Hee Wouter,

Even een berichtje uit Egypte. Ik had je natuurlijk veel eerder een berichtje willen sturen maar het is hier zo onwijs leuk dat ik nog niet eerder de tijd gevonden heb om iets te sturen. Het hotel is een prachtige witgeschilderde Bijlmerflat in de grootste zandbak ter wereld, gevuld met zo’n 2500 gasten en 500 mensen personeel. Als hier ooit een vliegtuig van El Al in land hebben we meer slachtoffers dan in Amsterdam. Het zou niet onoverkoombaar zijn, het gros van de gasten mist de wereld helemaal niets aan.

De enige huizen die om het resort staan dat zijn de huizen van het personeel. Die mogen niet omgaan met de hotelgasten. Behalve natuurlijk met mijn zusjes want die gedragen zich als een stelletje sletten, jammer want ze hadden een erg leuke bron van inkomsten kunnen vormen als grabbeldoos, ze hebben er alleen niet voor betaald gekregen. Zij hebben dus niet alleen het resort kunnen zien maar zij zijn ook al verschillende appartementen rondom het resort wezen bezichtigen.

Gelukkig is de persoon die het rotst praat en loopt gelukkig al om half elf ’s morgens aan de cocktails met alcohol zodat ie een excuus heeft waarom hij zo praat en loopt. En de 14- jarige slet vraagt zich nog steeds af waarom zij zich nou niet lam mag zuipen. Het is tenslotte allemaal gratis. Nou ja, vooruit betaald maar dat is voor haar hetzelfde.

We hebben de eerste week van de vakantie natuurlijk quality time gespendeerd als familie zijnde. Alhoewel deze om 14.00 ’s middags begon en net na het avondeten eindigde. En daarmee doel ik op de aanwezigheid van Pa. Die had waarschijnlijk last van ontwenningsverschijnselen zo de eerste week. Het is toch knap ingewikkeld om te drinken waar je kinderen bij zijn. Maar goed het schijnt snel te wennen dus we kunnen stellen dat ie vanaf afgelopen zondag de normale tijden meedraait en zowaar er goed uit ziet. En dat hij doorkreeg waarom het hotelpersoneel zo vriendelijk deed tegen de vader van de grabbeldozen waar je gratis mag graaien.
Wat een weekje minderen al niet doen kan.

Natuurlijk is het weer hier schitterend. De temperaturen kunnen hier zo oplopen tot een graadje of 40 in de schaduw. Wat natuurlijk geweldig is om je helemaal in je element te voelen, als je een neger zou zijn.

De heenreis was vergeleken bij het verblijf tot nu toe een zondags tripje, wat om een uurtje of half zes ’s avonds begon. En eindigde om kwart zeven op maandag morgen de aankomst in het hotel. Heel verfrissend om zo je vakantie te mogen beginnen. Uiteraard had niemand van ons gezelschap daar noemenswaardig last van, zolang ze elkaar maar mochten afmaken.

Inmiddels is duidelijk dat je hier niet alleen onbijt, lunch en avondeten hebt, je hebt ook nog laat ontbijt, tussendoortjes, nachtsoep en andere snack momenten. Dus als je niet te beroerd bent om wat heen en weer te lopen over het terrein kun je van 7.00 ’s morgens eten tot 0.30 ’s avonds.

En had ik het al gehad over het personeel? Daar worden de zussen zo nat van dat de druipsteengrotten van Han het er karig vanaf brengen. (ik hoef daar volgend jaar dus niet meer heen Wouter)

Gelukkig hebben de jongens daar geen last van. Die vervallen gewoon in een tijdelijk comateuze toestand als ze iemand voorbij zien lopen met 2 tieten en een kut. Da’s altijd prettig als je een gesprek met ze voert. Dan heb je interessante en gewichtige stiltes.

Jullie zullen het waarschijnlijk niet eens geloven maar tot nog toe sta ik vrolijk tussen 7.30 en 8.30 op. Dan kan ik namelijk ontbijten met broerlief Thomas, zijn vrouw Marjolein en hun meiden. Het allerleukste en het meest ontspannen moment van de dag. Dan heb je namelijk nog geen last van 2 turken die te lopen bekvechten over 1 zus die er druipend bij staat te kijken want ze “vechten” om haar. Schijnbaar dé droomwens van iedere slet op aard.

Ik heb afgelopen zaterdag trouwens een hele leuke middag gehad met 1 van de personeelsleden. We hebben gepraat over cultuurverschillen tussen de twee landen, de geschiedenis, de politiek en over religie. En ondertussen Backgammon gespeeld, toen vertelde hij even dat hij homo’s wel heel erg haatte. Ik heb hem maar diezelfde avond een keurig nette brief geschreven waarin ik mijn excuus heb aangeboden dat ik als homo zijnde beslag heb gelegd op zijn vrije middag. Ik ben hem niet meer tegengekomen.

Diezelfde nacht zou ik met de fitness instructeur van het resort uitgaan in Sharm el Sheikh. Met het gebeuren van de middag heb ik hem maar verteld dat ik er geen behoefte aan had om mee te gaan. Dat het zo nutteloos is om als homo mee te gaan hetero stappen en dat ik geen zin had om een tweede keer ongewenst iemands tijd in beslag te nemen.

Het voordeel uiteindelijk daarvan was dat er niet meer aan mij gevraagd werd of ik mee wilde doen met de fitness of andere activiteiten van het animatieteam.

Toen Pa die avond verwonderd aan mij vroeg waarom ik nou niet naar Sharm el Sheikh ging en hem de stand van zaken uitgelegd hebt wat betreft homo’s en Egypte en het hier aanwezige personeel. Keek hij met dezelfde intelligente blik als de vraag of er misschien ingeënt moest worden, of het handig was een kind van nog geen 1 jaar mee te nemen met die temperaturen en toen ik zei dat het wel degelijk belangrijk is dat ieder z’n koffer op zijn eigen ticket ingeschreven word. (Want anders moet je 8 tickets met 7 koffernummers vergelijken om te weten wat waar bij hoort als er 1 kwijt is).

Kortom het is hier fantastisch, ik heb zondagmorgen nog een discussie gehad met de moeder van Marjolein om alsjeblieft van ticket te ruilen zodat ik weg kon. Maar helaas, daartoe was ze zelfs met geld toe, niet toe bereid.

Nu ik dit schrijf moet ik nog 5 en een halve dag. De komende dagen heb ik een dubbele strategie, het resterende personeel ga ik omstandig uitleggen als ze voor de zoveelste keer vragen of ik getrouwd ben of een vriendin heb, dat ik homo ben. Verder ga ik fladderend meedoen aan alle activiteiten die er zijn waarvan ik het weet. Want ik word niet zo goed op de hoogte gehouden tegenwoordig.

Iedere ochtend is er waterpolo, nou dat moet mij wel lukken denk ik. En morgenavond is er een karaoke, ik twijfel nog tussen YMCA en Abba maar ik denk dat ik allebei de nummers gewoon zing.Van de voorstelling van woensdag weet ik dat het Moulin Rouge is, dus ik zal een omslagdoek met munten kopen met een bijpassende kleur Boa en enthousiast buikdansend mee gaan doen vanaf de tribune.

De eerste die erover begint te zeiken verzuip ik de volgende morgen wel met waterpolo.

Nog een paar daagjes witgeschilderde Bijlmerflat en dan ben ik weer thuis.

En Wouter, als wij volgend jaar samen op vakantie gaan, zullen we dan gewoon normaal naar een camping gaan ergens in Zuid Frankrijk?

Liefs Johan


13 reacties

phoebe · 17 februari 2009 op 17:07

Veel te lang, ik ben na 4 alinea’s afgehaakt omdat het me met geen mogelijkheid meer kon boeien.

Hij leest erg vervelend weg door je zinsopbouw en je vele grammaticale en spelfouten.

[quote]Gelukkig is de persoon die het rotst praat en loopt gelukkig al om half elf ’s morgens aan de cocktails met alcohol zodat ie een excuus heeft waarom hij zo praat en loopt[/quote]

Ik heb echt 4 keer moeten kijken voor ik begreep hoe deze zin in elkaar stak..

[quote]Toen Pa die avond verwonderd aan mij vroeg waarom ik nou niet naar Sharm el Sheikh ging en hem de stand van zaken uitgelegd hebt wat betreft homo’s en Egypte en het hier aanwezige personeel. Keek hij met dezelfde intelligente blik als de vraag of er misschien ingeënt moest worden, of het handig was een kind van nog geen 1 jaar mee te nemen met die temperaturen en toen ik zei dat het wel degelijk belangrijk is dat ieder z’n koffer op zijn eigen ticket ingeschreven word. (Want anders moet je 8 tickets met 7 koffernummers vergelijken om te weten wat waar bij hoort als er 1 kwijt is).[/quote]

Ook hier kan ik helemaal niets mee..

Jammer, want je idee achter deze column/brief is leuk..

Better luck next time…

pally · 17 februari 2009 op 17:42

Er zitten grappige dingen in dit achteloos, bijna onverschillig wegschrijven van je. Doet me denken aan een cabarettekst. De fouten en de armoe aan leestekens, gecombineerd met de lengte doet daar veel aan af. Dat is jammer. Ik denk dat je op zich leuk kunt schrijven
Welkom hier,
groet van pally

mijn raad voor de volgende :
1)De spellingscontrol erdoorheen
2)Door iemand kritisch laten nakijken.
3)schrappen, schrappen en schrappen

Coltrui · 17 februari 2009 op 18:24

Aha, ik bespeur hier dezelfde fout waartegen ik ook pleeg te zondigen. Kill your Darlings, dear. Niet elke spitsvondigheid moet er ingepropt worden. 🙂

Desalwelteplus is dit een vermakelijk stukje. Wel eens herlezen voor het inzenden – er staan kromme constructies in die je er zo zou uithalen bij een tweede lezing. De alinea die begint met ‘Toen Pa die avond verwonderd aan mij vroeg…’ is volgens mij met Babelfish van het Oud-Hebreeuws naar het Nederlands vertaald. 😀

And on a sidenote (maar waarschijnlijk tillen Vlamingen hier zwaarder aan dan Nederlanders): over het algemeen treft een shockerende inhoud beter doel dan shockerend taalgebruik. 😉

SIMBA · 17 februari 2009 op 19:21

Leuk debuut! Welkom hier.
Het is weliswaar wat aan de lange kant en slordig geschreven maar ik heb ze wel ooit slechter gezien :lach:

axelle · 17 februari 2009 op 20:28

ZZZZZZZZ
zzzzzz
zzzz
zz
z
J’attends la prochaine 😉

maurick · 17 februari 2009 op 21:05

Controleer je spelling voortaan, totdat je er zeker van bent dat er geen enkele fout meer in staat. Laat het desnoods controleren door iemand die de Nederlandse spelling beheerst.

Laat je niet ontmoedigen door de kritische reacties, want die zijn er enkel om je te stimuleren. 😉

Keep on writing!

Mosje · 17 februari 2009 op 21:13

Hebben ze in Egypte ook bankjes met hometrainers?

u-queen · 17 februari 2009 op 21:20

Erg lang inderdaad maar wel leuk geschreven…

Misschien moet je volgende keer maar twee brieven schrijven 😉

arta · 17 februari 2009 op 21:50

Eens met de vorige reacties. Wat schaven, schuren, polijsten en dan komt het helemaal goed.

@ Axelle: ‘offtopic’ Tes reactions me laisser rire aujourd’huit.:-D

Triple_F · 17 februari 2009 op 23:18

Duidelijk commentaar, over het algemeen is het dus schrappen en de spellingscontrole erdoor halen :stom:

Of anders geen columns maar korte verhalen gaan schrijven 😆

Ik zal het nog eens gaan proberen, alhoewel coltrui het ’t mooist verwoord, kill your little darlings

KawaSutra · 18 februari 2009 op 00:08

Een beetje chronologisch opbouwen voorkomt dat het wat van de hak op de tak overkomt.

@Pally: Waar lees jij Wouter Bos?

Mien · 18 februari 2009 op 09:55

Welkom op CX.
Mooie open brief.
Wel een beetje lang.
Ben benieuwd naar je volgende.

Mien

pally · 18 februari 2009 op 10:20

Ha, ha Kawa. Op de een of andere manier is voor mij elke Wouter automatisch Wouter Bos :stom:
Meteen maar bij mijn reactie weggehaald….

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder