Linda de Mol gaf in een openhartig interview na haar echtscheiding aan dat ze er bewust voor gekozen heeft de pijn te verdoven door ogenblikkelijk een andere relatie aan te gaan.
Ik dook na een lange relatie heel snel weer in een nieuwe relatie, als vlucht om de pijn van het verlies te verzachten. Iedereen verwerkt een scheiding of verbroken relatie op zijn eigen manier, ik deed dit dus door onmiddellijk een nieuwe relatie aan te gaan. Een rebound relatie is een tussenrelatie omdat het vaak geen lang leven beschoren is. Het geeft bovendien weer wat zelfvertrouwen en het idee dat men aantrekkelijk, sexy en gewild is.

Mijn nieuwe relatie was het tegenovergestelde van de ex partner, zowel in uiterlijk als innerlijk, dus even iets geheel anders. Zij was een luisterend oor en steun en toeverlaat met als beloning een heftige relatie.

Onze relatie begon heel onstuimig, we begonnen na een paar weken al over eventueel samenwonen of trouwen. Er was achteraf gezien geen sprake van echte verliefdheid, meer een intieme vriendschap, die uiteindelijk op gebruik maken van de ander gebaseerd is.

Ze was het slachtoffer van dit alles, ze dacht in een nieuwe relatie te stappen, maar uiteindelijk was ze alleen een tijdelijke tussenpersoon en mocht ze de scherven van de pas verbroken relatie bij elkaar rapen om daarna plaats te maken voor een ander. De relatie was ook vrij eenzijdig, het draaide allemaal om mijn arme persoon met het liefdesverdriet. Zij was goed om te zorgen dat ik het leven weer op de rails kreeg, daarna liet ik mijn rebound partner vallen om weer verder te gaan met het leven.

Soms is het zelfs zo dat de nieuwe relatie aangegaan word voor de oude verbroken is om steun te hebben bij het verbreken van de oude relatie en deze nieuwe is dan alleen de opvang voor alle ellende en emoties.
Voor degene die denkt zijn kans te slaan bij een net, of nog net niet, gescheiden man of vrouw kan ik alleen maar het advies geven: “weet waar u aan begint!”.
Er bestaat een vrij grote kans dat er veel geïnvesteerd word in een relatie en na goed bedoelde diensten aan de kant gezet wordt voor de echte nieuwe liefde.

“Bezint, eer ge bemint” is hier duidelijk het motto.

Categorieën: Liefde

2 reacties

Libelle · 24 september 2011 op 21:48

Jeetje, je zult maar gebruikt worden door zo’n
“hink-stap-sprong figuur”. Wat een egoïsme!

Meralixe · 25 september 2011 op 14:51

Inderdaad, egoïsme is de grootste vijand van “de liefde”. Overigens, liefde is een werkwoord en heeft niets te maken met een zich tijdelijk goed voelen!!
Vandaag de dag wordt er meer getest op “”fun” en amusementswaarde. Dat dergelijk gedrag “slachtoffers maakt binnen een harde veeleisende maatschappij spreekt voor zich.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder