Bisschop Benedictina XVI van Rome is onfeilbaar. Vind hijzelf. Evenzo zijn 264 voorgangers. Alles wat ‘meneer’ denkt, voelt of uitkraamt is maar voor één uitleg vatbaar: de zijne! Als gelovige ooit betrokken geweest bij een bizar mirakels wonder? Een ster in het ijs waarin Jezus te herkennen viel? Tina verklaart je zalig dan wel heilig. Wonderlijk. Petrus II, bendeleider van de praalzieke wereldkerk, denkt ondertussen dat het elke dag carnaval is. Een beetje kerel verrekt het toch zich in zulke kledij te hijsen. Een ander pijnpunt is het tekort aan geslachtsloze priesters. Een gezonde hetero vent laat zich niet meer levenslang de geneugten van het vlees ontzeggen. Een homofiel kruipt simpelweg uit de kast én op een kerel. Laat zich de aardse frivoliteiten niet door een celibaat onthouden. Staan kinderen bovenaan je verlanglijstje dan snel een roeping simuleren en bij een orde intreden. Pedofielen, wel gretig werkzaam, wordt in de RK-club geen strobreed in de weg gelegd. Toetasten, daarna toedekken en wegkijken is het credo. Voor vele landgenoten (“Ze maken mij de pis niet lauw”) de aanleiding biecht, dogma’s en encyclieken in het vagevuur te kieperen. Hosties en wijn worden door het toilet gespoeld. De brand in die malle poppenkast! Gevolg: beeldenstorm in elke kringloopwinkel en godshuizen omgetoverd tot disco’s waar iedereen spuit, snuift en slikt. Tja, da’s effe slikken voor Santo Padre Joseph Aloisius Ratzinger.

Van oudsher hebben de rode jurken een sterke geldings- en zendingsdrang. Lui die je wel om een boodschap kon sturen trokken ooit met kisten vol spiegeltjes en kraaltjes richting exotische werelddelen. De kist helaas met dubbele bodem. Onder hun arm hadden ze ook de blijde boodschap. In plaats van zendeling noemde de Onfeilbare Puntmuts die veldpredikers missionaris. De inheemse bevolking was passend ontkleed, gezien de helse temperaturen. Aanvankelijk draaiden hun lachspieren overuren toen ze die witte melkmuilen zagen in hun wonderlijke, wat warme outfit. Hun vreemde gezangen deed de inboorlingen op de borst roffelen van intens plezier. De lokale, heidense (zonnecultus) bevolking moest en zou bekeerd worden tot het katholieke ongeloof. Grotendeels onder dwang waarbij slachtpartijen eerder regel dan uitzonderingen waren. Slikken of stikken! Heb uw naaste lief/Gij zult niet doodslaan kreeg een geheel nieuwe interpretatie. Ondertussen vulde het Instituut haar zakken. Mede daardoor is het hoofdkantoor plus bijbehorend pleintje in Rome wat bespottelijk omvangrijk uitgevallen. Mis-dienaren.

Bisdom Groningen en Leeuwarden proberen creatief manier het tekort aan passie-priesters op te lossen. Er worden 2 x 4 gecastreerde Colombiaanse (aankomende) priesters naar het Noorden ingevlogen, waar ze in de parochies aan de slag gaan. Na de vondst van cocaïne in het Vaticaan is er alle reden om de contacten met Colombianen nog eens te versterken. Places to be: Klazienaveen, Zwartemeer, Barger Compascuum en Emmer Compascuum. Charismatische jongeren zijn het en het is de bedoeling om ze te huisvesten in één pastorie. Handig voor het klaverjassen en het elkaar bevredigen. Alleenwonende priesters vereenzamen of gaan dood in ‘the idylle of nowhere’. Die ‘jongens’ vreten dan na 3 weken verblijfsgenot op het Hollandia-platteland hun habijt op of nemen een overdosis meegesmokkeld poeder. Het geloof staat in Nederland op een laag pitje. De Colombianen willen iets terugdoen door bij te dragen aan de evangelisatie in ons land. In plaats van glimmende prullaria hebben de jongens een doos IPads bij zich. Voor een hemelse bekering. Ook al vindt hun grote leider Twitter en Facebook uit den boze. De Zuid-Amerikanen vestigen zich voorgoed in ons land. De bisdommen kunnen nog lang de vruchten van hun werk plukken. Door het condoomverbod kunnen we wellicht prachtig getinte verse parochianen verwachten. Want lieve jongens weten: de taal der liefde is universeel. Kwestie van kuisheid en zelfbeheersing!


3 reacties

Harrie · 4 februari 2011 op 13:52

Het vlees is zwak. Zeker in heilige huisjes. Daarom val ik op hout. Bij voorkeur berkenhout, lekker zacht.

bouwjaar54 · 4 februari 2011 op 14:12

Brandhout! Is voedzaam, gezond én smaakvol…

DACS1973 · 4 februari 2011 op 14:21

En brandbaar.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder