Als mijn tienjarige dochter bij mij logeert, wil ze altijd naar de meest bizarre TV- programma’s kijken die er te vinden zijn.. Is het niet Idols dan is het wel Life and Fokking van die omhooggekotste beroepsnicht Carlo Bosrat. Zoiets op de mensheid loslaten, scoort dermate hoog op de lijst van misdaden tegen de mensheid, dat de voltallige RTL en Endemolmaffia zonder pardon voor een Haags Tribunaal gesleept zouden moeten worden. Maar ja, dochter vindt het leuk en je kunt niet alles verbieden. Bovendien roept ze vanuit de keuken dat ze een ontbijtje voor mij heeft klaargemaakt. Het is 3 uur, maar oké.
Wat ze voor mijn neus zet is niet helemaal duidelijk omdat het meeste, van wat er op het bord ligt zwartgeblakerd is. Ik meen een stukje ei tussen het ongerief te herkennen.
‘Hoe bedoel je, ontbijt voor mij klaargemaakt?’, zeg ik .’Een ontbijt onklaar maken zul je bedoelen.’
‘Laten we dan maar boodschappen gaan doen’, antwoordt ze. In één vloeiende beweging pakt ze het bord voor mijn neus weg en smijt ‘het ontbijt’ in de vuilcontainer.
Ik dacht dat ik gek als een deur was, maar zij kan er ook wat van.
Bij de supermarkt wil zij een plant in een pot kopen omdat mijn tuin van 50cm bij 50 cm , er zo kaal uit ziet.
Dus lopen wij naar de afdeling “POTPLANTEN VOOR BUITEN” en pak ik, op haar aanwijzingen een pot met iets groenachtigs van een plank en druk de pot in haar handen..
Aan de kassa reken ik af maar intussen staat er een man achter mij waarvan het gezicht is verborgen achter “de plant van de week” die hij in zijn handen houdt. “Plant van de week” houdt in dat je deze week bij wijze van reclamestunt, bij aankoop van zo’n plant er gratis een velletje Pokemon-plakplaatjes bij krijgt..De man heeft zo’n velletje in zijn hand
Alleen om die reden al zou je wensen dat er hier eens een aardbeving zou losbarsten met het epicentrum precies onder de afdeling “POTPLANTEN VOOR BUITEN”
‘Dat lijkt Carlo Bosrat wel’, sist mijn dochter, helemaal opgetogen bij het zien van het , inderdaad op Bosrat lijkende, mannetje. ‘Ja’, zegt de man achter de kassa tegen mijn dochter. ‘Nou je het zegt lijkt h…’
De nepnicht onderbreekt hem op onbeschofte wijze :’Kun je wat opschieten, ik heb niet de hele dag de tijd!!. Dit is Bosrat, kan niet anders!. Dezelfde aanstellerige arrogantie.!!
‘En heeft u geen binnenplanten hier?’, draaft de lamlul door.
‘Nee’, zegt de man achter de kassa. ‘Wij verkopen alleen Póótplanten voor buiten hier ,kun je niet lezen.?’
Pootplanten!! Yes!!!! Hij zegt het echt ! En wat een timing!!
Bosrat kijkt hem aan of hij ,midden in een programma van Andries Knevel, de Paus , vanuit stand, een tochtige Joop van den Ende ziet bespringen waarbij van den Ende zeer verdienstelijk, luid krijsend, zijn extase debiteert daarbij niet in het minst gehinderd door de aanwezigheid van de voltallige Seksueel Hervormde EO directie.
Godallejezus, wat een zin ! En wat een komma’s!!. Kom daar nog maar eens uit!
Vervolgens laat Bosrat ter plekke zijn plant vallen en rent ziedend de deur uit.
Man achter de kassa kijkt mij onzeker aan.‘ ‘Zei ik iets verkeerds?’, vraagt hij .
‘Nee, hoor, volgens mij kun je zo Carré in’ , antwoord ik.

Mijn dochter raapt het velletje plakplaatjes op dat Bosrat heeft laten vallen. Buiten klink er een hevig gerommel en de planten schudden in hun pot…..

Categorieën: Gein & Ongein

8 reacties

Irma · 14 mei 2004 op 13:22

Erg geestig! 😀

Hoogmoed komt voor de val, maar had zich via Bosrat in de plant gemanifesteerd. Ik ben bang, dat wanneer de kassameneer in Carré zou gaan willen zitten, de hoofdsponsor Endemol daar een stokje voor zou steken. Het is immers zo’n beetje het ‘ministerie van entertainment’. Met geld kom je nog altijd het verst in dit kleingeestigje landje…

Dees · 14 mei 2004 op 18:22

Het overkomt mij niet zo heel vaak, maar bij deze column heb ik voluit zitten lachen. Vervolgens ging er wel meteen een e-mail rond over Internet in de werkgever zijn tijd, maar het was het waard. Erg leuk! 😀

Shitonya · 14 mei 2004 op 23:30

Hij was weer leuk 😛
Vooral die gigantische reusachtige mega zin op het end die deed het ‘m 😉

Maestro · 15 mei 2004 op 13:59

Ja die zin op het eind was echt mooi.
Geinige column

Eftee · 15 mei 2004 op 14:14

😀 Hij is weer om dubbel te liggen.

Mosje · 15 mei 2004 op 17:44

Waren het nou potplanten of pootplanten. Eén o’tje kan een hoop verschil maken.

😛

sally · 15 mei 2004 op 21:54

hij was weer super!
Trouwens ik vind die Ron bosrat nog tenenkrommender dan degeen waar jij het over hebt
slechtere ,onechte, irritante presentator is er volgens mij niet te vinden. Daar is jouw bosrat nog heilig bij.
mooi verhaal!
groetjes
sally

Ma3anne · 15 mei 2004 op 22:12

Lachen weer! 😀

Mosje, waarom leg je de grap uit? is dat voor de blondtjes onder ons?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder