Yes! Mijn hart juichte. Sophie van der Stap, een heel mooi meisje van 24 (peilloos diepe donkere reeënogen, sensuele lippen enz. enz.) vertelde op de radio dat ze op oudere mannen valt van wel in de 40. En die hoeven niet eens rijk te zijn (dat laatste verzin ik erbij, maar in mijn fantasie zou het passen bij een meisje zoals zij) Ik ben zo’n ouwe bok en ik lust wel een groen blaadje. Dus we hebben een potentiële match. Ik val ook op haar vanwege haar gave glanzende huid en haar ranke vrouwelijke vormen die nog niet zijn gecompromitteerd door 2 van de 7 hoofdzonden, vraatzucht en luiheid. Daarvoor in de plaats bied ik 2 andere hoofdzonden die volgens mij nauwelijks zonden zijn, wellust en ijdelheid. Een beetje een domper was het dat ze toegaf eigenlijk nog het meest te vallen op mannen van in de 50. Ben ik eigenlijk wel oud genoeg voor Sophie? Sophie van der Stap is schrijfster, zojuist is haar tweede boek uitgekomen. ‘Een blauwe vlinder zegt gedag’. 2 jaar geleden werd ze wereldberoemd in Nederland en zelfs daarbuiten, met haar eerste boek. ‘Meisje met negen pruiken’. Daarin beschrijft ze hoe ze als 21-jarige niet bij de pakken was gaan neerzitten toen ze kanker kreeg. En glorieus overleefde. Nog geen 25 is ze nu en ze heeft meer meegemaakt dan een ander in een heel leven. Als wijsheid komt dan is het gewoonlijk met de jaren. Maar wat Sophie in een paar jaar doorstond, heeft haar 30 jaar wijzer gemaakt. Een geluk bij een ongeluk mag je dat noemen. Naast de schoonheid van de jeugd maakt dat haar zo onweerstaanbaar voor een wijze oude man met jonge pretenties.

Sophie, al ben ik nog geen 50, ik weet dat ik oud genoeg voor je ben. Het zal vast niet om de rimpels, de hangbillen, de bierbuik, de grijze haren en de kortademigheid zijn dat je op oudere mannen valt. Ik kan me geen gerontofiele neigingen bij zo’n frisse jonge meid als jij voorstellen. Je valt op oudere mannen omdat ze de tijd hebben gehad om wijzer te worden. Omdat je mannen die eigenlijk nog jongetjes zijn, ontgroeid bent. Jongetjes maken op een wereldwijze meid als jij geen indruk.

Het mooie voor jou, lentebloem, mooie Sophie is dat er zoiets is als het beste van 2 werelden verenigd in een persoon. Je hoeft niet te kiezen tussen jong en strak, maar dom enerzijds en wijs, maar uitgezakt en verkreukeld anderzijds. De wijsheid is bij mij weliswaar langzamer gekomen dan bij jou, maar nu is het wel degelijk zover. En dan de bonus! Ik heb nog steeds het lijf van een kerngezonde twintigjarige, strak en rank. Geen bierbuik, maar ook geen sportschoolspieren. Geen kwantiteit maar kwaliteit. Zonder hulp van de cosmetisch chirurg. Ja kijk, mijn huid is een tikkeltje minder elastisch en stralend dan jouw soepele jongemeidenhuid met de glans van zijde. En toegegeven, ik heb grijzende slapen en op een plekje dat zich langzaam uitbreidt, is de terugtocht van het haar begonnen, onherroepelijk in mijn geval. Als ik aan de pruik ging, zou het niet voor een jaar, maar voor de rest van mijn leven zijn. Voor het uitvallen ervan heeft mijn überhippe kapstertje geen goede oplossing, maar de grijze haren heeft ze met precies het goede kleurtje afdoende bestreden. En, ook niet onbelangrijk, van de apotheek heb ik niets nodig om een jonge meid blij te maken. Ik sta klaar voor het meisje met negen pruiken.

Categorieën: Media

13 reacties

arta · 15 mei 2008 op 07:15

😆
Als ze nu nog niet ‘om’ is, dan weet ik het niet, hoor!:-D

SIMBA · 15 mei 2008 op 08:25

Wat een mooie liefdesverklaring, ik hoop dat Sophie het leest.

Dees · 15 mei 2008 op 09:13

Twintig jaar leeftijdsverschil, onnatuurlijker kan ook al bijna niet. Hoewel mannen van in de veertig met vrouwen van in de zestig, dat lijkt me dan wel weer een goeie combi (tenminste, tegen de tijd dat ik zestig ben lijkt het me wel wat, zo’n lekker sappig, strak, sensueel veertigertje met al dan niet geverfde slapen).

Sheevasifa · 15 mei 2008 op 09:54

Haha, vind het af en toe toch een beetje vies, maar dat ligt aan mij :stom:

Troy · 15 mei 2008 op 12:03

Als ik jou was zou ik haar die column toesturen. Je weet maar nooit. 😉 Ik zie nu trouwens dat de sectie waar je op haar website iets persoonlijks achter kunt laten nog niet bruikbaar is, dus nog even geduld. Anders kan ik je misschien ook wel helpen want volgens mij woont ze bij mij in de buurt. 💡

Hoe dan ook, een geweldige column. Als ik Sophie had geheten zou ik hier nu met gloeiende wangen zitten. 😎

SIMBA · 15 mei 2008 op 13:28

[quote]Anders kan ik je misschien ook wel helpen want volgens mij woont ze bij mij in de buurt. [/quote]
Troy de huwelijksmakelaar 😆

Mup · 15 mei 2008 op 15:01

En dan te bedenken dat je nog wijzer gaat worden. Het enige nadeel aan de oudere, rijpere en wijze man is dat ze ook te eerlijk kunnen zijn.
Hele originele liefdesverklaring,

Groet mup.

Neuskleuter · 15 mei 2008 op 15:53

Als bijna leeftijdsgenote van Sophie zou ik er bijna voor vallen. En dat terwijl ik zelf eigenlijk niet zo houd voor zulke leeftijdsverschillen 😀
Leuk stuk!

Maurits · 15 mei 2008 op 21:14

Troy, Ik houd me aanbevolen voor je assistentie!

Dees, Why wait?

[quote]Als bijna leeftijdsgenote van Sophie zou ik er bijna voor vallen[/quote]
Neuskleuter, Ben je net zo leuk als Sophie? Dan wil ik wel eens kijken wat ik aan dat “bijna” kan doen :kus:

Li · 15 mei 2008 op 23:14

Tja, ik weet hoe ‘jouw’ Sophietje eruitziet. Daarentegen vind ik jouw groene sterretjes wat magertjes. Ik had eigenlijk wel een flitsende foto verwacht 😀

Hoe dan ook: de column is weer als vanouds lekker.

Li

Maurits · 15 mei 2008 op 23:38

[quote]Ik had eigenlijk wel een flitsende foto verwacht [/quote]
Li, ik zal er eens over denken. Ben bang dat ze dan allemaal in de rij staan 😎

champagne · 18 mei 2008 op 20:02

Hahaha, narcisme, doe er je voordeel mee 😀

R@@F · 18 mei 2008 op 21:17

[quote]En, ook niet onbelangrijk, van de apotheek heb ik niets nodig om een jonge meid blij te maken.[/quote] Dus je hebt al arsenicum in huis 😀 ?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder