Gisteren heb ik op straat per ongeluk hele hordes blondines beledigd. Werkelijk waar, ze keken mij met buitengewoon vuile blikken aan. En nu zult u zich afvragen, waarom. Welnu, waarde lezer, ik heb wél naar ze geknipoogd, maar níet aan hun kont gezeten. “Maar Driek,” zult u zeggen, “dan doe je het toch juist goed?” Neenee, dan hebt u niet goed opgelet. Uit onderzoek blijkt dat blonde mensen meer flirten en dat een verkennende hand op de bil in veel gevallen van harte welkom is! Wat een geweldig onderzoek is dat. Ik las in het tijdschrift La Vie en Rose dat blonde mensen meer flirten. En dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Leuk trouwens: voor 92 procent van de Nederlandse bevolking is flirten ‘een spelletje’. Ja, u leest het goed: 92 procent! Volgens mij is dat een score die niet valt te overtreffen. Graag neem ik enige vergelijkingen met u door. Voor slechts een schamele 64 procent van de Nederlanders is pesten ‘een spelletje’; voor de overige 36 procent betreft het een probleem op de werkvloer. En voor niet meer dan 81 procent is voetbal ‘een spelletje’; voor de resterende 19 procent is dat oorlog.

En het onderzoek maakt ook dingen duidelijk waar ik lang van wakker heb gelegen. Wist u dat 20 procent van de mensen flirt ook in de supermarkt? Het zijn vooral vrouwen die zich daar schuldig aan maken. Eindelijk snap ik waarom een paar weken geleden die blonde mevrouw een pak oesters in mijn karretje legde. Dat is gewoon de natuur…

Vandaag heb ik trouwens getracht, mijn leven te beteren. Ik zag in het Sarphatipark in mijn geliefde Amsterdam een oogverblindende blonde stoot rondlopen. Ik eropaf. Ik zette mijn geile blik op, en sprak: “Hee lekker ding! Kom eens hier?” Toen ze inderdaad even bleef staan, pakte ik haar vol op haar heerlijke mond, en legde beide handen op haar verrukkelijke achterwerk.
Ik heb nu een uurtje op de bank gelegen met een biefstuk op mijn dichtgeslagen oog, en morgen moet ik even naar de opticiën om mijn verfrommelde brilletje weer te laten oplappen. Waarom ging het mis? Ze wás helemaal niet blond. Neemt u maar van mij aan: gewaterstofperoxideerde brunettes zijn levensgevaarlijk!


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

9 reacties

smartie88 · 30 mei 2007 op 15:10

Hihi Driek toch:P
Maar goed dat je nog wel dit stukje hebt kunnen schrijven;)
Een leuke analyse..ik ben zelf niet blond(uiterlijk dan;))dus kan er niet over meepraten..maar dat de supermarkt het walhalla is van de flirtkunst: so true..Als kassameiske noem ik t klantenbinding;)

Afijn…ben benieuwd naar je volgende “test”;):)!

SIMBA · 30 mei 2007 op 20:04

[quote]pakte ik haar vol op haar heerlijke mond, en legde beide handen op haar verrukkelijke achterwerk[/quote]
Tsja…als jij dít flirten noemt… 😆

pally · 30 mei 2007 op 21:45

Flirten moet ietsje subtieler , Driek. Geeft niet, je leert het wel na zes blauwe ogen 😆

groet van Pally

Trukie · 30 mei 2007 op 22:45

Ik meen me te herinneren dat jij Driek ook iets bruims boven op je hoofd hebt groeien :eh:

Siebe · 30 mei 2007 op 23:05

Betekent dit dan ook dat:

‘gewaterstofperoxideerde brunettes have even more fun?’

😉

S

KawaSutra · 31 mei 2007 op 00:46

[quote]voor 92 procent van de Nederlandse bevolking is flirten ‘een spelletje’[/quote]
Hopelijk dan wel de volwassen bevolking. Verontrustend als dat al begint bij bijv. 5 jarigen, hoewel ik ik tegenwoordig nergens meer verbaasd van sta. 😀

arta · 31 mei 2007 op 08:46

Hilarische column!
Zag het helemaal voor me!
@PCNAX: Goede reactie, zeg! :eh: :eh: :eh:
😀

Shitonya · 31 mei 2007 op 16:53

Simpel, maar een dropje om te lezen

Mup · 31 mei 2007 op 17:15

[quote]Wist u dat 20 procent van de mensen flirt ook in de supermarkt?[/quote]

Nee, wist ik niet Driek, wel van het flirten in de file. De ‘ook’ zou ik verplaatsen.

De titel is ook sterk, net zoals de nep-blondine,

Groet, neprode Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder