje! Leuk gevonden

DriekOplopers · 12 april 2006 op 20:22

Zo zie je maar weer: je hoeft niet altijd steen en been te klagen over de krant 😀

Driek

KawaSutra · 12 april 2006 op 23:26

Hahaha, ik zie er ook geen been in, dit soort berichten.

Mup · 13 april 2006 op 05:55

Ze kunnen je idd behoorlijk op het verkeerde been zetten. De media op een mooie manier een hak gezet,

Groet Mup.

WritersBlocq · 13 april 2006 op 19:39

De column is lèkker, volle vaart. Voelt goed hè, als je het zo effe van je afratelt 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder