Lieve Mama en Papa,

“Eindelijk dan bericht vanuit Spanje. Hoewel ik over drie dagen alweer thuis ben wil ik jullie toch vertellen hoe ik de afgelopen drie weken vakantie heb doorgebracht.

Allereerst wil ik jullie vertellen dat ik niet meer mijn tent deel met Marja. We kregen in de bus hier heen ruzie en zij is bij een jongen gaan slapen. Nu maken jullie je natuurlijk zorgen, maar dat hoeft niet hoor. Er is hier een man die op me past. Miquel of Michel ik weet niet precies hoe hij heet, voor het gemak noem ik hem in mijn brief maar Miquel. Hij bood direct aan om op mij en mijn spullen te letten. Hij is al 31 dus een volwassene.

Het uitgaansleven is hier nog groter dan de folder omschreef, enige nadeel is dat je overal boven de achttien moet zijn om binnen te komen en ze schenken ook geen alcohol als je zestien bent. Gelukkig werkt de push-up bh die ik van Miquel heb gekregen erg goed. Hij zegt dat ik er wel tien jaar ouder door lijk en het werkt want ik kom overal binnen en over alcohol doen ze ook niet moeilijk. Maar maak je geen zorgen hoor, ik drink niet zo heel veel, want daar ga je rare dingen van doen, daar ben ik al achter. Van de afgelopen drie weken ben ik maar vier dagen kwijt, volgens Miquel heb ik niets gedaan dat ik niet wilde en dat konden zijn vrienden ’s morgens ook beamen.

Helaas was Miquel gisterochtend ineens verdwenen, jammer, want ik had zijn hulp hard nodig. Ik ben namelijk vlak voor zijn vertrek bestolen (maar ik mankeer niets hoor!). Toen ik onder de douche vandaan kwam en terug liep naar de tent zag ik dat ik al mijn geld en ondergoed kwijt was, inclusief het geld dat oma voor mijn toekomst had gespaard toen ze nog leefde. Mijn paspoort vond ik weer terug onder de tas van Miquel die hij was vergeten mee te nemen. Ik ben brutaal geweest, ik zag de tas en heb gekeken wat erin zat. Ik zag alleen een schrijfblok en wat pennen. Erg vleiend om te lezen was het lijstje dat hij had gemaakt met allemaal meisjes namen waar een cijfer achter stond. Mijn naam stond er wel twee keer op en de eerste keer kreeg ik een acht en de tweede keer een zes. Ik begrijp het niet helemaal, maar volgens mij betekent dit dat ik de mooiste naam heb. Gezien de andere namen allemaal minder hoog scoorden.

De stranden zijn erg mooi en ’s avonds koelt het bijna niet af zodat je op het strand kunt slapen. En er zijn altijd wel stoere mannen die je beschermen. De Spanjaarden zijn echt zo vriendelijk. Oh en als jullie me op Schiphol komen ophalen herkennen jullie mij misschien niet meer. Ik heb mijn haar zwart geverfd, volgens iedereen hier echt veel mooier.

Nou dit was het, jammer dat oma niet meer bij ons is dan kon ze zien dat haar geld, ondanks de tegenvaller, goed is besteed.”

Liefs,
Charlotte


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder