Wie miept over de jeugd van nu, is wat mij betreft compleet van het padje af. De jeugd heeft de snelste innovatie ooit achter haar naam staan; taal. De turbotaal.
Flitsend en sneller dan het geluid. Wat besturend Nederland niet voor elkaar krijgt, flikt de jeugd met hun taaltje; gisteren gelanceerd, betekent vandaag volledig opgenomen in hun communicatiesysteem. Landelijk wel te verstaan. Hun taalcompetentie is groot. Hun taal krachtig, beeldend en zeer stellig.

Maar zonder lulijzer ben je helemaal van de plaat geschraapt en op zijn minst een vago. Met snekken slinger je patat naar binnen, met snacken een pleur pillen. Ben je de sjaak dan ben je de lul en een spookpik is nog nooit ontknaapt.

Goor is ranzig, tof is vuig, en versleten afgeneukt. Door te stuiteren op wrede muziek, ga je van de planeet. En tegen een kwallebal zeg je: “Naai een kraai, je gaat maar lekker in je remi kantelen. Opbokken prutser!”

Een agrarische penis drinkt liters rundercocktail en nog meer Spa goud. Penis Apollo is zijn specialiteit, ook wel gelul in de ruimte genoemd. Hij verplaatst zich in een hoerensloep en het aangedronken vetlaagje rond zijn maagstreek is simpelweg een horeca-spoiler.

Het huppelkutje van de buren rijdt in een ordi trutteschudder uit het jaar van de houten gulden, en vormt samen met haar man een bankstel. Er is waarschijnlijk van alles mis met haar intrasfeer, maar wat roest dat nou?

Een damesdubbel heeft niets met tennis te maken, maar alles met een vrouwelijk setje. Krijg nou tieten! Wisten jullie dat?
Matcht het tussen twee heren, dan heb je een herendubbel. En wil het levelen helemaal niet lukken, ben je toch echt een desperado.

De mierenliefhebber, neukt ze ook en mag zichzelf achter mekaar uploaden. Nina-Brinken is maten naaien en het recht praten van een lulverhaal, doe je door middel van een erectificatie.

De jeugd niet sporen?

Ben je hoerig?! Hun woordenschat is vet styling.

Laterrr…

Categorieën: Maatschappij

13 reacties

Shitonya · 10 mei 2004 op 11:19

Geinige column 😛
Alhoewel het meeste me niet bekend in de oren klinkt, terwijl ik zelf ook nog vaak genoeg wordt omringd door die bierzuipende, rokende, schepsels.
Maar ja, ik denk ook dat het ook wel afhangt van waar je woont. In de ene stad noemen ze een vriend een mattie en in de andere stad een klootzak en in de andere stad weer een homo.

Hopelijk worden ze snel volwassen…

viking · 10 mei 2004 op 12:11

Gezien je niveau mag wat mij betreft je column productie wel wat omhoog! Klasse!

Kees Schilder · 10 mei 2004 op 12:33

Geweldig geschreven.

sally · 10 mei 2004 op 16:02

Echt wel cool die column van jou
afgedrukt en met m,n kinderen hartelijk om gelachen.
groetjes
sally

Dees · 10 mei 2004 op 17:57

Jouw column is ook vet styling.

Genoten!

Louise · 10 mei 2004 op 20:03

Super om te lezen dat jullie genoten of gelachen hebben. Bedankt voor jullie positieve reacties!

Toch is het wel een beetje teveel eer, want met zoveel gave woorden en uitdrukkingen is het natuurlijk een koud kunstje om er een lekker stukje van te maken.

Maar eh… alle woorden duidelijk? Ik had namelijk half en half verwacht dat ik er nog een vertaalcolumn achteraan kon schrijven 😉

Irma · 10 mei 2004 op 22:46

Vet cool, deze column 😉

Erg grappig, die turbotaal, maar tegelijkertijd diep triest dat er tegenwoordig geen aandacht meer wordt besteed aan foutloos schrijven. Ik ken zelfs onderwijzers die taalfouten maken.
Jammer, taal is mooi. Of ben ik nou weer van de oude stempel…? 😛

Mosje · 11 mei 2004 op 09:51

cool-vet-gave kollum.
maar nu ga ik effe chillen….

Eftee · 11 mei 2004 op 11:43

Ik moet ook vaak aan m’n zoon vragen, wat hij zegt. Veel wat jij schrijft heb ik nog nooit gehoord. Zal wel leeftijdsafhankelijk zijn ook.
Leuke column!

Ma3anne · 11 mei 2004 op 12:09

Ja, lekker vage tjap hebben die vampo’s tegenwoordig!

Ik vind het wel lachen met die turbotaal. Ze verzinnen het soms waar je bij staat. De taal is nog nooit zo levend geweest als in deze tijd, denk ik. De tijd dat je strafwerk kreeg als je ‘hartstikke’ zei, hebben we gelukkig lang achter ons gelaten.

Vette jus, deze column! 😀

Maestro · 11 mei 2004 op 13:00

Eh vette dope column man. jouw schrijfstyle is echt ill hoop dat je door gaat met deze roffe shit

Irma · 11 mei 2004 op 14:51

Er ligt een commercieel gat in de markt voor Het Groene Boekje!
Elke maand een nieuwe uitgave waarop je je kunt abonneren! 😛

Li · 11 mei 2004 op 22:35

Er gaat een wereld voor mij open Louise. Ik probeer wel eens te ontcijferen wat mijn kids op MSN gooien. Ik heb het opgegeven want dat kost me zee-en van tijd! Ik snap er geen bal van.

Hartstikke leuk geschreven!

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder