Ik zit bomvol inspiratie. Mijn notitieboekje puilt uit van potentiële columns en ik voel een niet in te houden drang om voor eens en altijd mijn hart te luchten. Toch houdt iets me tegen. Columns schrijven is namelijk slecht voor mijn liefdesleven. Allereerst omdat mijn vriendjes tot nu toe allemaal de ‘dit kan ik ook wel’ drang hadden om zichzelf te bewijzen. Keer op keer moest ik het horen. “Kijk, Chan, ik heb óók een column geschreven.” Helaas ben ik niet van het subtiele soort en het is dan ook aan mijn hoongelach en niet al te vriendelijke opmerkingen te danken dat de columnx-lezers niet verveeld zijn met duizenden lofzangen over mijn schoonheid.

Vreselijk de arrogantie van de mannen om te denken dat zij alles kunnen wat ik ook kan. Ik hoef toch ook niet zo nodig te voetballen, alleen maar omdat hij het doet? Voor je het weet kun je als vrouw je eigen lekke banden gaan plakken. Dat gaat dus helemaal de verkeerde kant op.

Ik kreeg een keer een column, of wat er voor door moest gaan, opgestuurd van een ex-vriendje. Hij had het tijdens onze relatie, of wat er voor door moest gaan, geschreven na een dagje strand. De column bevat een aantal memorabele zinnen. Ik vraag me af of dit liefde is. Ik mag niet eens bij haar op de handdoek komen liggen. Nou vraag ik je. Waarom neem je je eigen handdoek nog mee, als je er bij mij op wilt komen liggen? Wat een idiotie! Het is 30 graden, kom laten we gaan kroelen en een waterstroom aan zweet van hier tot Gunteren teweeg brengen.

Maar het allerergst zijn de mannen die op de voorhand je columns gaan lezen. Niet voor niets heb ik mijn weblog uit de lucht gehaald. “Ik las dat je pakken vla naar het hoofd van je ex-vriendje hebt gegooid, misschien moeten we onze date maar uitstellen.” Ze gaan hierbij volledig aan het feit voorbij dat ik heus wel yoghurt had willen gooien, maar vla betere vlekken geeft. Natuurlijk is het zonde van de vla, dat snap ik ook wel.

Ik heb nog kort een man gedate die blind was, maar zijn braillecomputer was de pest voor onze relatie.

Maar genoeg is genoeg. Tijdens mijn columnloze periode heb ik zoveel mannen leren kennen en tot mijn scharrels gemaakt, dat het hoog tijd is dat ik daar het mes in zet. Teveel is ook niet goed natuurlijk. Dus noem ik achteloos tussen neus en lippen door dat ik columns schrijf, wetende dat een beetje nieuwsgierige man ze toch wel kan vinden. Ik gebruik ook niet bepaald een verhullende nickname natuurlijk.

En tot mijn vreugde werkt het! Twee hebben er al afgezegd en ik heb ook al weer drie uiterst lachwekkende “columns” van een ander in mijn mailbox gevonden. En met een valse grijns op mijn gezicht typ ik nu dit verhaal. Het werd hoog tijd dat ik de bitch in mij er weer eens uitliet.


12 reacties

Esther1975 · 21 augustus 2008 op 07:26

Over het algemeen leuk geschreven, al hield ik een beetje een nare bijsmaak over van het arrogante sausje wat er overheen ligt.

Dat van die vla vond ik overigens wel erg leuk 😀

arta · 21 augustus 2008 op 07:29

😆 Go!Go!Go!
Wel een beetje van de hak op de tak geschreven, maar ondanks dat is het smullen!:-D

Fem · 21 augustus 2008 op 08:07

dat van die vla en vlekken wist ik niet :eh:
goede tip voor een ijverige huisvrouw… :hammer:

SIMBA · 21 augustus 2008 op 09:00

Goede pre-selectie!

pepe · 21 augustus 2008 op 09:24

Hij leest lekker weg deze column. Nu maar hopen dat je inspiratie blijft houden. 😆

Prlwytskovsky · 21 augustus 2008 op 09:39

Chanti wat leuk om je weer iets van je te lezen.

Ervaren als ik ben heb ik geleerd pakken met vla of met wat dan ook, te ontwijken.

Benieuwd wat die “Bitch” in jou ons gaat voorschotelen. 😉

weathergir · 21 augustus 2008 op 10:12

Kom maar, kom maar, kom maar… met die bitch! 😀

lisa-marie · 21 augustus 2008 op 10:30

Heerlijk ik zit hier nog steeds met een grijns op mijn gezicht.
😆
Weet je mona toetjes, van die kleine ,geven ook zulke heerlijke troep en kan je nog beter mee mikken. 😀

Shitonya · 21 augustus 2008 op 14:18

Errr wat moet dit nu weer voorstellen.. leuk als je een 18 jarig puberend eelbultje bent die indirect probeert uit te leggen hoeveel denkbeeldige vriendjes ze wel niet heeft, maar ik zie werkelijk geen glimlach-gehalte in deze brei. Af en toe schrijf je wel eens iets waarvan ik denk..ja daar zit wat in..maar af en toe, zoals nu, denk ik.. stap de kroeg in en doe daar desnoods inspiratie op, want dit is een typisch voorbeeld van inspiratieloosheid

Chantal · 21 augustus 2008 op 21:04

Bedankt voor de reacties allemaal. Het is echt eeuwen geleden dat ik iets heb geschreven, dus het was wel even spannend hoe deze zou worden ontvangen.

Shit, ook jij bedankt. Ik heb in een deuk gelegen voor ik deze column schreef. Ik wist niet dat jij nog iets kon schrijven om die lachbui te overtreffen. Toch wel dus. 😀

pally · 21 augustus 2008 op 22:16

Absoluut sacastisch geinig, chantal!
groet van Pally

Neuskleuter · 23 augustus 2008 op 22:42

Kom maar op met die exen-beschrijvingen en afkraakverhalen! 😀

Dat van die vla is hilarisch. Ik at als kind gele vla met een plastic lepeltje en ik weet dus hoe de klodder op het voorhoofd van mijn vader stond. Het is een mooie kleur, geel. Gelukkig kon mams er zo hard om lachen, dat paps niet eens meer boos kon worden. Maar ik heb sindsdien geen vla meer met plastic lepeltjes gegeten.

Misschien kan je het eens met een ranjabus proberen?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder